Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. července 2017 20:29
Reakce na letfenixa:

sileny!!

Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 08. července 2017 21:00
Reakce na letfenixa:

To zni hrozne.mne jedna silena ženská kdysi atakovala v metru,ale hned se me zastal nejakej pan.jinak v těchto situacích se pry doporučuje obracet se s prosbou o pomoc na nejakyho konkrétního člověka a přímo ho oslovit,je to pry účinnější nez se obracet na anonymní dav 

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 08. července 2017 21:21

Typický. Bystander efekt... 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 08. července 2017 21:39
Reakce na Potrefenáhusa:

Nablizku nikto nebol, ja som utekala k opodial stojacim ludom. Ta utocnicka si vie velmi dobre zmapovat situaciu. Nie som prva, ktoru napadla, je to "znama" firma.

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 08. července 2017 22:16
Reakce na letfenixa:

Asi jsem naivni, ale to ji nechaji jen tak chodit po meste a  napadat lidi!?

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 08. července 2017 22:44
Reakce na MP Marge:

Mě ten článek trochu vyděsil - to fakt VŠ vychovávají generaci blbců? Např. bych čekala, že VYSOKOŠKOLSKÝ student bude už vědět, že války sebou nějaké to zabíjení a jiné nehezké jevy nesou. A student archeologie netuší, že se přihlásil na obor, kde může narazit na kostru? 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 08. července 2017 22:46
Reakce na MP Marge:

Zatial bohuzial ano. Tiez sa mi to zdalo neuveritelne. Uz prebehlo niekolko sudov, zatial akurat mala na dobu urcitu zakaz priblizit sa k istej osobe. Aktualne ma nariadene 2-mesacnu hospitalizaciu, ale ako ju tam dostanu ...

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 08. července 2017 22:58
Reakce na Kokoska:

Mě ten článek trochu vyděsil - to fakt VŠ vychovávají generaci blbců? Např. bych čekala, že VYSOKOŠKOLSKÝ student bude už vědět, že války sebou nějaké to zabíjení a jiné nehezké jevy nesou. A student archeologie netuší, že se přihlásil na obor, kde může narazit na kostru? 

Ano, bohuzel to na vetsine univerzit takhle opravdu chodi. Ja jsem se u nas na NIU nestacila divit. Mam historky, ze byste neverila. Ostatne par jsem jich sdilela jeste na Modnim Pekle, a byla jsem uzivatelkou  Brunhilde obvinena, ze si puste vymyslim 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 08. července 2017 23:01
Reakce na letfenixa:

Zatial bohuzial ano. Tiez sa mi to zdalo neuveritelne. Uz prebehlo niekolko sudov, zatial akurat mala na dobu urcitu zakaz priblizit sa k istej osobe. Aktualne ma nariadene 2-mesacnu hospitalizaciu, ale ako ju tam dostanu ...

Ja nevim, jak je to v CR, ale tady by ji v pripade soudniho narizeni na psychiatrii dopravila policie. Nerikam, ze je to vzdy idealni reseni...

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 08. července 2017 23:09
Reakce na MP Marge:

To pro tu mládež bude sakra tvrdej střet s realitou, až vylezou z kampusu do pracovního procesu. I když asi to bude oboustranný. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 08. července 2017 23:55
Reakce na Kokoska:

No vsak! Muj tym bohuzel zamestnava prevazne cerstve odpromovane terapeuty, a tam je to presne videt. S kolegyni si na poradach pripadame jako Alenka v risi divu...

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 09. července 2017 08:33
Reakce na Kokoska:

Na podobné téma nedávno mluvil Václav Cílek. Už dvacet let sleduje, jak se mění američtí studenti, kteří sem přijíždějí. Ze začátku sem jezdili nadšenci a objevitelé. Pak to byla generace takových, co si to sem přijeli hlavně užít - něco mezi turisty a pařmeny. Ti nejnovější chtějí studovat, ale jsou "divní". Při sebemenším problému, třeba se nestihnout zapsat na vyhlédnutý kurz, volají rodiče a vyhrožují právníky.

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 09. července 2017 08:44
Reakce na Kokoska:
Článek jsem ještě nečetla, přiznávám, ale ten střet s realitou čeká i české studenty, nejen americké.
Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 09. července 2017 08:47
Jo a moje stížnost směřuje na město Brno, resp. na neexistenci značení odboček k Pavilonu Antropos. To tam nemůžou dát aspoň jednu tu pitomou hnědou ceduli, kterých je jinak všude plno? No, náklad jsme našli, ale byla to fuška.
Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 09. července 2017 10:39
Reakce na brrr:

Přechod z celkem bezstarostného studentského života do práce a všeho, co s tím souvisí, je prostě životní předěl a změna, to je jasné. Pokud student nepracoval už při škole, tak i hledání místa může být šok a stres. Ale myslím, že u nás jsou studenti přece jen víc zvyklí, že se musí o to "svoje" sami postarat , že škola neskáče podle nich a menza nezmění jídelníček, protože někdo má uměle vytvořený problém s cizokrajnou stravou (ani nevím, jak teď menzy vaří, to, co předkládali nám, by možná dneska byl důvod k organizovaným protestům  )

ten článek si přečtěte, já jen tiše doufám, že podobné móresy zůstanou za velkou louží.

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 09. července 2017 13:00
Už jsem ho přečetla, uznávám, že tak hrozné to snad u nás není.
Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 09. července 2017 13:17
Reakce na brrr:

Není, u nás je úplně jiná atmosféra: učitel/profesor není zaměstnancem studenta, leč naopak pánem nad jeho životem 

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 09. července 2017 13:33

Ad článek o studentech - zatím to není u nás tak hrozné, ale vše směřuje k tomu, aby to jednou tak hrozné bylo. Já bych z toho článku a ze své praxe vypíchla jeden podle mě zásadní problém - rodiče! Rodiče, kteří nenechají své dítě dospět.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 09. července 2017 13:58
Reakce na zelene.oko:

ale co s těmi chudáky bude, až ti rodiče zestárnou? Kdo se o ně bude starat?

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 09. července 2017 14:05
Reakce na MP Marge:

Ano, mala by ju odviest policia. Len ju musia zastihnut.