sileny!!
Stěžovací vlákno
To zni hrozne.mne jedna silena ženská kdysi atakovala v metru,ale hned se me zastal nejakej pan.jinak v těchto situacích se pry doporučuje obracet se s prosbou o pomoc na nejakyho konkrétního člověka a přímo ho oslovit,je to pry účinnější nez se obracet na anonymní dav
Typický. Bystander efekt...
Nablizku nikto nebol, ja som utekala k opodial stojacim ludom. Ta utocnicka si vie velmi dobre zmapovat situaciu. Nie som prva, ktoru napadla, je to "znama" firma.
Asi jsem naivni, ale to ji nechaji jen tak chodit po meste a napadat lidi!?
Mě ten článek trochu vyděsil - to fakt VŠ vychovávají generaci blbců? Např. bych čekala, že VYSOKOŠKOLSKÝ student bude už vědět, že války sebou nějaké to zabíjení a jiné nehezké jevy nesou. A student archeologie netuší, že se přihlásil na obor, kde může narazit na kostru?
Zatial bohuzial ano. Tiez sa mi to zdalo neuveritelne. Uz prebehlo niekolko sudov, zatial akurat mala na dobu urcitu zakaz priblizit sa k istej osobe. Aktualne ma nariadene 2-mesacnu hospitalizaciu, ale ako ju tam dostanu ...
Mě ten článek trochu vyděsil - to fakt VŠ vychovávají generaci blbců? Např. bych čekala, že VYSOKOŠKOLSKÝ student bude už vědět, že války sebou nějaké to zabíjení a jiné nehezké jevy nesou. A student archeologie netuší, že se přihlásil na obor, kde může narazit na kostru?
Ano, bohuzel to na vetsine univerzit takhle opravdu chodi. Ja jsem se u nas na NIU nestacila divit. Mam historky, ze byste neverila. Ostatne par jsem jich sdilela jeste na Modnim Pekle, a byla jsem uzivatelkou Brunhilde obvinena, ze si puste vymyslim ![]()
Zatial bohuzial ano. Tiez sa mi to zdalo neuveritelne. Uz prebehlo niekolko sudov, zatial akurat mala na dobu urcitu zakaz priblizit sa k istej osobe. Aktualne ma nariadene 2-mesacnu hospitalizaciu, ale ako ju tam dostanu ...
Ja nevim, jak je to v CR, ale tady by ji v pripade soudniho narizeni na psychiatrii dopravila policie. Nerikam, ze je to vzdy idealni reseni...
To pro tu mládež bude sakra tvrdej střet s realitou, až vylezou z kampusu do pracovního procesu. I když asi to bude oboustranný.
No vsak! Muj tym bohuzel zamestnava prevazne cerstve odpromovane terapeuty, a tam je to presne videt. S kolegyni si na poradach pripadame jako Alenka v risi divu...
Na podobné téma nedávno mluvil Václav Cílek. Už dvacet let sleduje, jak se mění američtí studenti, kteří sem přijíždějí. Ze začátku sem jezdili nadšenci a objevitelé. Pak to byla generace takových, co si to sem přijeli hlavně užít - něco mezi turisty a pařmeny. Ti nejnovější chtějí studovat, ale jsou "divní". Při sebemenším problému, třeba se nestihnout zapsat na vyhlédnutý kurz, volají rodiče a vyhrožují právníky.
Přechod z celkem bezstarostného studentského života do práce a všeho, co s tím souvisí, je prostě životní předěl a změna, to je jasné. Pokud student nepracoval už při škole, tak i hledání místa může být šok a stres. Ale myslím, že u nás jsou studenti přece jen víc zvyklí, že se musí o to "svoje" sami postarat , že škola neskáče podle nich a menza nezmění jídelníček, protože někdo má uměle vytvořený problém s cizokrajnou stravou (ani nevím, jak teď menzy vaří, to, co předkládali nám, by možná dneska byl důvod k organizovaným protestům
)
ten článek si přečtěte, já jen tiše doufám, že podobné móresy zůstanou za velkou louží.
Není, u nás je úplně jiná atmosféra: učitel/profesor není zaměstnancem studenta, leč naopak pánem nad jeho životem ![]()
Ad článek o studentech - zatím to není u nás tak hrozné, ale vše směřuje k tomu, aby to jednou tak hrozné bylo. Já bych z toho článku a ze své praxe vypíchla jeden podle mě zásadní problém - rodiče! Rodiče, kteří nenechají své dítě dospět.
ale co s těmi chudáky bude, až ti rodiče zestárnou? Kdo se o ně bude starat? ![]()
Ano, mala by ju odviest policia. Len ju musia zastihnut.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí