Zas na druhou stranu, nechť se hlásí kdo chce kam chce, spíš by mě vyděsilo, kdyby ho/jí přijali.
Stěžovací vlákno
Ano, nabírání nových zaměstnanců je další "veselá" část. Šef byl teď součástí výběrového řízení, kde se přihlásili pouze čtyři lidi, nevzali nikoho. U nás je docela problém i s platy, absolventům to připadá málo. Ono v médiích pořád lítají nějaké částky, které berou VŠ, atd., akorát kdyby chodili na brigády, věděli by, že se pohybujeme někde jinde a pak by se tak nedivili.
Bez nohy na tělák klidně můžeš, cit.: Obor "Aplikovaná tělesná výchova a sport osob se specifickými potřebami" na FTVS UK
Jednorukej chirurg je větší výzva!![]()
ja verim, ze nejaka mensi cast absolventu muze mit prehnany predstavy a ze se nejdriv musi trochu vyhrabat z deziluzi. vylozene zastupy nezamestnanych vs ale nevidim, takze bych spis rekla, ze holt si najdou jiny mista, kde dostanou vic.
no jednu moji spolužačku na VŠ už před lety ty platy někdy ve čtvrťáku taky naprosto šokovaly, a to její maminka pracuje ve stejným oboru a tatínek dělal stejnej obor jako ty (tu spolužačku nevím, jestli znáš, ale toho tátu myslím jo), jsem se jako dost divila a ji to prostě do tý doby vůbec nenapadlo, ač to viděla u těch rodičů, že jako na to, aby si z toho koupila byt v Praze, to fakt nebude a strašně se divila...![]()
Jenže v těch médiích je to statistický průměr. A nástupní platy jsou také někde jinde... V autobuse jsem slyšela dva studující VŠ, že pokud nedostanou plat min. 25 - 30000 (až začnou pracovat), tak za to nezvednou ani tužku ráno. Když jsem si vzpomněla na svůj nástupní plat, tak jsem si řekla, že se budou divit, až se střetnou s realitou...
No právě, ale oni nějak nechápou, že je to průměr.
Třeba byli rodiče rentiéři a svá povolání měli jako koníček ![]()
ja verim, ze nejaka mensi cast absolventu muze mit prehnany predstavy a ze se nejdriv musi trochu vyhrabat z deziluzi. vylozene zastupy nezamestnanych vs ale nevidim, takze bych spis rekla, ze holt si najdou jiny mista, kde dostanou vic.
Mě by zajímalo, kde se berou místa pro ty hromady VŠ absolventů obskurních humanitních předmětů (jehož jsem také absolventem), když to není v oboru. Chápu, kdyby šlo o desítky, ale tady jde o tisíce. I když je fakt, že jsem onehda viděla inzerát, kde sháněli vysokoškoláka do prodejny se psím žřádlem na místo prodavače nebo dealera.
no...myslim, že fakt ne...ale ono tam těch střetů s realitou bylo nějak víc ![]()
A tak to mi zas nepřijde jako přehnané očekávání, v Praze bych to viděla stejně jako hoši![]()
No nejen, daleko víc je absolventů obskurních management fakult
No, tabulkové platy u státních institucí by měly byt stejné (když jde o instituci, která ma pobočky po celé ČR), takže se pak někteří můžou vážně divit.
v oboru jich pracuje minimum, rekla bych. kdyz se podivam na svy byvaly spoluzaky z cr, tak ne nepodstatna cast jich je v zahranici, vetsina na dobrych mistech, cast v korporatech, cast na volne noze a uplny minimum zustalo na skole nebo nekde pridruzene. neznam nikoho, kdo by mel dlouhodobe problem se uchytit, krome jednoho pripadu teda, ale tam je problem zcela jednoznacne motivace, moznosti ten vlovek ma.
tak ale to jsou spis takovy vtipny vyjimky, ne? nejak se mi nechce verit, ze takhle by to mela vetsina lidi, kdyz jsem studovala, tak jsme pri studiu skoro vsichni pracovali ...
No nejen, daleko víc je absolventů obskurních management fakult
Tak ti jsou ale do obchodu se žrádlem pro psy jako dělaný! ![]()
priznam se, ze tabulkove platy statnich instituci me teda taky prekvapily. kamarad zacal loni delat v jednom muzeu na morave a to mi teda prislo jakoze by k tomu potreboval bohatou manzelku s prominutim. ale vetsina lidi si tam resi nejaky svoje ksefty bokem, takze se prej rychle adaptoval.
tak když ale studuješ něco, čehož výsledkem je státní instituce a tabulkovej plat (jinak se to ani dělat nedá, pokud chceš u toho oboru zůstat), tak jako těžko se divit, že ten absolventskej plat prostě neni 30?
Dobře, pokud ale nemluvíme o lékařských a pedagogických profesí, o kom například mluvíme. Pak mě napadaj smysluplný humanitní obory př. historie, památkářství, restauratérství, tak specifický, že předpokládám, že tam jdou lidi s patřičným entuziazmem a s vidinou tabulkovýho platu. Koncipienti berou taky málo, ale dočasně. Já mám dojem, že nerealistický vyhlídky maj zrovna ty absolventi marketing, management fakult nebo totální kraviny jako veřejná správa a podobně, si myslí, že po škole naskočí do boardu někam. To mě rozesmává podobně jako když za mých mladých let začaly hromadně vznikat Střední podnikatelský školy)))
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí