Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 31. července 2017 15:28
Reakce na slniecko:

Tak to je hnus. Otec je v USA a majetek o který se jedná taky?

Online viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 31. července 2017 15:40
Reakce na slniecko:

teda to je jak z detektivky! hruza:-(

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 31. července 2017 16:06
Reakce na Krehutka:

Tak to je hnus. Otec je v USA a majetek o který se jedná taky?

Ano.

viktorka_od splavu Stále si hovorím, že k takému niečomu snáď nedôjde. Snáď. Ale spraviť s tým nič vopred nemôžem.

Amun No to je mi úplne jasné, že k tomu nikdy nedôjde.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 31. července 2017 16:17
Reakce na slniecko:

Psala jste, že jste s bratrem vydědění. To ale není tak jednoduché, jsou pro to specifické důvody. Pokud jste na Slovensku, tak předpokládám, že tam je to podobné jako v ČR. Jste si jistá, že vás opravdu vydědil ve smyslu zákona a termínu, co to opravdu znamená?

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 31. července 2017 16:35
Reakce na Ginevra:

Ty prasky s tim nastesti nemaji souvislost - to bylo po pomerne komplikovane operaci zubu, kdy je dostal predepsane na 10dni (nejsem si jista, jsou to tri roky) a odmital je vysadit jeste po trech tydnech, ze ho to bude bolet   tak dostal nuz na krk a srovnal se. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 31. července 2017 16:38

Tak jasně, ale komunikace pak může váznout..

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 31. července 2017 16:42
Reakce na Victoria:

My áno, ale otec má občianstvo USA, tam žije a tam je aj majetok.

Mám manžela právnika, tak sa v tom vŕtal dosť, no.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 31. července 2017 16:59
Reakce na slniecko:

Aha, tak to ano. USA mi nějak uniklo. Je dobře, že víte na čem jste, byť je to pro vás nepříznivé.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 31. července 2017 17:02
Reakce na :

No, přepsal znamená, že už ten majetek není toho dotyčného, pak nemůže být ani předmětem dědění. Ono "přepsat" majetek znamená, že se vzdáváte vlastnického práva. Ale tady byl ten americký prvek, o tom nevím nic:-)

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 31. července 2017 17:32
Reakce na slniecko:

Přiznám se, že naprosto chápu postoj tvého manžela (a nevidím za ním vypočítavost, ale opravdovou zlobu na to, že se ubližuje někomu blízkému) a chápu i tebe, že i když s hlavou vztyčenou, přece jenom to od vlastního táty zabolí. Jsou to jenom hmotné statky, ale určitý symbolický náboj nesou.

Jsem v malinko podobné situaci, kdy již teď vím, že majetek (v podstatě se bavíme jen o nemovitosti) přejde na tátovu přítelkyni, nikoliv na děti. Rozhodnutí chápu a respektuji, dokonce bych pochopila i kdyby dům prodal a peníze utratil za cestování a zábavu, a to bych mu fakt přála :-). S přítelkyní jsou dlouho, vím, že se mají rádi, naše vzájemné vztahy jsou také dobré, takže i kdyby to táta nezařídil, rozhodně bych ji nevyhazovala. Co mě však trochu mrzí, že až jednou táta nebude, ztratím tím poslední kotvu ke svému rodnému městu a už nebude důvod se tam vracet. A že vlastně tímto jednou přejde to "poslední spojení" na děti jeho přítelkyně. Já to ve své závěti pořešila svěřenským nástupnictvím, ale tady to nehodlám ani navrhovat. Jak říkám, nejde ani o peníze, spíš o ten symbol. Ale tak jsem s tím srozuměna už dlouho, vztahy si tím rozhodně nechci nechat otrávit a doufám, že spolu ještě dlouho budeme. Vlastně to jediné, o co bych fakt stála, jsou staré fotky, sbírka LP desek a možná nějaké vodácké vybavení :-).

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 31. července 2017 17:35

kdybych nahodou nekdy mela deti, tak celej svuj pripadnej majetek ve stari rozfofruju za cestu kolem sveta  vlastne aji bez deti ...

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 31. července 2017 17:41
Reakce na Victoria:

Aha, tak to ano. USA mi nějak uniklo. Je dobře, že víte na čem jste, byť je to pro vás nepříznivé.

Áno, presne, za toto som vďačná, zistiť to až v danej situácii, to by asi naozaj bolo hodne emotívne.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 31. července 2017 17:43
Reakce na Krehutka:

Toto je veľmi presne vyjadrené .

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 31. července 2017 17:44
Reakce na Lilly_Ku:

A bol by svätý pokoj !

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 31. července 2017 17:44
Reakce na Lilly_Ku:

Zeleny si to vod tebe koupi, do smrti te tam nechaj a haranti se nebudou muset dohadovat, komu dala baba vic

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 31. července 2017 17:46
Reakce na slniecko:

A co kdyz zemre driv otcova pritelkyne, maj poreseno?

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 31. července 2017 18:02
Reakce na Mutziputzi:

To chcú po mojom mužovi aby to riešil, tak sme sa to celé dozvedeli...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 31. července 2017 18:23

vy tu zas máte téma...

to já mám lepší stížnost.

není to do vtipů, je to totiž realita, i když mi to přišlo dnes na fb myšleno jako vtip.

stárnutí: mozkové buňky jdou do háje...kožní buňky jdou do háje....jen ty tukové se mrchy pořád drží