Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Potrefenáhusa
38886 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 15:33
Reakce na Zina:

sem eště neměla!

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 15:40
Reakce na baltik:

No samozřejmě že už mě taky svědí hlava. Si dneska na józe dám radši podložku až do kouta 

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 16:16

Já si neumim představit, že má někdo z rodiny vši a já preventivně zůstanu doma, abych se stihla preventivně odvšivit a kolegové se nezbláznili:-D. Ale vši jsem nikdy neměla a obecně se s nikym v práci teda nemuckuju, myslim, že blíž jak metr se ke mě hlavou nikdo nepřibližuje, místo a věci ani čepici s ostatními nesdílím. To aby člověk zůstal doma, i když má kočka nebo pes blechy a ty skáčou!:-D.

Online mirajo
2668 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 16:28
Reakce na Lamicka:

S Paranitem mam zkusenost 2x a pokazde zafungoval uz po prvni aplikaci, ktera neni o moc slozitejsi nez bezne myti samponem. Ale je pravda, ze dcera ma asi hodne citlivou kuzi, kdyz ma tak dve vsi, uz se drbe tak, ze se to neda prehlidnout. Tak stadium zavsivena cela rodina a hnidy nikdy nenastalo. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 16:41

U nás nosil vši opakovaně mladší syn ve vlasech 2cm. . Asi jsme ovšem byli jediní ve třídě, kdo odvšivoval. Pomohla nám změna školy . On je v pohodě a jeho bývalá třída to řeší pořád dokola.

Doma to od něj nikdo nic nechytl. Paranid fungoval výborně a jelikož měl krátké vlasy, tak šlo i vše lehce pryč. 

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 17:37

Sdílela jsem na fb krásnou fotku  kabelky furla i s odkazem a muž se dnes prořekl, že ji šel koupit, ale ve skutečnosti je světle šedá, tak ji tam raději nechal. Což teda dobře udělal, ale sakra, sakra, sakra. Proč real neodpovídá fotce.

Online Potrefenáhusa
38886 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 17:42
Reakce na :

tak moje máma vzpomínala, jak se u nich ve škole prodávaly vši v krabičce od sirek....pak teda ještě měla dost nepříjemnou příhodu o svých vlasech do pasu a petroleji, kterej se používal v dobách před orthosanem...

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 17:45
Reakce na Potrefenáhusa:

Petrolej !!!!!! Uaaaa, to použila babka na mna keď som bola prvacka. Ešte teraz má mrazí z toho smradu. Našťastie jej otec nedovolil aj nožnice. Vzala by to pri hlave.

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 17:47
Reakce na KapkaMM:

Týjo, to jsou dneska vynálezy, to vidím prvně. Elektronika už je dneska fakt na všechno

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 17:55
Reakce na continuity:

hu, tak u nás naopak vyžadujú potvrdenie, že vši už nie sú, inak ich pošlú zo školy domov...

Online Gatita
8638 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 20:16

Ještě k těm vším. Já je tedy měla na gymnáziu, už jsem rozhodně nebyla žádné malé dítě. S vlasy jsem tenkrát hodně nadělala, takže o nějakém zanedbání hygieny nemohla být řeč. Ale věřte tomu nebo ne, nepřišla jsem na ně. Vůbec mě totiž nenapadlo, že bych je mohla mít, od koho taky.  Trochu mě svědila hlava, viděla jsem u kořínků nějaké bílé tečky, tak jsem si myslela, že se mi vrátily lupy, a šla jsem si koupit osvědčený Nizoral. Bylo to děsné, ty moje vši byly za pár dní odhaleny veřejně na nějhorším možném místě, a ještě dodnes je mi z toho trapně. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 20:38
Reakce na Gatita:

že vši nevyhledávají špinavé prostředí, je pověra, naopak údajně dají přednost pěkně udržované hlavě ;)

jinak se přiznám, že mi přijde zvláštní, kolik je poslední dobou vší. já jsem ani nikdy na žádné škole nezažila, že by někdo vši měl. ani v okolí. dnesk to řeší kdekdo 

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 20:40
Reakce na Jiná Realita:

To je možná těma internetovýma forama, v reálu se vám s tím sousedka z čistajasna nesvěří. My jsme na základce měli jednou a to to měli asi dva lidi a už bylo halo:-).

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 20:41
Reakce na Jiná Realita:

no protože za mého dětství a) řešilo se to ve škole, pěkná veřejná ostuda, děti pěkně šupaly dom, případně se tam poslala sociálka, neexistovalo aby dítě chodilo do školy zavšivený a všichni to museli tolerovat v rámci dnešní "korektnosti"

b) fakt už jsem slyšela víckrát že ty "ekobio" přípravky jsou prostě nefunkční.. já bych použila normálka permethrinový šampon jako vždy, že se to teď koupí jen ve zverimexu je mi srdečně fuk, ještěže (zatím) aspoň tam

49364 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 20:42
Reakce na Karja:

no právěže bylo haló - a děcka poslaný domů, i ze školky, dnes tam prostě šmudla děcko strčí a nazdar. jsem se setkala i s tím že se to nesmí zveřejnit

btw třeba v jedné brněnské školce řádil černý kašel a ředitelka kázala utajit

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 20:54

Přesně! Pamatuju si, že jednou měl na základce spolužák vši, zjistila to učitelka v hodině. Hned musel odejít, (tehdy se ani nevolalo rodičům, jak taky, telefon byl v obci jen na úřadě a ve škole :D, však kluk byl z dědiny, domů trefí) s lístkem pro rodiče, že vrátit se má, až bude hlava čistá. Pak to učitelka ještě párkrát zkontrolovala. A bylo po "epidemii" :)

49364 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 20:57
Reakce na Pinot Noir:

Online continuity
43166 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 21:12

dnes ho tam strci uplne kazdy. pokud na zavsivene dite nedostanes paragraf, co tak asi rodice udelaji? my jsme fakt meli snahu. zitra pujdu poprosit k doktorce, at vystavi alespon jednodenni omluvenku, protoze muz, ktery s nima doma zustal uz nema ani jediny den dovolene a ja jsem jeste ve zkusebce. obe ucitelky to vedi a jedne se muz vyslovne ptal, odepsala, ze pokud budou odvsivene tak ji to nevadi. 

doted jsem si myslela, ze to je normalni infekce a tedy nemoc. ale zda se, ze ne. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 21:12

Já jsem párkrát vši přinesla ze školky, pokaždý v létě, kdy měla ta naše prázdniny a dávali nás do nějaký jiný. Doma z toho bylo vždycky pozdvižení, což mě bavilo a vši mi nevadily. Ale že tam měli na pití jenom megahnusnej čaj s mlíkem, to pro mě byla pravá tragédie.