Jéé, to vás lituju. U nás naštěstí toto nadělení bylo jenom jednou a chytli jsme to hned v počátku, dceři jsem objevila jen dvě vši, ale už teda spoustu hnid. Pomohl nám šampón Paranit - je takový olejový, nechá se působit pod gelitem a pak smyje, byl k tomu i jakýsi kondicionér. Pak za nějakou dobu (je to naspané na obalu) ještě jednou. Fungoval fakt dobře, taky jsem k tomu ještě přikápla tea tree (a teď ho kapu děckám za ucho preventivně, kdykolive škole visí cedule, že jsou vši - což je de facto furt). Jo a žehličkou jsem to taky projela, několik dní pos sobě, poradila mi to kadeřnice.
Stěžovací vlákno
Měli jsme tu čest v létě. Jako epidemiologicky uvědomělá matka jsem varovala všechny, s kým mé děti přišly do styku. A jedna matka mi odpověděla, že oni vši mají a styděla se to říct. Zabít málo, protože patlat tu mastnotu, resp. ji vymívat, dvouletému batoleti je super. A z vlatní zkušenosti doporučuju používat ještě elektrický všiváček.
Elektrický všiváček? Co to je? Tahle vymoženost mi unikla...
Bože vši... vždy keď tu čítam o nich, tak mi naskáče husia koža. To je neskutočná nočná mora pre mňa ![]()
No mi čosi hovor. Mať vši tak sa zbláznim. ![]()
A to raz prišla kolegyňa do prace a mi vraví ze ehm syn má vši asi budem mať aj ja, poobede sa nafarbím a bude to ok. No hneď som sa išla obzerať na WC. Doma ma musel priateľ hneď skontrolovať. A ešte aj tri dni po tom. ![]()
To je teda skvelá kolegyňa!
Ja ťa chápem, keď tu čítam o všiach, vždy ma podvedome začne svrbieť hlava... potom cestou domov v metre uvažujem, že čo tam môžem všetko chytiť ![]()
no ale loni se to tady šířilo po netu, tak bacha!!!!
Žeby som dostala vši online? ![]()
Co s tým kolegyně udělá? U nás je to to samé, děti jsme dnes nechali doma a muž volal doktorce, ze potřebuje OCRku a to prý nelze, měli jsme je poslat do školy ( proces odvsiveni děti skončil v 10 večer, mladší usnula na gauci). Zítra posypou do školy vsi - nevsi.
vůbec si nedělej srandu páč se tu už prokázal přenos online: oparu, vší a samozřejmě - těhotenství![]()
Som si všimla
To posledné by mi teda zrovna vadilo najmenej ![]()
continuity S tou kolegyňou, neviem ako by som zareagovala, ešte sa mi nič také nestalo. Viem, že sa vši prenášajú v školách a škôlkach, a že sa tomu ani rodičia nevyhnú. A je mi jasné, že nemôžu ostať doma kým sa toho nezbavia. Ale by som sa po takom oznámení asi chodila kontrolovať každú hodinu na záchod, proste by som to nechcela chytiť.
Potřebuju nakazit nechutenstvím. Začala jsem cvičit a jedla bych a jedla ...![]()
Vši ne, prosím. Dcery mají dlouhé, kudrnaté, ta jedna i husté vlasy, to bych je snad ostříhala dohola.
Mně nejvíce![]()
No ja by som do práce s všami rozhodne nešla. Za prvé by som sa na prácu aj tak nesustredila, za druhé si neviem predstaviť sedieť na porade s hlavou plnou vší. A nebodaj by sa to rozšírilo a dostali by ich aj ostatní a prevalilo sa že za to môžem ja... No hanba.
ja fakt nevim.. za meho detstvi byl sampon Orthosan. se pouzil okamzite jak clovek ty vsi objevil. sampon je zabil a nebylo duvodu chodit nekam zavsivena. samozrejme se jeste mohly vylihnout z hnid, takze se to osetreni zopakovalo, ale kdyz se to udelalo poradne nebyl fakt duvod ani ke strihani vlasu a nicemu podobnymu. nevim zda jsou dnes tak ucinne pripravky pokud ano neni duvod k panice.
kamaradce takhle matka z dlouhych hustych vlasu oholila hlavu dohola-to mi pripadalo tehdy jako ze msty.
Elektrický všiváček? Co to je? Tahle vymoženost mi unikla...
Kupovala jsem tenhle https://www.mall.cz/zdravotni-doplnky/medisana-lcs-hreben-na-vsi Paranit tedy proběhl taky, ale tohle jsem koupila pro jistotu a trochu jako prevenci. Má velkou výhodu, pípá to a když to narazí na něco jiného než vlas, tak se změní zvuk a to děti baví, u normálního všiváčku to byl boj. Jinak nechápu, jak někdo odvšivuje domácnost bez sušičky a pak taky, jak to zvládají v chudších rodinách. Odvšivení čtyřhlavé rodiny nás vyšlo na dva tisíce (bez elektroniky) a to jsme měli kliku, že se ty mrchy nevrátily.
Tak pokial mali vši deti, tak nemusela ich mat aj matka. Len mala pocit. Tak ako aj ja, len čo to čítam. A presne, šampon ich zabije po aplikácii a na druhý den do školy, práce. Vajíčka, pokial sú, sa likviduju už mrtve vyčesaním.
Vy tady děláte jako kdyby ty vši lítaly nebo aspoň skákaly...víme všichni, že ani jedno veš neumí?![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.