999 Dekuju za vysvetleni. Tak uplne nevim, jestli ho nekdy zkusim. Letos jsem se zasekla i na O.Pamukovi a jeho knize Snih. Zkratka postmoderna, neuveritelny rozsah motivu a temat. Nadherne se to cte, myslenky a postavy plynou..ale stejne jsem po nekolika stech stranach presla na neco s dejem. Ale vlastne je to kniha, ktera zanechala nejsilnejsi dojem a pul roku po preruseni knihy si skoro vse pamatuju. A misogyn je nejvetsi Houellebecq, neverim ze Kundera je horsi ![]()
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
...... Druhá věc je, jak píše o ženách, nikdo neumí ponížit ženskou víc, než Kundera. Nejvíc asi v Žertu, scéna s Helenou na kadibudce, stahovací prádlo, má stejné kalhotky jako včera... Dělá to ale i v jiných knihách, on je v podstatě misogyn....
Tahle scéna ve mě taky hodně utkvěla, četla jsem to tak v osmé deváté třídě, a je to ve mě jak v koze... od té doby jen Nesnesitelnou lehkost bytí, ale nikdy mě už K. ke čtení nelákal.
Jos Tak toho jsem nečetla já :-).
Lenka22 Já jí mám taky pod kůží.
999 Dekuju za vysvetleni. Tak uplne nevim, jestli ho nekdy zkusim. Letos jsem se zasekla i na O.Pamukovi a jeho knize Snih. Zkratka postmoderna, neuveritelny rozsah motivu a temat. Nadherne se to cte, myslenky a postavy plynou..ale stejne jsem po nekolika stech stranach presla na neco s dejem. Ale vlastne je to kniha, ktera zanechala nejsilnejsi dojem a pul roku po preruseni knihy si skoro vse pamatuju. A misogyn je nejvetsi Houellebecq, neverim ze Kundera je horsi
Tak se mi ti mysogyni pěkně sešli
Houellebecqa jsem si donesla minulý týden z knihovny. Teď ho čte muž. Já jsem na něj hrozně zvědavá, ještě jsem od něj nic nečetla.
notna Ja cetla dve knizky a mozna to neni vsude. Ale Elementarni castice byly takove...no hodne sexu a pohrdani zenami. Ale ten bastard proste jinak pise skvele
.
notna Ja cetla dve knizky a mozna to neni vsude. Ale Elementarni castice byly takove...no hodne sexu a pohrdani zenami. Ale ten bastard proste jinak pise skvele
.
Elementární částice jsem si půjčila. Jsem zvědava.
od Kundery jen Zert a nehodlam na tom nic menit, presne proto co pises 999, je to uplne hmatatelne ten odpor
To souhlasím. Žertem jsem začala i skončila. Nevím proč ztrácet čas s misogynem, aby se na mě vytahoval. Asi měl nějakej problém, a i kdyby psal jako bůh, mě už neobměkčil. ![]()
Zato Kafku jsme (moje generace) milovali už tak od devítky.
barbucha Tak z dnešního pohledu je to takové neetické, popisovat nelichotivě ženu, ale to mi ani tak nevadilo, nejsem brací, spíš to slovíčkaření, popisování vlastních myšlenek, pocitů. Ale! Včera jsem byla na Barbie a přesně v tom momenté, jak se z těch vědkyň, doktorek, soudkyň staly ty pipi masírující Kenům nohy a kdo ví co všechno ještě, jsem si na Kunderu vzpomněla. Taková ta vděčná nána, čekající na poplácání od páníčka.
Aranel Prosím tě, ty překládáš knížky Raye Celestina? četla jsem Sekernikuv jazz i Blues mrtvého muže, bylo to moc fajn a někde jsem viděla, že by měly být ještě dvě knížky z této série. Nevíš, jestli i tyhle budou vydány v češtině?
Zpráva z nakladatelství: nemělo to předpokládaný komerční úspěch a zbylé dvě vydávat neplánují. ![]()
Aranel Ach jo, tak to mě mrzí. Přitom tady byla výborná detektivní zápletka a hlavně skvělé dobové reálie, myslela bych, že to úspěch bude mít.
Každopádně moc děkuji za informaci!
Dočetla jsem Kde zpívají raci od Delie Owens diky tipu odsud. Pěkné čtení.
edit: existuje i stejnojmenný film, který jsem pro jistotu taky hned shlédla, ten už je slabší. To jsem víceméně čekala, a tak mě to ani nezklamalo.
Já čtu Komturovu smrt od Murakamiho a nějak mi to přijde už moc haluz..a to sem četla i 1Q84 a hard boiled wonderland..jako asi to dočtu, ale vlastně mě to moc nezaujalo zatim
Ounz mně se Komturova smrt líbila hodně, ale já jsem Murakamiho nekritická obdivovatelka...
A na zdejší doporučení čtu Sedm smrtí Evely Hardcastlové a dost se v tom ztrácím. Já si to snad budu muset přečíst pak ještě jednou, abych to pochopila.
katrin díky za odpověď..já pokračuju a myslím, že to dám, ale jako občas si u toho řikám wtf a to se mi zas tak často nestává
(Ale teda i mi vadí ta odeonská snaha o co nejmenší písmenka, dost s tim bojuju..)
katrin Já jsem to četla dvakrát
ale líbilo se mi to.
coralline Taky se mi to líbí. A jak se blížím ke konci, tak se orientuju trochu líp, tak třeba to ještě nějak do sebe zapadne!
Ounz písmenka mi nevadily, spíš mě mrzí, že Murakami není nikdy dostupný jako e-kniha, já už papírový knihy nechci moc kupovat, kupuju jen když opravdu není jiná možnost.
katrin to je pravda, googlila sem to, že bych si to koupila do čtečky (a zvětšila písmo
) a nijak sem nic nenašla..já se ty knihy snažim posílat dál, půjčuju a nevyžaduju je zpět anebo volím knihobudku v nemocnici..ale zrovna murakamiho si doma nechávám..
Ounz murakamiho bych taky nedala dal :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje