Jos ja jsem ji docetla, ale s brilkou mi to pripada nesrovnatelne . Ted tu mam tu novou Chybejici svetlo, tak jsem zvedava
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Jos zdivocely kontinent jsem ted prinesla z knihovny a nevim, jestli to dam. zatim jsem tim jen listovala a prijde mi to jak seznam hruz![]()
Gatita Je to seznam hruz. Ten zacatek je nesmirne narocny. Mne se asi nejvic "libily" kapitoly spise ke konci. O konfliktech v Jugoslavii, Volyn a dalsi, obcanska valka v Recku, Rumunsko...plus naprosto neskutecne pocty odsunutych Nemcu. Sama jsem se na konec valky driv divala spis jsko na konec temnych casu, ne jejich pokracovani a mnohdy eskalaci. Knihu muzes cist napreskacku, ten zacatek je vazne asi nejhorsi.
Dočetla jsem Bílou Vodu. Bylo to intenzivních několik dní.
dzizisketa taky se mi to moc nedá se říct líbilo a už dlouho uvažuju o cestě přímo do Bílé vody.
Dočetla jsem Deník Věrky Kohnové.
Mám ráda romány Jany Poncarové, většinou se odehrávají na Plzeňsku a opírají se o archivní prameny. Ten Deník je hodně specifický, pramenů je skoro víc než textu románu. Doporučuju i pro starší děti, až budou ve škole probírat holokaust.
baltik jsem uz za pulkou a nejak se to rozjelo. Jak se autorka dostala do minulosti, do Ruska a Cecenska, je to hned jina. Ale tech 250 stran bylo teda dost o nicem.
Tak jsem docetla Kocku a Generala...a uplne nadsena jsem nebyla. Kniha by potrebovala zkratit klidne na polovinu, nektere casti a dokonce ani postavy nedavaly z pohledu celku vetsi smysl. Nejvetsi prednosti knihy jsou retrospektivni kapitoly z Ruska 90.let a zejmena z valky v Cecensku. Jenze techto kapitol bylo vyrazne mene. Sloh (a preklad!) je ale nadherny. Mnohe myslenky nosne, kniha jako celek pripomina v mnohem Dostostojevskeho Zlocin a trest. Doufam, ze Brilka bude lepsi. Na tu se tesim moc, Gruzii uplne zboznuju, hned bych tam jela znova...
BBrilka je mnohem lepší. Tu jsem zhltla rychle. S Kočkou jsem to vzdala.
Fakirka Tak nemas ceho litovat. Nejake drtive finale se nekonalo. Dopadlo to podle ocekavani a treba postavu Kocky bych skoro vyskrtla. Byla proste nepodstatna...
Dík za tip na ten Zdivočelý kontinent. Objednala jsem... Mám rozečtenou Snyderovu Cestu k nesvobodě, ale stoupá mi u toho tlak na 500, tak to jde ztuha a jsem zvědavá, jak se poperu s tímhle ![]()
40 knih letos přečteno!
dzizisketa ja 52 :)
(i kdyz teda nez jsem si je zacala pocitat, tak bych si myslela, ze jich prectu i vic)
Co Karen Babinska...cetly jste neco a jaky mate nazor?
Proč zas vychází novej Hartl, kdo to čte??!
@stes jako první jsem četla Hvězdy na cestě a byla jsem překvapená, jak moc se mi ta knížka líbila. Četla jsem i Tsunami a taky fajn.
Knihy, které jsem v poslendí době četla a můžu doporučit:
Scarlett Wilková Ty chladné oči
Kateřina Pantovič Kdo se postará o Annu
Petra Soukupová Nikdo není sám
Lucie Kutrová 151 příběhů na Stezce Českem
Michaela Klevisová Vraní oko
Hynek Čapka Neviditelné kořeny
Narine Abgarigan Čtyři ženy a jeden pohřeb
Petra Klabouchová U severní zdi
Matt Haig Půlnoční knihovna
Včera jsem rozečetla Severku od Niny Špitálníkové, tak jsem zvědavá ...
Proč zas vychází novej Hartl, kdo to čte??!
No já kupuju beletrii do knihovny pro zaměstnance a Hartla si půjčujou:-) Jsou to paní 50+ a 60+. Možná jedna třicetiletá, středoškolačky. Koupila jsem pár Hartlů na jejich přání, já to obcházím obloukem.
Marbuša to jsem já taky, ale prostě ne, zkusila jsem 1 a po pár stránkách konečná. Kupodivu se mi docela líbil film Prvok......, To samý mám s Nesvadbovou, Třestíkovou - prostě to nejde
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje