Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 19:19

Jos ja jsem ji docetla, ale s brilkou mi to pripada nesrovnatelne . Ted tu mam tu novou Chybejici svetlo, tak jsem zvedava

Offline Gatita
8558 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 11:03

Jos zdivocely kontinent jsem ted prinesla z knihovny a nevim, jestli to dam. zatim jsem tim jen listovala a prijde mi to jak seznam hruz

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 14:21

Gatita Je to seznam hruz. Ten zacatek je nesmirne narocny. Mne se asi nejvic "libily" kapitoly spise ke konci. O konfliktech v Jugoslavii, Volyn a dalsi, obcanska valka v Recku, Rumunsko...plus naprosto neskutecne pocty odsunutych Nemcu. Sama jsem se na konec valky driv divala spis jsko na konec temnych casu, ne jejich pokracovani a mnohdy eskalaci. Knihu muzes cist napreskacku, ten zacatek je vazne asi nejhorsi.

Offline dzizisketa
8869 příspěvků moje polička 24. zaří 2023 23:31

Dočetla jsem Bílou Vodu. Bylo to intenzivních několik dní.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 25. zaří 2023 07:01

dzizisketa taky se mi to moc nedá se říct líbilo a už dlouho uvažuju o cestě přímo do Bílé vody.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 25. zaří 2023 07:06

Dočetla jsem Deník Věrky Kohnové.

Mám ráda romány Jany Poncarové, většinou se odehrávají na Plzeňsku a opírají se o archivní prameny. Ten Deník je hodně specifický, pramenů je skoro víc než textu románu. Doporučuju i pro starší děti, až budou ve škole probírat holokaust.

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. zaří 2023 08:41

baltik jsem uz za pulkou a nejak se to rozjelo. Jak se autorka dostala do minulosti, do Ruska a Cecenska, je to hned jina. Ale tech 250 stran bylo teda dost o nicem. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. října 2023 15:17

Tak jsem docetla Kocku a Generala...a uplne nadsena jsem nebyla. Kniha by potrebovala zkratit klidne na polovinu, nektere casti a dokonce ani postavy nedavaly z pohledu celku vetsi smysl. Nejvetsi prednosti knihy jsou retrospektivni kapitoly z Ruska 90.let a zejmena z valky v Cecensku. Jenze techto kapitol bylo vyrazne mene. Sloh (a preklad!) je ale nadherny. Mnohe myslenky nosne, kniha jako celek pripomina v mnohem Dostostojevskeho Zlocin a trest. Doufam, ze Brilka bude lepsi. Na tu se tesim moc, Gruzii uplne zboznuju, hned bych tam jela znova...

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 01. října 2023 15:20

Jo

BBrilka je mnohem lepší. Tu jsem zhltla rychle. S Kočkou jsem to vzdala. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. října 2023 15:34

Fakirka Tak nemas ceho litovat. Nejake drtive finale se nekonalo. Dopadlo to podle ocekavani a treba postavu Kocky bych skoro vyskrtla. Byla proste nepodstatna...

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 08. října 2023 10:37

Jos 

Dík za tip na ten Zdivočelý kontinent. Objednala jsem... Mám rozečtenou Snyderovu Cestu k nesvobodě, ale stoupá mi u toho tlak na 500, tak to jde ztuha a jsem zvědavá, jak se poperu s tímhle

Offline dzizisketa
8869 příspěvků moje polička 10. října 2023 14:05

40 knih letos přečteno!

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 10. října 2023 14:16

dzizisketa ja 52 :) 

(i kdyz teda nez jsem si je zacala pocitat, tak bych si myslela, ze jich prectu i vic)

Online stes
9046 příspěvků moje polička 11. října 2023 05:29

Co Karen Babinska...cetly jste neco a jaky mate nazor?

Offline Aranel
6498 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:02

Proč zas vychází novej Hartl, kdo to čte??!

stes

Offline Amy_Mee
148 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:02

@stes jako první jsem četla Hvězdy na cestě a byla jsem překvapená, jak moc se mi ta knížka líbila. Četla jsem i Tsunami a taky fajn. 

Online stes
9046 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:08

Aranel Amy_Mee tak teď babo raď :-)

Hartla já ne-e

Offline Amy_Mee
148 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:12

Knihy, které jsem v poslendí době četla a můžu doporučit: 

Scarlett Wilková Ty chladné oči

Kateřina Pantovič Kdo se postará o Annu

Petra Soukupová Nikdo není sám 

Lucie Kutrová 151 příběhů na Stezce Českem 

Michaela Klevisová Vraní oko

Hynek Čapka Neviditelné kořeny

Narine Abgarigan Čtyři ženy a jeden pohřeb

Petra Klabouchová U severní zdi 

Matt Haig Půlnoční knihovna 

Včera jsem rozečetla Severku od Niny Špitálníkové, tak jsem zvědavá ... 

Offline Marbuša
1400 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:17
Reakce na Aranel:

Proč zas vychází novej Hartl, kdo to čte??!

stes

​No já kupuju beletrii do knihovny pro zaměstnance a Hartla si půjčujou:-) Jsou to paní 50+ a 60+. Možná jedna třicetiletá, středoškolačky. Koupila jsem pár Hartlů na jejich přání, já to obcházím obloukem.

Online stes
9046 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:30

Marbuša to jsem já taky, ale prostě ne, zkusila jsem 1 a po pár stránkách konečná. Kupodivu se mi docela líbil film Prvok......, To samý mám s Nesvadbovou, Třestíkovou - prostě to nejde