Amy_Mee díky za tipy
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
@stes no jo, ale teď si teda nejsem jistá, jestli budou užitečné
Přečetla jsem pár Hartlů i Třeštíkových a ta poslední se mi i líbila ![]()
Amy_Mee to nevadí, zkusit to můžu![]()
Jako lehký, nenáročný a napínavý čtení doporučuji https://www.databazeknih.cz/knihy/hospodyne-475060
dzizisketa baltik To jsou kráný čísla! Můžu se zeptat, jak často čtete? Máte nějaký pravidelný rituál? Já to mám od narození dcery dost bídné. Nejdřív jsem zvládala číst jen odbornou, pak sem tam i nějakou beletirii. Dceři je 14!
a už jsem se nikdy nevrátila do starých kolejích, přečtu tak 2 knihy za měsíc, ale dost nevyváženě. Dost často večer ani nevezmu knížku do ruky.
Třeba teď se chystám, dítě spí a bude ještě skoro dvě hodiny, před chvílí usnula. A pak večer. Ale taky mám období, kdy na knihy nemám chuť.
@stes tu Hospodyni jsem četla loni na Vánoce na dovolené a nebylo to úplně špatné, fakt takové dovolenkové. Mně se i třeba moc líbila https://www.databazeknih.cz/knihy/kocka-na-cestach-426973 To bylo takové milé, dojemné ...
notna ja to mam lehci, protoze nemam deti. :)
Ctu kazdy vecer pred spanim, klidne si jdu lehnout driv a ctu treba hodinu. A kdyz me nejaka knizka chyti, tak ctu i o vikendu pres den.
dzizisketa @baltik Jak to počítáte? Máte seznam, nebo třeba "čtenářský deník"? Tato organizovanost mi chybí, jsem ty doporučení lovila po paměti, nebo se dívala do svých vrácených knížek v knihovně a mailů, co jsem si posílala do čtečky.
Amy_Mee ja jsem si loni zacala psat denicek vcetne kratkeho shrnuti deje, protoze jednak jsem nemela predstavu cisla, kolik toho prectu a furt se me nekdo ptal a taky jsem zapominala, co jsme cetla
asi se to da delat i moderneji, na databazi knih nebo na goodreads
dzizisketa baltik Díky za odpověď. Já pořád nějak zkouším, jak víc číst.Když mě něco chytí, tak to taky čtu každou chvilku. Ale pak jsou období, kdy tu knížku pořád odsouvám. Už se mi i stalo, že mi dřív uplynula výpujční doba, než jsem knížku vůbec otevřela. Občas nemůžu najít ten hlad po čtení.
Zapisovat si přečtené jsem už taky začala. Když jsem byla mladší, nechápala jsem, že máma si některé knihy nepamatuje o čem jsou. Obzblášť když jsme je měli doma ty knihy v knihovně. No, už to chápu. Ty doma si ještě pamatuju, ale jinak taky zapomínám :-(
Marbuša to jsem já taky, ale prostě ne, zkusila jsem 1 a po pár stránkách konečná. Kupodivu se mi docela líbil film Prvok......, To samý mám s Nesvadbovou, Třestíkovou - prostě to nejde
I film Prvok, ... mi připadal hloupej. Jakože zbytečně vyhrocený ty postavy nebo jak to říct, až do nerealistična. Trochu to zachraňovali herci, ale ne moc.
Třeštíková... no jednou na návštěvě jsem začala číst Bábovky a asi na straně 43 jsem zjistila, že mě vůbec, ale vůbec nezajímá, co se s těmi postavami bude dít
tak jsem zase skončila.
Aranel jo, vyšponovaný to asi bylo, ale 3 ze 4 herců se mi tam líbili, tak asi proto jsem to dokoukala
notna Já teda jezdím hromadnou dopravou do práce, ráno se mi číst nechce, takže cestou do práce poslechnu nějaký podcast a cestou z práce už si můžu číst, pokud to není fakt bichle, se kterou se nechci tahat. No a skoro nekoukám na televizi, takže v posteli než usnu. Když jsem utahaná třeba z výletu nebo mi není dobře na duši, relaxuju s knížkou. Myslím, že to bude kolem 60 - 70 za rok. Jak pořád vycházejí novinky nebo si čtu tipy tady, tak se mi seznam, co chci přečíst, furt zvětšuje. Teď mám půjčenou tu poválečnou Evropu, co tu někdo doporučoval, ale to bohužel nedám, to je na mě moc náročný. Deník si bohužel nepíšu, tak si většinou pamatuju jen pocit z tý knížky.
notna Pridam se taky, mam kolem 40 za letosni rok, loni a predloni vic. No a ctu vecer, tak po desate, nekdy i ve vane (nejsem na knihy hakliva). A vetsinou mam rozectenou jednu narocnou (faktu, odeonku apod) a jednu na relax. A podle sil a nalady to stridam. Kdyz byl syn mensi, hodne jsem poslouchala audioknihy, to uz ted odpadlo. Knizky si eviduji na Databaziknih, mam tam profil jen na pocet hvezdicek a uchovavaji se tam statistiky. A nedocitam, kdyz me kniha vazne nebavi, dam tak 100 stran a proste koncim.
Mám malý zápisník a tam si to píšu. Každý rok počítám od začátku, zapisuji si autora y název a datum dočtení.
(A pak mám druhý zápisník, kam si zapisuji výňatky, myšlenky a citáty.)
Marbuša Jos Musím si přestat brát telefon do postele. Včera jsem měla plán, že budu číst. Nejdřív jsem si přečetla soukromé maily, pak dělala nákup na rohlíku a vzbudila jsem se ve 4 ráno s nedokončeným nákup a telefonem v posteli :-)
Amy_Mee Aranel stes Třeštíkovou jsem četla jednu a taky mě to nebavilo. Mi to přijde takové chudé jak na děj, tak na češtinu. Hartla jsem četla Erotikon a Prvoka a četlo se mi to dobře, ale stačilo. Víc asi nepotřebuju.
dzizisketa Taky si zapisuju výňatky. Akorát v tom nemám systém. Když nemám po ruce diář, fotím si to. A tím pádem v tom mám binec.
dzizisketa To ale vůbec není špatnej nápad, že bych od ledna začala? Plánovala jsem si založit trochu tlustší diář, který bude fungovat trochu jako deníček, kde jsme třeba byli na výletě, v kině, co mám v plánu, napsat si třeba pár slovíček na naučení a tak proč nepřidat přečtené knížky ... Inspirovala mě původně kamarádka, která si založila deníček, kam si píše třeba tipy, na jakou aktivitu vzít vnoučata, dlouhodobé plány jako přihlásit se do nějakýho kurzu a tak.
notna Přesně, mám pocit, že je to jak jíst vatu. Žvýkáš, polykáš (tedy čteš slova a věty), ale vůbec tě to nijak neobohatí.
Klobouk dolů za množství přečtených knížek. Já s tím hodně bojuju. Přes den na to čas není a večer u toho usínám, tak jsem ráda, když zvládnu 12 knih za rok (to jsem si dala jako minimum). Právě jsem dočetla Neopouštěj mě od Ishigura a líbilo se mi to moc. Přes léto jsem četla vyloženě dovolenkové knihy - Smrt číhá na jarmarku, Poslední léto nebo Kde zpívají raci. A včera jsem si koupila The Running Grave, téměř 1000 stran v angličtině...budu ráda, když to zvládnu do Vánoc ![]()
Aranel Přesně takový pocit jsem měla u knížky od Petry Soukupové - Věci, na které nastal čas. Přišlo mi to tak strašně obyčejné, že jsem si říkala, proč o tom vůbec píše....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje