Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Mha
příspěvků moje polička 02. ledna 2025 14:14

Archivářka Fiction brrr Lenka22

V českém vydání jsou uspořádané do tří sloupců na stránku, v záhlaví je vždy uvedené, kdo tam je.

Bylo zajímavé to číst, jak se měnil v reálném čase tón zpráv, ale ton je asi špatné slovo. 

Na knížce mi trochu vadily některé výchovné části, ale to já obecně moc nerada, když mě někdo edukuje. Pachatele jsem měla ve svém seznamu, ale nakonec mi přišel nepravděpodobný, málo inteligentní nebo možná měl málo prostoru v knize projevit se jako padouch. 

Ale tam byla asi většina postav dost podivinska a pokrivene vztahy k tomu. 

Jo a ještě ty vnitřní monolog hlavních hrdinů mi nepřišly adekvátní věku a zkušenostem, spíš pro dospívající.

Ale za mě dobrý a ploché břicho k tomu :))

Jestli jste to poslouchaly, jak si poradili s namluvenim chatu? 

Offline Aranel
6498 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 15:16

Jitka77 Ta hromádka je super, to by se dalo nabízet i tady! Některý knihy by mě zajímaly.

Mimochodem od Třeštíkové jsem jednou někde při hlídání dítěte rozečetla Bábovky a asi na straně 40 zjistila, že mi ty postavy jsou tak strašně ukradený, že budu radši čučet do zdi. Fakt zbytečně potištěnej papír.

Teď jsem přečetla Velké léto. Číst to v létě by bylo lepší, ale i tak jsem docenila vystižení atmosféry takovejch těch náctiletejch prázdnin, jak člověk různý věci zažívá poprvé a přijdou mu naprosto přelomový a zásadní.

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 15:23

Aranel Hromádka číslo dvě už dosahuje jenom nějakých dvacet centimetrů pod kýženou hladinu, dám pak opět foto. Já teď knížky hodně nakupuju, rozečetla jsem se po několika letech útlumu, přeskládala knihovnu, takže kapacita zatím je... vím, že to nepotrvá navěky, záliby přicházejí ve vlnách.

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 15:26

Hájíček dočasně odložen, potřebuju teď něco méně civilního, neznámý svět. Zatím vypadá dobře Mariana Leky - Co je odtud vidět. Nakladatelství Prostor mě snad ještě nezklamalo, pokud jde o prózu.

Offline dorota
1223 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 15:33

MhaČítala som Atramentovočierne srdce v slovenskom preklade ako e-knihu, tam chaty neboli v stĺpcoch, ale normálne pod sebou, čítalo sa mi to dobre, chaty som nepreskakovala, prišlo mi to zaujímavé, knihu som prečítala za cca 5 večerov pred necelým rokom vo februári, ale kto bol vrah, si už teda nepamätám. Včera som dočítala ďalší diel Vodný hrob, zaujal ma opis vymývania mozgov v sekte.

Offline Samantha
3288 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 17:59

Aranel Nechytlavost Bábovek mohu doložit příkladem - četla jsem druhý díl (půjčený:)) a teprve asi na dvoustésedmdesáté stránce jsem zjistila, že je to pokračování...

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 19:48
Reakce na Lenka22:

Fiction 

Ty chaty mi přišly strašlivě otravne, až tak, že buď nebudu 

číst vůbec nebo to vynechám. Občas jsem je přejela jedním okem, víc ne. Mě prakticky se ta knížka nelíbila, jako nemá nárok na 1000 stránek ani omylem, chybí jí odpovědný redaktor, který jí polovinu vyškrtá.

​Moje řeč. Otravovalo mě to celý natolik, že si další už asi pořizovat nebudu, myslím že jsem s Rowlingovou skončila.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 21:13

barbuchajá jsem pořád na další zvědavá, asi čistě proto, že je to takový fenomén, ale ty knížky, čím jsou tlustší, tím jsou blbější. 

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 21:18

Nevím, kdo tu zmiňoval audio Az uvidíš moře, právě to doposlouchavam na Irozhlase, libí se mi to a je to zajímavá kapitola dějin. Znám s tímhle osudem akorát Marthu a Tenu.

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 21:40
Reakce na Lenka22:

barbuchajá jsem pořád na další zvědavá, asi čistě proto, že je to takový fenomén, ale ty knížky, čím jsou tlustší, tím jsou blbější. 

​Taky se mi zdá. Pojala jsem i podezření, že tím chatem si to autorka příhodně natahuje... a nějak mi lezlo na nervy, jak předvádí že se v tý hantýrce mladejch vyzná. Je prostě in! 

Musím přiznat, že poslední dobou taky jedu hodně v detektivkách ( MP Marge ), původně samozřejmě hlavně v těch severskejch... ale ty už se mi pomalu skoro začaly přejídat... no ale objevila jsem anglickou autorku, která se mi líbí moc - resp. už jsem něco od ní četla dřív, takový běžný krimi ze současnosti (ne špatný), ale začala psát jakože historický detektivky, z viktoriánský doby, a ty mě bavěj moc. 

Mě totiž ani tak neberou ty vraždy a jejich rozuzlení, ale člověk se mimoděk dozví i spoustu věcí o běžným životě... kvůli tomu jsme rádi četli Agathu Christie - ten životní styl meziválečný Anglie od Nera Wolfa jsme zas čerpali různý nápady na recepty... a tak podobně Tak i ta viktoriánská doba je zajímavá, zvlášť když se to odehrává částečně i z ženskýho pohledu. Rowlingovou už nechci, ta to hraje jen na efekt všechno. 

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:00

barbucha Zkus detektivky z Austrálie od Jane Harper. A švédské ze Stockholmu koncem 18. století od Natt och Daga asi znáš.

Já si nakonec Cormorana vždycky koupím, jak jsou mezitím ty dvouroční prodlevy, tak zapomenu, co mě tak štvalo (Robin).

Offline leona mp
příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:03

dorota A Hladový hrob hodnotíte jak? Na databázi chválí, že lepší než Černočerné srdce. 

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:04

barbucha no přesně moje řeč ohledně těch detektivek a doby.

Offline dorota
1223 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:11

leona mp Mne sa ten diel páčil, zaujalo ma vykreslenie toho prostredia v sekte, manipulácia, vymývanie mozgov. Zopár vecí ma trochu iritovalo, ale celkovo sa mi kniha páčila. Mne sa páčilo aj Atramentovočierne srdce.

Offline Gatita
8557 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 08:10

Jane Harper potvrzuji barbucha . Nejvic se mi libilo asi Sucho a Ztraceny v pustine. Pak jeste neco o nejakych matkach na treku v prirode. Rozecetla jsem jeste dalsi, ale neslo mi se do toho zacist (cetla jsem v anglictine a asi to na me bylo moc tezke). Jsou tak dobre i jeji ostatni knihy

brrr ? 

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 08:26

Gatita Krom těch dvou, co zmiňuješ, jsem četla ještě Vyhnance a ti byli stejně dobří. Mám ráda toho hlavního hrdinu.

Offline Blaire
74 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:22
Reakce na barbucha:

​Moje řeč. Otravovalo mě to celý natolik, že si další už asi pořizovat nebudu, myslím že jsem s Rowlingovou skončila.

​Mela jsem to stejne, ale pak jsem neodolala a tu nejnovejsi precetla a libila se mi nejvic z cele serie. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 12:17

Tak jsem si včera na místní doporučení dzizisketa přečetla Ignis fatuum, ale nadšení je pouze výběrové.

SPOILER SPOILER SPOILER

Jazyk ano, i když během první kapitoly trochu tlačí na pilu, ale za mě, pokud by vynechala ty nadpřirozené záležitosti a nechala to v reálné rovině pokusu na lidech,  bylo by to pro mě třeba i víc děsivější, takhle mi z toho vychází trochu pohádka pro dospělé.

Na druhou stranu, teď do lesa nejdu, tak se mi to kecá, ale před nějakým výletem s přespávání to rozhodně Nedoporučuji

barbucha  Ann Granger mam taky ráda, ale myslím, že záleží na překladu. Sayersovou předpokládám, že máš komplet přečtenou, vzhledem k zalibe v Anglii 20. Let:) 

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:32

brrr 

Jane Harper neznám, a nevim nevim - Austrálie mě nějak míjí. Ale dík za tip! Natt och Dag, samozřejmě

Mha 

Sayersovou jsem měla moc ráda. Nakonec i novější P.D. Jamesovou...

Blaire 

Tak že bych tomu dala ještě šanci?

Offline Mha
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:27

barbucha

A co Horowitz? Ten má taky pár kousků právě v tomhle stylu, třeba Mnoho strak věští vraždu a její pokračování Vraždy ve Večernici. Teda jestli ti nevadí číst dvě knihy zároveň, je to tak zvláštně uspořádané.

Gatita

Jmenovalo se to myslím Síla přírody o těch ženách na výletě, ale podle mě to byl nejslabší díl celé série. Všechny ty zenstiny tam byly na zabití.