barbuchaVnitrozemí Austrálie umí autorka vykreslit perfektně. Povedlo se to.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Mha mne se to taky libilo nejmin (z tech 3, ktere znam), ale i tak me to bavilo.
Nevím, kdo tu zmiňoval audio Az uvidíš moře, právě to doposlouchavam na Irozhlase, libí se mi to a je to zajímavá kapitola dějin. Znám s tímhle osudem akorát Marthu a Tenu.
to jsem asi byla já
. Teď jsem to doposlouchala a líbilo se mi to až do konce.
Anemajá to musím ještě dojet, myslela jsem, že uz je konec. Je to pěkný.
Mezitím jsem rozposlouchala tamtéž Teorii podivnosti Pavly Horákové a taky moc fajn.
Jinak hlásím strašný zklamání z knihovny na Nám. 14.rijna u Anděla. Knihovna jako kráva a z mýho stránky a půl seznamu knih jsem tam nenašla ani jednu knížku. Nejen ten konkrétní titul, ale vůbec toho autora. Mají tam strašně málo knížek, byla jsem úplně rozčarovaná.
Já tam chodím, ale většinu si tam nechám posílat jako rezervaci. U nás je jen místní knihovna (cca dva regály
).
barbucha my jsme mívali na Cibulkách miniaturní, ale dobrou knihovnu a výbornou knihovnici, bohužel knihovnu zrušili bez náhrady po así 100 letech, co tu fungovala.
Loni jsem začala s touhle, je to moje třetí návštěva tam a přijde mi to fakt tragický, no snad si zvyknu. Na horní regál ani nedohlídnu si to přečíst, jména autorů napůl přelepený...ale nezbývá nic jiného, jinak budu bez knížek.
Tápu, tápu. Každý rok dávám segře knihu k narozkám, nejlépe nějakou novou, protože ona si knihy kupuje. Má ráda beletrii, nějakou čtivou, bez fantaskních prvků, nejlépe s nějakým reálným základem. Nic moc jako těžkého, ale nad Soukupovou ohrnuje nos... Co si tak pamatuji, že jsem ji dala a jí se líbilo byl Šikmý kostel, pak ta kniha o hornických vdovach (to si chválila moc, že je to neco pro ni nového). Zatím přemýšlím o té Ade, ale s touto tématikou toho přečetla už fakt hodne, ale baví ji to jako dost. I premejslim nad knihou Nebuď p.ča, nečetl jste to někdo? Ona pracuje ve školství:D, ale asi si chce spíš u knihy odpočinout. Budu ráda za tipy.
KarjaNapadá mne Věk rudých mravenců, nakladatelství Maraton. Je to o hladomoru na Ukrajině a vychází z reálných osudů. Jazykově má jít o náročnější dílo. Zatím jsem nečetla, ale slyšela velmi dobré ohlasy.
Nebo kniha 22 bazénů, nakladatelství Host. Německý bestseller.
Karja doporucila bych mene zname (tudiz by je nemusela mit )ceske Seznam Eveliny B. Nebo Neviditelne koreny.
https://www.databazeknih.cz/knihy/seznam-eveliny-b-548776
https://www.databazeknih.cz/knihy/neviditelne-koreny-508526
baltik Neviditelné kořeny byly fajn. Ale podle mne jsou dost známé. Se Strihavkovou mám problém, že v knize Dychej za mně mela nesmysly, které mne vždy akorát otravi. Tak jsem tuhle novinku vynechala.
Malvin jake tam byly nesmysly?
Karja jeste me teda napada Zitra a zitra,zitra,zitra,zitra
Je to celkem novinka, mila vztahovka, ale z prostredi vyvojaru videoher, takze to by mohlo mit funkci dozvedet se neco noveho
baltiknic jako úplně zásadního. A ona i autorka v doslovu ty historické nepřesnosti priznava. Ale já pro posunutí biografických reálií neviděla duvod. Pak si vybavují, že někdo trhá kytku tam, kde nikdy park nebyl. Takových věcí tam bylo víc. Plus ta nevyváženost postav, zvraty v charakteru bez vývoje. mládenec, jehož jméno jsem už zapomněla. Prvně neschopný otrhanec a pak v další scéně otrelý ředitel podniku.
Věřím, že kniha o Baarovych bude lepší, neb ta historie je v mnoha dílech probrána zleva doprava. Plus vypravěčka je příbuzná autorky, takže nějaké rodinné historky tam určitě pronikly.
baltikDěkuju, přečtu si recenze;-)
Seznam Eveliny B. je čtivý.
Jestli je učitelka, tak doporučím Ředitel a hydra od Jichy:) Nebo Jak se Lubošek odnaucil mluvit sprostě.
Karja Co Srpny od Jakuba Stanjury? Nebo Rozpůlený dům od Alice Horáčkové, to už teda není úplně nové.
Ještě možná nějaká Iva Hadj Moussa by šla.
AranelPodívám se na to, já znám její knihovnu, takže asi vím, co má a nemá, jen bych nerada kupovala třeba něco z roku 2010, že to už mohla někam dát nebo tak;-)
Karja Co Nepatrná ztráta osamělosti od Eli Beneše?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje