Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline brrr
12122 příspěvků moje polička 21. března 2025 10:23

Garfie Je, dík za tip na to "čtení pomáhá"

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 21. března 2025 10:29

brrr jestli má číst Shakespeare, tak ať se koukne na nějaký film. Třeba Bouři s Třískou, ať to není obligátní R+J nebo Hamlet. 

Offline Garfie
27987 příspěvků moje polička 21. března 2025 10:30

brrr Já už na něj úplně zapomněla, ale nedávno jsem zjistila, že dcera tam pořád hledá inspiraci! :-) 
(na prvním stupni tam měli účet celá třída povinně)

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 21. března 2025 10:34

notna nebo ji kup listky na leto na shakespearovske slavnosti :)

Offline notna
9095 příspěvků moje polička 21. března 2025 10:52

Garfie Ty jsi fikaná! Jestli seznam vymámím, dám ho sem. Díky za odkaz.

Malvin Miluju R+J od Luhramanna, máme v plánu si ho pustit, mám nahrané. Bouře s Třískou je někde legálně k vidění/stažení? 

baltik Slavnosti jsou až v létě. Ale já mám na ně pifku, přestala jsem tam chodit, odmítám to podporovat. Teda v Brně. V Praze zkušenost nemám. Možná se organizace zlepšila, ale zkoušet to nebudu. Někdy je mi to teda líto, když vidím to obsazení.

Online viktorka_od splavu
48891 příspěvků moje polička 21. března 2025 10:59

Malvin mne naopak tyhle zminovane knizky strasne bavily tehdy, dnes mi vetsina pripada.. no rekneme ne uz tak zajimava. jako muj silene oblibeny Posledni kabriolet notna to ji urcite zkus navrhnout, ted po letech veelke zklamani musim rict a k ostatnim se radeji nebudu vracet

jeste Hemingway tu myslim neoadl - Komu zvoni hrana

London Tulak po hvezdach

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 21. března 2025 11:00

notna a co s organizaci v Brne? (chodim pravidelne a niceho jsem si nevsimla)

Offline brrr
12122 příspěvků moje polička 21. března 2025 11:08

notna Nebo Hamleta s Gibsonem. Ono, ostatně těch filmivých zpracování Shakespeara je teď už celkem dost. Nebo jde sehnat záznam divadelní hry, Angláni pořád v Shakespearovi docela jedou a hrajou tam znamí herci.

Offline notna
9095 příspěvků moje polička 21. března 2025 11:23

baltik Tehdy opakovně dávali lístky do prodeje v jiný termín než inzerovali. Buď mě bába v předproději sjela, že ještě se neprodává a jak jí furt někdo otravuje nebo litánie, jak Praha měla poslat a neposlala. Nebo prodávali dřív a bylo vyprodáno. To je teda už dost dávno. Ale poslední kapka pak byla, když náš nechali stát v mrholení a nikdo neřekl, že se hrát nebude. Někdo z diváků viděl odjíždět herce v autě, to se sice rozkřiklo, že se asi hrát nebude, jenže personál stále mlžil, že možná ano, ať počkáme. Pak mi volal muž, že teda ho mrzí, že mi krachlo divadlo. Já na něj jak to víš? My tu ještě čekáme. On, nečekej, herci jsou už nějaký čas tady v Leči /bar v divadle B.Polívky/

Online continuity
41649 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:07

brrr to si myslím taky, divadelně hry se mají vidět, tak byly napsány a tak to nejlíp funguje. 

Online continuity
41649 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:10

viktorka_od splavu co jsem si zamilovala v pubertě, to můžu číst pořád.

Online Potrefenáhusa
38185 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:13

viktorka_od splavu ja se toho posledního kabrioletu moc bojím, líbilo se mi to moc 

a jeste simmel, a to se taky bojim, ze nebude ono 

na toho remarqua si taky myslim, ze je cas v tech 15-16 

Online continuity
41649 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:14

notna Clavell je výborný celý akorát jsou to až na krále Krysu příšerné bichle s milionem postav. Ještě me napadl Most přes řeku Kwai a máme to ve vydání spolu s Planetou opic. Ale most je asi lepší. Dokonce bych řekla lepší než hlava XXII protože to není tak tlustý. 

A z těch fomativnich scifi, které by mohly projít standartním učitelem češtiny ještě kromě Vonneguta, zmíním Philipa K. Dicka nebo Den trifidů od Wyndhama. 

Online continuity
41649 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:19

Potrefenáhusa

Simmel mi přišel strašný už v pubertě, to už znovu fakt nečti  

Dodnes si myslím, že jediná dobrá kniha od Simmela je Nemusí být vždy kaviár. Remarqua jsem dala celého a Vítězný oblouk ještě pár let zpět. akorát se tam strašně chlastá, tak to mě mládeži moc nenutím.  

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:22

notna aha, ja kupuju pres internet a zadny problem nemam a zatim mi neprselo :)

Offline notna
9095 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:45

Přiznám se, v dospělosti jsem nepřečetla asi žádnou knihu víckrát než jednou. Vůbec se nedokážu začíst, jak mám tu spoustu nepřečtených před sebou. Přijde mi to jako ztráta času. Přitom mám kategorii "toto si musím přečíst znovu", ale nejde to.

Potrefenáhusa continuity Láska je jen slovo od Simmela byla první knížka, u které jsem brečela tak, že jsem nemohla číst. Úplně mě to rozsekalo. A znovu to číst nebudu určitě. Si nechám ten intezivní zážitek a nebudu to pokoušet :-)

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:47

notna mam to uplne stejne v obou bodech, znovu knizky nectu, protoze mam porad list novych, co potrebuju precist, vzdycky rikam, ze mozna v duchodu

a laska je jen slovo me na gymplu dostala 

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:54

notnamožná bude na iVysílání. Netuším, zda je někde k vidění. Já to viděla naposledy na Artu.

PotrefenáhusaPosledni kabriolet mne na gymplu minul. Zkusila jsem ho číst někdy po třicítce a odložila ho. Simmela jsem četla taky na gymplu a dnes bych se k němu nevrátila a nemyslím si, že dnešní mladé mohl bavit. 

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 21. března 2025 13:59

My na gymplu hodně jely v Alexandru Dumasovi. Kromě Třech mušketýrů ( ti nechytli nikoho). Ale jinak jeho knihy hodně kolovaly. A pak knihy Daphne du Maurier. Hospodu Jamajka jsem si dala pár let nazad znovu a stále mě bavila. 

Online Potrefenáhusa
38185 příspěvků moje polička 21. března 2025 14:03

Malvin tak hospoda Jamajka a hlavně mrtvá a živá jsou top! 

notna baltik no prave, láska je jen slovo, taky