olte Tajemství hedvabneho vějíře jsem četla taky a moc se mi líbilo. Zkusím sehnat i tu Čajovou dívku, ale u nás v knihovně asi budu mít smůlu.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
olte Tajemství hedvabneho vějíře jsem četla taky a moc se mi líbilo. Zkusím sehnat i tu Čajovou dívku, ale u nás v knihovně asi budu mít smůlu.
myslím, že od ní vyšly ještě další dvě knihy
olte díky za upozornění. A v naší knihovně ji kupodivu mají.
Blíží se červenec a s ním i Měsíc autorského čtení - https://www.autorskecteni.cz/.
V Brně, Ostravě, Trenčíně a Bratislavě živě, ostatní prostřednictvím YT. Program vypadá zajímavě, tak se těším.
A děkuju všem za tipy z předchozích stran! Dost se mi rozrůstá čekací listina...
olte Četla jsem ještě další knihy od této autorky. Moc se mi líbila kniha Lotosový kruh paní Tchan, inspirovaná životem lékařky Tchan Jün-sien, která žila v Číně za dynastie Ming. Kniha Ostrov žen moře je o životech potápěček na ostrově Jeju v době japonské okupace a po rozdělení Koreje. Dívky ze Šanghaje je o osudech dvou sester, které se kvůli otcovým dluhům musí provdat do Ameriky. Teď čtu pokračování této knihy Dreams of Joy, která se odehrává se v Číně v období kulturní revoluce, ale bohužel není přeložená do češtiny.
Kitsune děkuji ta tipy, podívám se v knihovně
Už jste četly Byt?
Líbilo se mi to. I nápad, i provedení.
Docetla jsem Nikdy, nikdy, nikdy od Linn Stromsborg. Velmi doporucuju. Ac deti sama mam, tak hlavni hrdinku plne chapu a po dalsich knihach z edice se podivam
Mne to zaujalo, tak jsem se sla podivat na Amazon, jestli existuje anglicky preklad. Neexistuje, ale pobavilo me, ze polska verze se jmenuje "Kurwa, kurwa, kurwa" ![]()
Přečetla jsem po sobě dvě tematicky částečně provázané knihy.
Nejprve Až skončí práce, posléze Neviditelné ženy.
Až skončí práce je pro místní publikum myslím moc radikální, ale aspoň jako mentální cvičení by mohla být zajímavá (já sama k jejím myšlenkovým a politickým východiskům inklinuju).
Neviditelné ženy jsou mainstreamovější, přesto podnětné - kdo zaznamenal výrok Lucie Hrdé na X, že auta nejsou pro ženy, tak autorka tvrdí mimo spoustu jiných věcí totéž.
To zní docela zajímavě... pro mě asi taky spíš ta druhá, mainstreamová
Ale "muži jsou standard a ženy odchylka", to je přesný! I když dneska v 21. století už to přece jen neni tak strašný (mluvím teda o Evropě) a někde to naštěstí neplatí vůbec... Nabízej nějaký řešení/východisko? Asi si to pořídím do čtečky - dobrej tip ![]()
Aranel Mně se právě u Soukupová líbí, že je tam prostor na přemýšlení pro čtenáře proč je něco takhle a jak by to bylo, kdyby se bývalo stalo nwco jineho;). U té Marty se mi take líbilo, že jsem si to domýšlet a byla jsem spokojena se svým vysledkem:D
Mně doporučila teď knihu neteř, je jí 13 a je že sekce Beletrie pro deti a mládež, ale fakt se mi líbí, Cernobylske dívky, já snad v této sekci už zůstanu, navzdy ale:D:DJeště jsem četla tento týden Osamělost prvocisel, také se mi líbilo, no a neunikl mi na ivysilani dokument So long Marianne, takže mám zivotopisnoi knihu Leonarda Cohena. Proletla jsem tu poslední tři stránky a našla spoustu tipů, co precist, tak nevím, jestli jít ještě více do historie. Léto je ted s detmi jediný čas kdy stíhám číst;-)
Včera jsem dočetla Vesnici ve Třetí říši.
Hodnocení 92 % si rozhodně zaslouží. Doporučuju všem, nejen zájemcům o nacistické Německo.
Precetla jsem knihu Sobestacny a uf. To bylo narocne. Snad za dva dny bylo docteno (po nocich). A i nejaka slza ukapla. Smutne, moc smutne.
Jedeme příští týden na dovolenou a nemám co číst. Nějaké tipy? Nemám žadnou ideu, jen ze nic odborného, ani žadná červená knihovna. Naposledy jsem četla Ratha, Děj se vůle Boží a Apatykáře Melchiora.
brrr mne se za letosek asi nejvic libila knizka Pacinko od Min Jin Lee. Neni narocna, ale ani nezajimava, je to takova saga, kde se i trochu neco dozvis.
Na dovolene jsem ted docetla Soukupovou (Marta deti nechce), to mi jen tak prosumelo jako vsechny knihy od ni. Pak jsem dojela Murakamiho (1Q84), a to jsem asi moc nepochopila, nebo nevim, ty jeho knihy jsou mi nejak cizi, asi jak je Japonec:)). Napjate sleduji, co tu kdo doporuci. A na rozhlasu je hezky namluvena detektivka s inspektorkou Vyrovou. Jo a jeste me zaujala kniha id Absyntu Vladci jidla, ale tu jsem jeste necetla.
Vím, že tu už diskuze o Letnicích proběhla, ale já je čtu teď a za mě tedy
. Pohlazení po duši.
brrr Mně se z poslední doby moc líbila kniha Poslední sirena od Iida Turpeinen. Dále Podivnost od Valerio la Martine. Matka je mrtvá od Vigdis Voghrt. Dva životy od Evalda Arenze. Z českých knížek povídky Konec sezóny na koupališti Úštěk od Veroniky Bendové.
A na cesty je ideální Orbity od Samanthy Harvey. To je možná malinko moc pomalé, ale mně se to trefilo do vkusu.
A za dokonale nenáročné letní čtení doporučuji Zločin na Capri - informace o kultuře a historií, tuna dobrého jídla a zločin jak od Christie ( podezřelí a motiv mají všichni).
Evald Arenz je fajn, čte se dobře, ale v člověku zůstane i nějaký celkový pocit, neprošumí to jenom kolem. Četla jsem Staré odrůdy.
Teď se nořím do trilogie Ráj a peklo / Smutek andělů / Lidské srdce od Jóna Kalmana Stefanssona. Island před sto lety, drsně poetické vyprávění.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje