Letnice za me super parodie. jestli to katoliky urazi tak to me mrzi, ale napsano je to hezky a nasmala jsem se
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
viktorka_od splavu Nechci úplně spoilerovat těm, co teprve čekají na přečtení. Takže podrobnosti radši skrytě.
Já jsem usoudila, že to evidentně psal člověk bez vhledu do křesťanské víry, protože by jinak kněz sloužící na "Bohem nezapomenutém nebo možná Bohem pořád ještě obývaném místě" (jak tu lokaci sám autor charakterizuje) nemohl pronášet následující výroky:
"Takové učení obvykle dobře nekončívá, víš, jak dopadl Ježíš."
A pak, později:
Kněz: "já vím, že Bůh nabízí různá pokušení"
Julie: " (...) vzdorovat Bohu je těžké"
Kněz: "Je. Ale zrovna vy dva to umíte"
Pro vysvětlení: Křesťané věří, že Ježíš dopadl výborně, Bůh rozhodně nikoho nepokouší, naopak pomáhá pokušení odolávat a není cílem vzdorovat Bohu, ale následovat ho a co nejvíc se mu podobat (ale teda ne chozením po vodě a pod., ale láskou a milosrdenstvím).
Proto tam vidím spíš stereotypní pohled ateisty, který mě neuráží, protože se nemůže tím celým zbytkem dopouštět rouhání, když nerozumí základním věcem. Ale mohl tam radši použít Matku přírodu nebo tak něco. Vlastně potom by mě to jako parodie taky celkem bavilo
.
Anema chapu, mas pravdu, ze pro kvalitni parodii je treba dobre znat to z ceho si utahuju. takze ne moc dobra prace, ale ateisti to nepoznaji:-)
Anema Tu Soukupovou jsem poslechla predminulej tyden, dobry to bylo!
Historky z Tideru od Lucie Macháčkové. Nevím kde jsem na to narazila, jestli tady nebo jinde, ale je to boží. Přesně tohle teď potřebuju ![]()
Anema
Teď koukám, že je přede mnou 5 rezervací, takže parfu má velký dosah:)
No já si Letnice koupila na základě ML. Ne parfu. :-)
V knihovně jsem natrefila na dvě Surmanové, díky za doporučení. Tři sekery a Šepot z lesa.
Žánru se normálně pečlivě vyhýbám, takže vůbec nemám s čím srovnávat. Ale moc se mi líbil jazyk, ten je opravdu krásný.
Tři sekyry vycházejí z míst a historické události (bitva u Chlumu), které mne jeden čas hodně zajímaly. Šepot z lesa se odehrává v mých milovaných Orlických horách - toho jsem se trochu bála, ale naštěstí mi je vlastně vůbec neevokovaly.
Jo a edit: knihy na sebe nenavazují, ale vlastně malinko jo.
Takže kdo nechce ani pidispojler (já za něj byla naopak ráda), bacha na pořadí.
V knihovně jsem natrefila na dvě Surmanové, díky za doporučení. Tři sekery a Šepot z lesa.
Žánru se normálně pečlivě vyhýbám, takže vůbec nemám s čím srovnávat. Ale moc se mi líbil jazyk, ten je opravdu krásný.
Tři sekyry vycházejí z míst a historické události (bitva u Chlumu), které mne jeden čas hodně zajímaly. Šepot z lesa se odehrává v mých milovaných Orlických horách - toho jsem se trochu bála, ale naštěstí mi je vlastně vůbec neevokovaly.Jo a edit: knihy na sebe nenavazují, ale vlastně malinko jo.
Takže kdo nechce ani pidispojler (já za něj byla naopak ráda), bacha na pořadí.
jejda, Šepot z lesa už jsem četla a Tři sekery jsem si teď donesla z knihovny. Tak snad mám pořadí dobré![]()
![]()
olte Máš.
Já ještě potřebuju sehnat ten horor z Hodonína, co zmínila dzizisketa ![]()
olte Máš.
Já ještě potřebuju sehnat ten horor z Hodonína, co zmínila dzizisketa
ten jsem četla (jako druhý)a přišel mi trochu slabší
Dneska jsem si všimla, že vyšel poslední díl o Gereonu Rathovi
https://www.kosmas.cz/knihy/549436/rath/
Dočetla jsem od Štiftera Paví hody a líbilo se mi to moc. Už dříve jsem od něho četla Sběratelé sněhu a taky pěkné.
Zopakovala jsem si Martina C. Putnu - Kniha Kraft. První knížka, kterou jsem si koupila a četla, když jsem nastoupila na VŠ, deník zrání pokrývající cca deset let. Oslovuje pořád, pokaždé něčím jiným.
Kdo už četl Čas vos od Mornštajnové? Četla jsem na knihu nějaké negativní recenze, že zklamání. Já tedy musím říct, že mě nezklamala. Líbila se mi, mám ráda takové to poklidné vyprávění ze života. A byly mi sympatické hlavní postavy, což u mě je dost důležité.
A pro ty, které si získala Surmanová. Vyšla další kniha- Slepé cesty. Vypadá lákoavě, ale ještě jsem nečetla.
A pro ty, které si získala Surmanová. Vyšla další kniha- Slepé cesty. Vypadá lákoavě, ale ještě jsem nečetla.
těším se na ni moc, i na Čas vos
leona mp Mně Čas vos přišel stejně průměrný jako všechny její knihy. Nuda to však nebyla.
Teď poslouchám novou knihu Jakuby Katalpy. Podle anotace to vypadá na příběh o přátelství tři dívek za druhé světové, ale je to surové a postupem času temnější a temnější. Rozhodně se to vymyká obvyklým příběhům z tohoto období. Dějem i stylem psaní.
Malvin Ulice?
leona mp jojo. Namluvila Jitka Ježková. Jeji sladký hlas vyrovnává tu čerň děje.
Malvin To mám v knihovně na čekačce. :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje