Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 15:24

MPLee taky ke hned napadla Provence. Sice tam nejsou hory, ale hrozně pěkná krajina a skály

A ty městečka jsou nádherné. 

Chamonix nevím, mě vždy hrozně v horách dralo,že s dětma nemůžu, kam bych chtěla. Takže jsme jezdili tam, kde nás děti tolik neomezovaly. S takto malýma dětma maximálně Tatry i tam jsem vlastně trpěla, že nemůžu. 

Offline MPLee
3031 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 23:29

MP Meri jako určitě je všude něco pro děti, ale pro mě je třeba rozdíl, jestli mám lanovky za pár korun a můžu se s dětma placatit na pěkném místě někde výš v horách a je tam pro ně aspoň nějaké hřiště nebo zvířátka či cokoli. nebo to je za plnou a nahoře neni nic... Ale na ty regiony mrknu, díky moc! 

continuity chamonix je jediné, kde jsme s mužem byli. Sice jen 2 dny cestou na Blanc, ale byli. Jinak mi právě nevadí se omezit na nenáročné procházku, loni v Rakousku i předloni s miminme v itálii jsme něco s nosítkem zvládli vyšlapat a celkem nám stačila ta příroda okolo. Ale rádi bychom zkusili něco nového. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 10:43

MPLee To už je takový o konkrétním místě, no. Já byla se svým ditkem v Provence karavanem 3x - v 6 mesicich, ve 12 mesicich a ve 20 mesicich. Ale nikdy jsme dětský program jako takový neřešili. Proste jsme se buďto placali po plazi, nebo s nama šel na nějaký výlet, proste co jsme chtěli dělat my. Mně přijde, ze u těch prtat je to jedno, zážitek je pro ne všechno. 

Offline dupali
466 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 13:03

MPLeeNám se moc líbila Normandie a Bretaň, ale je pravda, že jsme tam byli hoooodně dávno a bez dětí a jen se stanem, ale v kempech. Loni Provence i s puberťákama a přívěsem v kempech a víc se mi líbil ten sever. Je pravda, že hřiště a zábavu pro školkové děti netuším....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2023 13:28

dupali ten sever je super, ale taky jsem byla bez dětí.

Offline Vilemina
2358 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 22:12

Docela dceři závidím

Offline clothilde
2030 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 06:08

VileminaHobitin, tam je krásně. 

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 11:35

MPLee můžu doporučit to, co Meri. Provence, Languedoc-Rousillon, okolí Millau, i Normandii. Všude je to krásný, všude je síť kempů. 

Offline Manuka
639 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:00

Vilemina pracuje a cestuje? Nebo dovolená?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 20:13

Mohučanka Okolí Millau  Koukám jezdíte stejný trasy  

Mně by úplně stačilo jet okruh Lyon-Marseille-Montpellier-Clermont-F. a byla bych úplně spoko.

Offline Vilemina
2358 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 20:31

Manuka tentokrát dovolená

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 20:52

MPLee když tu zmiňuješ to Rakousko s dětma, užije si to člověk i když toho moc s dětma nenachodí? Ráda bych tam letos v létě vyjela, ale krtek aktuálně ujde spolehlivě kolem 3km (+ asi 10km co naběhá mimo hlavní trasu :)) , krosnu nemáme a v nositko ho poponesu tak max kilák, dva. Je reálná představa, že se vyvezeme lanovkou nahoru, uděláme tam nějakou malou procházku, hřiště a zase dolů?

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 21:04

Sairon Na tohle doporučuju okolí Halštatu, myslím, že klukům byly tři a pět. Autem dojet nahoru na Tauplitz a chodit kolem jezer nebo procházka s koupačkou třeba kolem Altaussersee. V solných dolech v Halstattu jde olizovat stěny, je možné vyjet na Dachstein, atd.

Offline Manuka
639 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 21:12

Vilemina ať si to užije! Moje dcera bydlela 6 let v Cambridgi. To není daleko od Hobitína. Teď bydlí na jižním ostrově a je to teda zas úplně jiný svět.

Offline Vilemina
2358 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 21:43

Manuka ona projela jižní i severní ostrov, naprosto nadšená ze všeho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2023 22:08

Sairon my byli loni ve Schladmingu a doporučuju! Určitě si to užijete i tak, jak popisuješ, některé krátké trasy od lanovek jsou i kočárkové. My teda mladšího nosili, takže jsme ušli víc, ale jestli ti nevadí plácat se okolo lanovky a krátké procházky, tak jeďte. A určitě si vyberete ubytování, ke kterému je místní letní karta (to platí pro celé Rakousko), jízdy lanovkou budete mít zdarma a nebude ti líto to platit jen kvůli hřišti nahoře Bývají v tom i vstupy do bazénu třeba.

Nejvíc se nám líbilo v Korutanech, ale to bylo ještě bez dětí. Ale předpokládám, že to bude stejné. Mrkni na blog S dětmi v báglu, je tam spoustu tipů z rakouských Alp.

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 21:58

Sicílie- radši na začátku nebo na konci prázdnin? Vím, že nejlíp by bylo mimo prázdniny, ale zásoby dovolené nejsou nekonečné.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 22:17

brrr a co podzimní? Ještě to tam bývá i na koupání. 

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 00:41

continuity Když já potřebuju pořešit hlavně ty letní. Ke všemu jsem jim po loňském Estonsku odkývala Chorvatsko, takže Sicilie by mohla být kompromis.

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 06:47

brrr První týden v červenci je v Itálii ještě "před sezonou", takže bývá levněji. Ale jinak je to asi fuk, možná na konci srpna může být větší vedro, jak je všechno rozpálené. Sicílii si pamatuju jako dost velké (teplotní) peklo, hlavně v Palermu.