Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 19:34

Kokoska 

Úplně chápu. Mám kamarádku s chalupou u Portmaggie (šťastná to žena ) a snad se tam ještě někdy dohrabu - kdybych neměla tolik jinejch restů! Fakt boží kraj.

Offline černá káva
2108 příspěvků moje polička 03. ledna 2023 20:28

barbucha ad Irsko. Jak jsem  četla Tvá slova o Irsku - jako bych je napsala já.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2023 21:14

barbucha Kokoska Skotsko je super! Jestli máte rádi tyhle země, tak by se vám mohlo líbit v Bretani a Normandii, obojí můžu doporučit. Mám už teda jen matné vzpomínky, obojí jsem navštívila minimálně před patnacti lety.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 00:04

Hľadám program na jarní prázdniny. Vzhledem k počasí, co taková Madeira začátkem února? Počasí si umím představit, ale jak tam vypadá vegetace a funguje alespoň nějaká infrastruktura?

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 12:52

continuity začátkem února bude pršet. Obecně leden a únor na jihu je ve znamení vlahy;) ale madeiru jsem chtěla letos nadelit pod stromek, ale odjeli nám půl hlídacího týmu pro deti

Offline Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 13:31

rasaNori jsem zvedava, vcera jsme se rozhodli ze na konci ledna jedem na mallorcu za turistikou, tak doufam, ze to cely neproprsi :)

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 13:54

rasaNori to vím, že tam prší. Ptala jsem se na vegetaci a služby.

S termínem neudělám vůbec nic. Pokud nechci letět s přestupem, připadají do úvahy ještě Helsinki a do tmy se mi nechce. 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 22:12

continuity Já tam byla v půlce ledna před pěti lety. Počasí nám vyšlo super, pršelo snad jen jeden den z devíti. Lidí bylo málo, služby moc nevyužíváme, ale nevybavuju si nějaký moc zavřený restaurace nebo tak něco. I na závěr túry Pico Ruivo - Pico Arieiro jsem si dala kafe a dort (kafe maj teda na Madeiře dost žalostný). Vegetace myslím taky slušná. No jela bych hned znova!

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 22:36

pilgrim díky. Třeba ty lanovky jezdily?

Kdybych šla chodit, vůbec to neřeším, ale muže zas bolí to koleno, děti mají docela line období, takže kdovíjak to bude s chozením. 

Offline Friga
2005 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 08:58

continuity kdy mate jarni prazdniny? Pokud ke konci unora, tak uz tma nebyva. Helsinki jsou dost na jihu a den se prodluzuje rychle. Tady je tabulka, ve sloupku 'pituus' je delka dne. Naopak byva snih a slunecno. Unor a brezen tu byva nejkrasnejsi zimni pocasi. Idealni na bezky. 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 09:12

Friga no právě hned na začátku února. Já na to koukala do kalendáře, prostě o hodinu a půl víc tmy. 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 09:12

continuity Chápu. My právě hodně chodily a měly jsme půjčený auto, takže lanovky jsme neřešily. Ve Funchalu jezdila.

Offline Friga
2005 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 09:30

continuity tak to pak jo, to chapu. Ja mam unor a brezen za oblibene mesice, byva vazne krasne, tak jsem te sem chtela nalakat

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. ledna 2023 09:43

continuity Madeira . Tam bych chtela znovu, je tam uzasne. 
Irsko taky, tam jsem teda byla tyden v Dublinu a okoli a pak tyden v Killarney a Cork a Dublin me moc nezaujal. Ale Wicklow a Killarney krasa. Oboji je teda tak davno. Madeira 17 let. Taky nekam potrebuju uz

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. ledna 2023 09:51

Lilly_Ku Mallorca je dobra volba. Urcite jedte na zapad do hor, aspon na chvili. Miluju Soller, loni jsme meli dum skoro u namesti a tramvaj nam jezdila metr od predzahradky. A vesnicky jako Deia nebo Fornalutx jsou naprosto kouzelne. 

Offline Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 09:57

Jos jj presne tam chceme  

nikdy jsem tam jeste nebyla, ale divala jsem se ze tam jsou pekny tury. za tri tydny vyrazime, predtim akorat musim uzavrit starou praci. takze se aspon mam na co tesit.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. ledna 2023 10:08

Lilly_Ku . My meli batole a takova ta znama mista jsem videla uz driv. Ale tur je tam mraky, a spousta tech vesnicek s kamennymi domky, kde si das kavu a jen se tak kochas. Jen je asi porad zavrena cesta na majak...Obecne ten zapad je krasny, pak jsou pekne ty jeskyne. Ale treba ten sever a vychod bych priste klidne vynechala. 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 11:05

Diskuze už je úplně jinde, ale ohledně chuti ovoce naprosto souhlasím. V létě jsme bydleli ve Washington Heights v New Yorku (latino čtvrť) a kupovali si doslova za pár korun spoustu ovoce u portorikánského stánku. Jako těhotná jsem tam snědla mango denně a návrat do Prahy hodně bolel.

Offline MPLee
3031 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 13:27

Prosím poradíte? Francie v létě s dětmi - jsme spíš na hory a jezera než moře a velká letoviska. Chceme aspoň 3-4 místa s karavanem.  Kam se vydat? A je to vůbec dobrý nápad? Jaké jsou francouzské alpy v létě pro rodiny? Minulé roky jsme byli v Rakousku a Itálii, kde skvěle fungujou ty letní passy na lanovky, jsou tam různá hřiště a atrakce na horních stanicích. To by se dost hodilo. Nějak se mi nedaří toho moc vygooglit. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 22:47

MPLee Doporucuju moji srdcovku Provence nebo Verdon, Languedoc Roussillon ... Ty vhodnosti pro rodiny s dětmi moc nerozumím, však všude je něco pro děti, ne