Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline DruI
5443 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 13:45

GChK Já být tebou tak chvíli počkám jak se vám kojenec vyprofiluje na cestování. Když si představím cestu letadlem s dcerou, se kterou bylo v devíti měsících i čtvrt hodiny v autě očistec, tak mě normálně polévá pot.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 14:18

DruI u nás dítě v autě řvalo - zdravím do vedlejšího vlákna. Letadlo milovala. Tehdy ještě existovala linka k rodičům a přesunula jsem se z auta do letadla. Bylo to lepší.

S čím ale souhlasím, že s devítiměsíčním kojencem se bude potřeba hodně prispusobit a třeba i tak, že ve výsledku člověk bude mít pocit promarnene příležitosti. Podtrzeno sečteno, klidně bych někam letěla, ale neměla žádné extra očekávání. volila bych univerzálnější a levnejsi destinaci a hlavně to řešila tak měsíc předem. 

Offline DruI
5443 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:18

continuity Tak to s tím letadlem je zajímavý. Ale teda přiznávám, že bych to asi neriskovala, vzhledem k tomu, že z letadla se nedá vystoupit. Holt jsme všude kde to šlo jezdili vlakem :o)

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:32

DruI ta jí vadila ta protisměrná sedačka a že se nemůže hejbat. U maminky na klíně a s výhledem na lidi, bylo vše v nejlepším pořádku. Ji ani nebolely uši, dodnes to děti snášejí lépe než já. 

Offline DruI
5443 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 15:41

continuity No té naší vadila i posměrná sedačka. Ona nesnášela to znehybnění, takže se byla schopná vzteknout i na kšírkách od kočárku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 16:01

DruI v letadle se dá pochodovat mimo vzlet a přistání, řekla bych, že to bude podobné spíš vlaku. Island je můj velký sen, ale odložila jsem to, až bude klukům aspoň osm, řekla bych, že je to cestovatelsky náročnější destinace. Ale to klidně může být jen můj pocit:)

Offline DruI
5443 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 16:31

Evaeva My strašně dlouho plánovaly Island s kamarádkama, bohužel nakonec odjížděly beze mne týden potom, co jsem rodila. Ale teda ty to braly opravdu dost outdoorově, to by s dětma nebylo úplně pohodlný :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 16:40

DruI škoda no. Právě že když se vypravím do takové destinace, chci si to užít. Nemusí to být zrovna spaní v autě v divočině, ale už to, že neujdou víc jak 6km a v osm musí být v posteli tě omezuje;)

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 16:47

GChK Třeba naše 8měsíční dítě zvládalo cestu v letadle úplně v pohodě, ale jak píše continuity , asi bych si tu vysněnou destinaci nechala, až bude vaše malá míň malá. Ať vám to není líto, že jste to museli zrušit den před odletem, protože onemocní nebo odletíte a A. to celé provřeští, atd.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 17:32

Evaeva moc to od těch osmi let neodkládej. Já včera nadhodila, že bychom měli vyndat jarní bundy a kalhoty na tu Madeiru, jestli z toho nevyrostly a velký špatný. to se teda určitě "těší" víc než na lyže.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 17:36

continuity no zatím provádím lobbing - jsou tam sopky a gejzíry;) My na rodinné dovolené preferovaly spíš ty poznávací nebo kolo a lyže, čekám, že u kluků to bude ještě výraznější. No uvidíme, taky můžou být na chalupě, nevděčníci

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 17:56

Evaeva Mam to stejne, Island az syn povyroste. Taky je to pro me sen. 
A k tematu, syn jezdi od zacatku autem rad, pokazde si chrupne. A v letadle jecel jak pominuty tam i zpatky aspon hodinu z cesty. A to letadla jinak miluje, vzlet a pristani zvladl super, ale to mezitim.... To jsem s nim zoufale pochodovala po letadle nez usnul (byly mu uz skoro dva tedy). 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 18:33
Reakce na brrr:

GChK Třeba naše 8měsíční dítě zvládalo cestu v letadle úplně v pohodě, ale jak píše continuity , asi bych si tu vysněnou destinaci nechala, až bude vaše malá míň malá. Ať vám to není líto, že jste to museli zrušit den před odletem, protože onemocní nebo odletíte a A. to celé provřeští, atd.

​Díky moc! Ona to právě vysněná destinace není, respektive - jo (na trek v zimě , ale to až někdy příště příště), ale spíš jsem koukala, kam se dá letět pohodlně v rámci Evropy. Muž má třicetiny a přál by si zážitek - no a my jsme spolu už skoro všude byli. 

Hlavně jestli to půjde všechno dobře, mimino bude mít za sebou tou dobou už minimálně dva lety. To tak dopadá, když si rodiče roztahaj přátele po Evropě. 

Ale děkuju moc

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 18:34
Reakce na Evaeva:

GChK můj spolužák byl loni v září se třemi dětmi asi rok až 5 let. Koukni se na blog Rodina cestuje. 

​Tohle mi úplně zapadlo a děkuju moc za tip na blog!

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 18:39

Evaevakdyz jim bylo osm a deset, tak jsem výlet do Londýna podmínila tím, že budou sekat dobrotu, protože by daly nevím co, aby mohly jet. 

Teď abych jim za dovolenou ještě slíbila odměnu. vyhlizim dny, kdy budou moct zůstat samé doma a pak se teprve uvidí, co si vyberou!

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 18:41

GChK klidně jedtě tam, kde už jste byli. Jednak je to s miminkem jednodušší, druhak: dítě dá tomu zcela jinou perspektivu. 

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 18:58

continuity Máme to úplně stejné, možna to začalo ještě dřív než u vás. Ve finále jsou vždycky spokojeni, ale ty reči před, případně v průběhu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 18:59

continuity víš co, dokud nemůžou být sami doma, bude alternativou pobyt s nepojízdnou babičkou na chalupě:) My jsme celkem věděly, co je ta lepší možnost a to naše babička byla pojízdná a podstrojovala nám mnohem víc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 19:01

Jos my jsme s dětmi ještě neletěli doufám, že letos to konečně vyjde. Já mám teda pořád i dost destinací, kam bych chtěla, i v dojezdové vzdálenosti.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 20:14

Funchal. Osmé nejnebezpečnější letiště světa.