Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 09:32

Garfie Dík za info, narazila jsem na relativně levné letenky, tak jsem o ni začala přemýšlet, ale nemusíme zrovna tam. Jak se znám, skočíme stejně někde na severu, třeba ve Finsku.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 10:14

brrr v Chorvatsku se dá taky udělat hezká cestovní dovolená, se zastávkou ve Slovinsku, na Plitvicich, Záhřebu, Splitu nebo Pule a tak. Vůbec bych to nezavrhovala. Navíc jsou tam fakt levné ryby. 

Než se v létě trmacet až někam na jih. Mě by odrazovalo hlavně to vedro, to já si pak vůbec nic neužiju. 

Offline Gatita
8475 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 13:42

continuity tohle mame letos v planu, v Chorvatsku ani Slovinsku jsme jeste nikdy nebyli. Proste takovy trochu roadtrip, nikam nespechat.

Kdybyste prosim nekdo mel tip na ubytovani (v tom Chorvatsku), byla bych moc vdecna a usetrilo by mi to praci. 

Nejake hezke misto a idealne apartman se dvema oddelenyma loznicema. Nekde u plaze, aby tam nebyla blizko hlucna disco, ale v dojezdove nebo i pesi vzdalenosti do nejakeho centra s restauracemi a obchody. Aby se tam mohla pohodlne mrcasit rodina s 2 detma. Omlouvam se, jestli to sem nepatri, ale kazdy tip dobry:)

Offline MPLee
3031 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 13:50

Sairon my to tak měli loni, plus jsem byla já už dost těhotná a za nás rozhodně! 

byli jsme loni v See kousek od Sillvretty a skvělý  určitem si to chce pohlídat tu kartu, my kvůli tomu zůstávali o noc déle ( je myslím od 3 nocí a víc). Cestou zpět jsme byli v Itálii u Lago di Molveno a taky to bylo fajn, ale tam je na lanovky jen sleva, nejsou uplně zdarma. 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 14:00

Gatita s malýma dětma bych jela na pár dní do Cateze. Je to tak napůl cesty do Splitu. Jsou to termály, kde jsou asi tři brouzdaliště venku a jedno uvnitř. 

My bydleli ve stanu, ale mají i chatky, případně hotel. Ve ceně ubytování jsou vstupy, takže to nakonec celé vyjde docela levně. Rozhodně levněji než české akvaparky. 

Offline Gatita
8475 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 15:07

continuity ale to je dobre! To by se detem libilo. Hrdost musi stranou, na Triglav to letos jeste nevidim:)

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 16:57

Gatita

Proto ti to píšu, byli jsme tam 2x. 

údolí Soči je super, ale s většima dětma. 

Offline Myrtila
5083 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 05:49

Gatita Tip na uplne konkretni ubytovani nemam, ale my jsme byli v Chorvatsku ve vesnici Omiš, v casti Duce, nebo je to mozna samostatna vesnice vedle, byla to takova souvislá zástavba. Bylo to jeste za bezdetna, ale s detmi nasich pribuznych, a bylo to tam paradni - jsou tam pisecne plaze a klidne melke more, dalo se jit snad 30 metru do more po svych  Byl tam klid a zaroven dostupna civilizace v tom Omisi a pak ve Splitu. 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 07:32

Myrtila Gatita

Omiš můžu taky doporučit, jen je to straaašně daleko. a teď jsou na ty jediny silnici docela zácpy. Takže se do Splitu i do Omise dojet dá, ale musí se to trochu plánovat.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 18:01

Gatita Zeptám se kamarádky. Vzali loni vnuka a fotky vypadaly velice dobře. Písek, centrum, nějaké mobiní domky.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:32

Connytour právě vyšvihla ten výlet na Madeiru a to ještě vymyšlíme, že se vrátíme přes Lisabon. Uvidíme podle letenek, ale asi by to nebyla s Tapaky taková katastrofa.

Offline MPLee
3031 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:13

Gatita v Omiši jsme byli když jsem čekala dceru s bylo to moc fajn, s mezizastávkou na pár dní v Rakousku v Alpách, nebo v tom Slovinsku to pak neni tak hrozný s tou dálkou. My teda jezdíme už všechno takhle na etapy

Offline Gatita
8475 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:26

Renusatko dekuju, kdyz si vzpomenes, rada si tip poznacim:)

MPLee dekuju, uz se bavim premyslenim o itinetari.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:28

MPLee my jsme to j údolí taky takto.tyden jsme jeli dolu a pak tři dny zpět. Ale po druhé runde jsme trochu vyčerpali chorvatske zastávky, které jsem měla jako prioritu a přestalo nás to bavit. 

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 22:34

Gatita Tak kemp San Marino na Rabu. Byli tam teda první týden v září, takže už asi méně lidí. Netuším, jak to tam vypadá v sezóně, protože je to dlouhá písečná a pozvolná pláž, což je v Chorvatsku málo. Zase pokud budete cestovat a zastavovat, tak je to kousek trajektem, což by mohlo být pro děti taky zajímavé. 

Offline Fakirka
2223 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:19

Gatita já byla loni v Drveniku. Taková malá vesnička, všechno blízko. Fajn pláže. 

Offline 4n4
250 příspěvků moje polička 18. ledna 2023 10:35

Gatita Pěkná a dlouhá písečná pláž je také v Ninu, je tam i léčivé bahno. Samotný Nin je pěkné historické městečko, do Zadaru to také není daleko na výlet. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 12:20

brrr Evaeva MP Meri díky, s kartou počítám, na S dětma v báglu kouknu, Schladming už mi taky někdo doporučoval,takže to bude asi tím směrem.

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 22. ledna 2023 20:22

Sláva nazdar výletu! Dorazila jsem v pořádku, nikde jsem se neztratila, oběhla pár štací co jsem chtěla, takže cajk.

Největší dojem z Milána... Cimitero Monumentale. Fakt monumentální. Pobavily mě ty pomníky a hrobky, kombinace klasiky a naprostý moderny, úžasný stavby.

Offline SunEclipse
3410 příspěvků moje polička 22. ledna 2023 20:25

barbucha hází mi to bad request