Archivářka ten park už mám v itineráři, tam určitě chci, muzea asi nestihneme, primárně je v plánu objet všechny ostrovy, co jsou v rámci mhd
Cestování
continuity Porto na začátku června už bylo hodně vyhratý. I přes vítr. Vyjížděli jsme do měst v nitrozemi a na pobřeží a tam bylo teplo tak na hraně na vedro. Na zahrádkách jsme si sedaly do stínu.
Zdravím z Kavkazu! Maj tu vedro, sucho, krásný hory a ovečky. A občas i Wi-Fi :)

eM Ooo!
eM Krása!
eM To je krása!!! ![]()
eM krása! ![]()
Potkali jsme zase Wi-Fi, tak vám sem přidám ještě par fotek ázerbájdžánských hor:
Vesnice Xinaliq

"Tam-tam" nad vesnici Qriz. Do velkého kamene se busilo těmi malymi a předávali tak zprávy mezi vesnicemi.
A ještě jedny ovečky a jedny místní děti:

eM nadherne fotky ![]()
Nejenom ta krajina, ale opravdu jsou povedené.
eM Teda, páni, to je krajina teda!
eM vsechno krasne, ale oveckova fotka je nejlepsi!
Je tu plno kontrastu - v Baku moderní stavby, ze kterých petrodolary jen odkapávají a na horách hliněné ulice a sušená kravská lejna na topení.
Krajina mě taky překvapila, čekala jsem jsem víc zelené. Lidi moc fajn, turismus v horách docela v plenkách. A ruština se hodí.
eM nadhera
miluju kavkaz. V Azerbajdzanu jsem teda nebyla, ale fotky mi pripominaji jizni cast Armenie. Jela bych hned.
Jos Bylo to fajn, dneska už bojuju s cestovní únavou a padá mi hlava do klávesnice. ;)
Do Arménie bych se rada dostala též, třeba to vyjde napřesrok. Hory prý jsou podobné a lidé vstřícní (říkali zkušení spolucestující).
eM byla jsem myslim v roce 2013 uz. A lidi byli snad nejmilejsi vubec. Jidlo fantasticke a ty kostely
. Jen tedy si over jak to je s razitkem v pase. Kdyz je Armenie a Azer. v trvajicim konfliktu. Mozna to nevadi, ale nevim.
eM krasa....s Armenci souhlasím, 15 let zpátky...,,milí, pohostinní,ochotni....
stes a hrozne krasni lide
. Bohuzel maji narocne sousedy, priserne tezkou historii. Pamatnik genocidy je tak silne misto. Na rozdil od holokaustu je to tak opomijene. A jeste ten Karabach. Kdyz jsme tam byli, tak jedina bezpecna hranice byla ta do Iranu, kudy proudily kamiony. Armenie ma vazby na Rusko, z bezpecnostnich a anergetickych duvodu a tedy tehdy byly i vztahy s Gruzii na bodu mrazu. Byli jsme tam pet let po ruske invazi do Gruzie, ktera svet teda taky vubec nezajimala. Pardon jsem se zase rozohnila, ale tyhle dve zemicky jsou obklopeny sousedy, ktere by si nikdo dobrovolne nevybral.
Jos ...ano, genocida....a národní symbol v zemi co to způsobila a dodnes neuznala. Mně tam bylo tak nějak celkově smutno, i po návratu. Jo, plno hezkých lidi,to máš pravdu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje