Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline brrr
12260 příspěvků moje polička 19. zaří 2025 08:56

Kokoska Dvou českých motorkářů jsme se na to ptali. Prý je blbé, když před nimi zastaví auto kvůli medvědovi a ten se pak rozběhne podél cesty nebo se objeví další. Snažili se s těma motorkama vždycky najet do středu cesty a co nejblíž tomu stojícímu autu. Ale prý odpoledne, kdy je na magistrale klidněji, viděli 16 medvědů.

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 19. zaří 2025 14:06

brrr ja jsem neverila, ze vubec neco uvidime, pred nama jelo dost aut vcetne autobusu.

Online Tabea
7852 příspěvků moje polička 19. zaří 2025 22:03

Kokoskaty fotky jsou úžasný!

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 09:11

Medvědi prý dokážou běžet rychlostí 50-60 km za hodinu. Pandu z toho nepodezřívám, ale tady ti různí hnědí, grizzly, baribalové to dokážou. Pamatuju si na jedno video z Aljašky kdy medvěd minutu dvě držel tempo s motorovým člunem.

Online continuity
42327 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 09:33

Černá kočka

No dokážou, ale fakt chvilku, dost rychle se prehrejou. Tihle karpatští především nemají lidí jako potravu, takže útočí spíš v ohrožení. 

No to je fuk, za mně je zásadní problém, že je lide krmí. Kdyby se to nedělo, tak kolem ty silnice nezevlujou, ale hledají někde borůvky a mršiny. 

Online Janulik03
19991 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 10:26

Kokoska krásne fotky, také na plagát. Úplne sa mi chce tam ísť 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 10:34

Janulik03 ty hory jsou opravdu krasne. 

Online Janulik03
19991 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 10:35

Kokoska my o Tom vravíme minimálne 5 rokov, ale akosi vždy vyhrá niečo iné. Ale predlozim tvoje fotky a to ho naladí

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 10:36

Janulik03 a pak ti rekne, ze to je jak na Slovensku

Online Janulik03
19991 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 10:38

Kokoska tak to môže, Slovensko je krásne

On skôr nechce tie sprofanované hrady

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 11:02

Janulik03 ten "Drakuluv" hrad Bran, kde Drakula vlastne vubec nezil, je hodne turisticke misto a neni to podle me uplne nutne videt zevnitr. Moc hezky je zamek Peleš, ale tam je taky porad narvano, meli jsme listky koupene predem a stejne jsme stali frontu na prohlidku v anglictine. Jinak to slo, hezke jsou opevnene kostely, tam samozrejme lidi byli taky, ale tak nejak v unosnem mnozstvi. Nejmin se mi libil v Prejmeru, i kdyz je na seznamu Unesco. Zajimavy je ve Viscri, to je vesnice jak ze zacatku minuleho stoleti a nad ni kostel. 

Offline brrr
12260 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 11:13

Janulik03 Kokoska A přidávám tip na Temešvár, město má takovou rakouskouherskou atmosféru.

A na severu malované kláštery, veselý hřbitov v Sapintě a pohoří Rodna je taky perfektní.

Akorát my jsme tam byli v půlce prázdnin a to tam bylo všude plno lidí. Překvapilo mě, že až tak moc, Rumunsko mi nepřipada jako turisticky extra populární destinace.

Online Janulik03
19991 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 11:53

Kokoska brrrďakujem za tipy

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 12:25

brrr tam az jsme nedojeli, my jeli od Bukuresti a zase zpatky, ale mozna bude jeste dalsi cesta.

Offline brrr
12260 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 13:32

Kokoska Ja jsem na tom severu byla asi před 23 roky, teď jsme byli jen ve středu s odbočkou do Drobety (podívat se na Dunaj).

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 20. zaří 2025 14:04

brrr je zaiimavy, jak se ty oblasti lisi podle puvodniho osidleni. Treba v Targu Mures se dodnes domluvis madarsky, v mistech, kde byli Sasove, maji porad obce takovy uhledny raz narozdil od klasickych valasskych vesnic.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 21. zaří 2025 08:57

Tabea Archivářka

Černá kočka stes Sweet Potato andulka01

Děkuji moc za všechny rady, včera jsme stihly akorát přílet a ubytování (na Via Germanico s oknen do Via Ottaviano) a krátkou večerní procházku, čímž moc děkuji Černá kočka za tip na trapizzino, skvělá rychlá lehká večeře!

Online Tabea
7852 příspěvků moje polička 21. zaří 2025 09:12

Isca přeju vám skvělou dovolenou!

Offline barbucha blogger
35447 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 10:51

Kokoska 

Vylet ti zavidim, my kdysi projizdeli rumunsky vnitrozemi a bylo tam nadherne. Drakuluv hrad si klidne odpustim, ale vzdycky jsem si prala podivat se treba ke hrobu Zikmunda Lucemburskyho... a do jinejch historickejch mest tam, pripadalo mi to vzdycky pro nas az exoticky

Offline barbucha blogger
35447 příspěvků moje polička 25. zaří 2025 11:40

My jsme se vcera vypravili na vylet k nedalekymu zamku Skokloster, hlavne za ucelem sberu jablek v zameckym sadu - ochutnala jsem naposled pred deseti lety, od ty doby po nich touzim, lepsi jsem nikdy nejedla. Sad zalozili pred tremi sty lety...

Bylo krasne... ja mam, nevim proc, vzdycky strasnou kliku na pocasi (i letos na jare v Edinburghu prazilo slunicko celou dobu!). Prosli jsme se kolem zamku a vody, nasbirali ty jabka, a ja zasla jeste k zameckymu kostelu. Byl, stejne jako zamek, zavrenej... no, zkusila jsem postranni dvere a slo to. Chvilku jsem vevnitr okounela a pak prisel mladik, patrne mistni knez: jejda, ja si tu jen neco vyzvednul a zas jdu zamknout! Ale pak jsme se zakecali... ja zamek sleduju od my posledni navstevy na FB a je muj oblibenej...  proved me tudiz celym kostelem vcetne odbornyho vykladu, jako bonus prihodil i navstevu hrobky rodiny zameckyho pana (takto vyznamnyho dustojnika z tricetilety valky, s velmi krasnou a sikovnou manzelkou) a poradil mi, kterym okynkem zvenci lze videt i jejich rakve Super to bylo!