Kokoska Dvou českých motorkářů jsme se na to ptali. Prý je blbé, když před nimi zastaví auto kvůli medvědovi a ten se pak rozběhne podél cesty nebo se objeví další. Snažili se s těma motorkama vždycky najet do středu cesty a co nejblíž tomu stojícímu autu. Ale prý odpoledne, kdy je na magistrale klidněji, viděli 16 medvědů.
Cestování
brrr ja jsem neverila, ze vubec neco uvidime, pred nama jelo dost aut vcetne autobusu.
Kokoskaty fotky jsou úžasný!
Medvědi prý dokážou běžet rychlostí 50-60 km za hodinu. Pandu z toho nepodezřívám, ale tady ti různí hnědí, grizzly, baribalové to dokážou. Pamatuju si na jedno video z Aljašky kdy medvěd minutu dvě držel tempo s motorovým člunem.
No dokážou, ale fakt chvilku, dost rychle se prehrejou. Tihle karpatští především nemají lidí jako potravu, takže útočí spíš v ohrožení.
No to je fuk, za mně je zásadní problém, že je lide krmí. Kdyby se to nedělo, tak kolem ty silnice nezevlujou, ale hledají někde borůvky a mršiny.
Kokoska krásne fotky, také na plagát. Úplne sa mi chce tam ísť
Janulik03 ty hory jsou opravdu krasne.
Kokoska my o Tom vravíme minimálne 5 rokov, ale akosi vždy vyhrá niečo iné. Ale predlozim tvoje fotky a to ho naladí ![]()
Janulik03 a pak ti rekne, ze to je jak na Slovensku ![]()
Kokoska
tak to môže, Slovensko je krásne ![]()
On skôr nechce tie sprofanované hrady
Janulik03 ten "Drakuluv" hrad Bran, kde Drakula vlastne vubec nezil, je hodne turisticke misto a neni to podle me uplne nutne videt zevnitr. Moc hezky je zamek Peleš, ale tam je taky porad narvano, meli jsme listky koupene predem a stejne jsme stali frontu na prohlidku v anglictine. Jinak to slo, hezke jsou opevnene kostely, tam samozrejme lidi byli taky, ale tak nejak v unosnem mnozstvi. Nejmin se mi libil v Prejmeru, i kdyz je na seznamu Unesco. Zajimavy je ve Viscri, to je vesnice jak ze zacatku minuleho stoleti a nad ni kostel.

Janulik03 Kokoska A přidávám tip na Temešvár, město má takovou rakouskouherskou atmosféru.
A na severu malované kláštery, veselý hřbitov v Sapintě a pohoří Rodna je taky perfektní.
Akorát my jsme tam byli v půlce prázdnin a to tam bylo všude plno lidí. Překvapilo mě, že až tak moc, Rumunsko mi nepřipada jako turisticky extra populární destinace.
brrr tam az jsme nedojeli, my jeli od Bukuresti a zase zpatky, ale mozna bude jeste dalsi cesta.
Kokoska Ja jsem na tom severu byla asi před 23 roky, teď jsme byli jen ve středu s odbočkou do Drobety (podívat se na Dunaj).
brrr je zaiimavy, jak se ty oblasti lisi podle puvodniho osidleni. Treba v Targu Mures se dodnes domluvis madarsky, v mistech, kde byli Sasove, maji porad obce takovy uhledny raz narozdil od klasickych valasskych vesnic.
Černá kočka stes Sweet Potato andulka01
Děkuji moc za všechny rady, včera jsme stihly akorát přílet a ubytování (na Via Germanico s oknen do Via Ottaviano) a krátkou večerní procházku, čímž moc děkuji Černá kočka za tip na trapizzino, skvělá rychlá lehká večeře!
Isca přeju vám skvělou dovolenou!
Vylet ti zavidim, my kdysi projizdeli rumunsky vnitrozemi a bylo tam nadherne. Drakuluv hrad si klidne odpustim, ale vzdycky jsem si prala podivat se treba ke hrobu Zikmunda Lucemburskyho... a do jinejch historickejch mest tam, pripadalo mi to vzdycky pro nas az exoticky ![]()
My jsme se vcera vypravili na vylet k nedalekymu zamku Skokloster, hlavne za ucelem sberu jablek v zameckym sadu - ochutnala jsem naposled pred deseti lety, od ty doby po nich touzim, lepsi jsem nikdy nejedla. Sad zalozili pred tremi sty lety...
Bylo krasne... ja mam, nevim proc, vzdycky strasnou kliku na pocasi (i letos na jare v Edinburghu prazilo slunicko celou dobu!). Prosli jsme se kolem zamku a vody, nasbirali ty jabka, a ja zasla jeste k zameckymu kostelu. Byl, stejne jako zamek, zavrenej... no, zkusila jsem postranni dvere a slo to. Chvilku jsem vevnitr okounela a pak prisel mladik, patrne mistni knez: jejda, ja si tu jen neco vyzvednul a zas jdu zamknout! Ale pak jsme se zakecali... ja zamek sleduju od my posledni navstevy na FB a je muj oblibenej... proved me tudiz celym kostelem vcetne odbornyho vykladu, jako bonus prihodil i navstevu hrobky rodiny zameckyho pana (takto vyznamnyho dustojnika z tricetilety valky, s velmi krasnou a sikovnou manzelkou) a poradil mi, kterym okynkem zvenci lze videt i jejich rakve
Super to bylo!

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje