Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 28. října 2025 10:52

Takže kdo chcete, Stephana si vygooglete, internet je plný fotek. to ja nemám ráda dávat 1001. fotku toho samého. 

Ale co mě zaujalo je tahle freska těhotné Marie. Je to velmi stará věc, nebyl tam ani autor, ani nic, ale má výslovně potouchly výraz. 

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 28. října 2025 10:54

A tohle je dotaz pro 999 zas bez popisku, předpokládám, že to je nějaké zdobení z lavic nebo něco podobného? Je to na dřevě, ale bude v tom plno symbolů.

Offline clothilde
2038 příspěvků moje polička 28. října 2025 11:07
Reakce na Tabea:

Janulik03 díky za reportáž. Míříme do Neapole v pátek na týden. Zatím jsem neměla čas nic nastudovat.

​kouknete do Herculanea, je na trati Vesuvian train, zastavku pred Pompejemi. Mensi nez Pompeje a moc pekne.

A stejnym vlakem se da dojet do Sorenta. Taky moc pekne misto.

A jeste si muzete udelat jednodenni vylet na Capri nebo na Ischii

Offline Tabea
7852 příspěvků moje polička 28. října 2025 11:33

clothilde dekuju moc! To všechno mane na seznamu, akorát já jen jako jména, ale nic moc k tomu. 

Offline 999
19616 příspěvků moje polička 28. října 2025 15:59

continuity Tentokrát neposloužím, nebyla jsem tam. Ale díky za tip, zrovna jsem přemýšlela, kam vyrazit :-).

Jinak můj odhad je, že to byl strop a ta symbolika zvířat z nějakého bestiáře.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 28. října 2025 16:01

Tady se to rozcestovalo! Podzimní prázdniny cestování zjevně svědčí:-)

continuity Boloňa je skvělá. Pokračujete někam dál anebo je to "jen" o Boloně?

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 28. října 2025 16:23

Len to sem šup jo a tam kde som pracovala, by sme ti to zohnali

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 28. října 2025 19:03

Victoriazítra pokračujeme smer Florencie. 

Jinak si myslím, že jak Cecilie (tam se nesmí bohužel fotit vůbec) tak sv. Štefan by se vám líbily, jsou hodně strohe,obě velmi staré, ten Stefan pamatuje rani křesťanství, přikládám náčrtek jak se vyvíjel v průběhu let.

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 28. října 2025 19:08

A teda jeden motivační že Stefana 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 28. října 2025 19:25
Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 28. října 2025 20:29

Jinak nevím jak to děláte, s tím jídlem? ale daly jsme si s dcerou k obědu každá pizzu, snědly každá tak dvě třetiny a večeři jsme svorně zamítly. 

Byly jsme teda 2x na kafe, ale nějaké zevlovani po pohostinstvích, tak to očividně neumíme. 

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 28. října 2025 22:01

continuityjá obvykle na turistických výpravách po snídani až večeřím. Mezitím maximálně zmrzlina nebo něco malého, co chci ochutnat v pekárně. 

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 28. října 2025 22:10

Malvin

No my ani jedna nesnidame a dát si tu pizzu k večeři, no nevím, jednou to uz skončilo nočním blitim. ale o to mi nešlo. já jen, že tady každý píše, jak zevluje po těch hospůdkách, já nevím kam bych to dávala.

Offline brrr
12260 příspěvků moje polička 28. října 2025 22:15

continuity Tak to upřímně závidím. U nás musí být oběd do dvou odpo nejpozději (nehledě na velikost snídaně), jinak posloucháme dlouhé proslovy o tom, jak jim nedáme najíst.

Dneska jsme obědvali až ve čtyři a to předtím museli přežít výstavu v Olomouci. Nastěstí věděli, že pokud se chtějí najíst, nesmí na výstavě prudit. Vynahradili si to asi nejdražším sushi setem na jídelním lístku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2025 23:23

brrrjá po velké hotelové snídani taky vydržím tak.do těch dvou. Jako výhodu vidím, že nepotřebuju dopolední svačinu ani brzký oběd Na zevlování po hospůdkách mně taky neužije. continuity 

Offline slniecko admin
19459 příspěvků moje polička 28. října 2025 23:36
Reakce na brrr:

My jsme v Mariazell

dajte si tam jeden medovnicek aj za mna...to mestecko mam tak rada, ze sme nejaky  cas zvazovali, ci si tam nekupit nejaku malu nehnutelnost na obcasne pobyty.. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. října 2025 00:14

Nemate niekto tipy co pocas predlzeneho vikendu vo Valencii (bez deti ). Nejak som tentokrat nemala energiu robit itinerar, lebo sa stale bojim, ze sa nieco pokazi a nikam nepojdeme (ako pred dvomi rokmi do Rima). Ale uz sa odlet blizi, tak by asi bolo nacase :)

A este sme dnes kupili velice vyhodne letenky na jarne prazdniny do Larnaky, len predlzeny vikend (nedostatok dovolenky), tak uvitam tipy na kratke spoznavanie ostrova vhodne aj pre deti. 

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 29. října 2025 13:05

continuity to ja by som zevlovala po hospudkach, ale nebol čas. Tak mu tiež ráno dali jedlo, potom len vodu a s dovolením vodkyne tyčinku a večer sme každá zvládli pizzu, ale sedeli sme pri tom tri hodiny, vypili pivo ( nie že by bolo také dobré), tak som presedlala na víno ( to bolo výborné).

Vlastne cez deň som sa pripravovala pri káve, ale to otocis do seba ani nespomalis 

Offline brrr
12260 příspěvků moje polička 29. října 2025 14:26

slnieckoUdělali jsme si zásobu perníčků na doma, ale někdo je tu krade

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 29. října 2025 15:09

continuity tak tečkování po hospůdkách nesouvisí s jídlem. Já celý život nesnidala a až covid era mně naučila postupně do sebe něco dostat. Dnes je snídaně moje nejoblíbenější jídlo dne.