Krása!
Cestování
Marbuša úžasná fotka. Jak do knížky. ![]()
Tabea Archivářka Ježiš dík, já fotím obyčejným mobilem. Ta krása se holt fotí sama.
Tak Neapol máme za sebou a bolo to super a ešte raz super
Kamarátka mala problém s kolenom, musela chodiť s paličkou ale lieky pomohli, vydržala hrozne veľa chodiť ![]()
Ďalšia sa tak pripravila na Pompeje, že sme to mali ako so sprievodcom, vrátane informácií o každej budove kde sme boli. A mesto je božské, zatiaľ sa mi páči najviac zo všetkých talianskych. Cítila som sa tam ako doma

Takto sme mali jedno okno do dvora

A toto je rada do katakomb, kde sme sa nedostali,

A Pompeje na najviac ohúrila práca, ktorú vykonali aby ho znovu odhalili. A stavby a technika, akú už vtedy vedeli využiť ![]()

O jedle a vine sa ani netreba zmieniť, všade to mali úžasne
Letíme do talianska zajtra, tak si ma motivovala.
continuity to ma teší, prajem vám hlavne pekné počasie
Janulik03 continuity Přeji pěkné italské cesty, já bych ráda z příštího roku udělala z hlediska cestování právě italský rok, pokud se zadaří:-)
Já mám francouzský podzim. Jsem v Burgundsku. Zaměření je kláštery, vinice a jídlo. Zůstávám tu příští týden na kurz vaření, tak možná obohatím kuchařské vlákno. Podzim je krásný, klášterům dává nostalgii a vinicím barvu.
Burgundsko bylo centrem mnišství, benediktínů a cisterciáků. Během francouzské revoluce bylo mnoho slavných klášterů zničeno.
Klášter Fontenay. Založen jako cisterciácký sv. Bernardem, kostel je nějakých 1135.

A víno. Vinice zakládali mniši, Ježíšův první zázrak byla snad přeměna vody na víno, nechápu, proč se dnes tvrdí, že pít se nemá, když směr byl jasně určen... :-)

Victoria ach!
Janulik03 Vypadá to, že jste si užily parádní výlet.
My jsme v Mariazell

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje