Noblesní Dijon.

Noblesní Dijon.

brrr Přeji pěkný výlet! Musela jsem si zjistit, kde to je, místo neznám. Je to údajně slavné poutní misto.
brrr aaach, to vyzerá tiež lákavo ![]()
Victoria uži si to a kurz teda závidím
.
Krásne fotky
Teda to je vsechno paradni!
Victoria Jo, barokní bazilika. Ale původní kostel tu nechal vystavět Vladislav Jindřich, moravský markrabě (bratř Přemysla Otakara I.)
Barokní kostely tady jsou pomalu v každé vesnici a do toho obrovské kláštery, Melk je asi největší.

VictoriaFrancie je krásná!
Krásné cesty, všechno ![]()
@brr Rakousko ![]()
A Francie taky super
Krásne fotky.
brrr Melk znám, byla jsem tam. Jeli jsme lodí po Dunaji z Dursteinu do Melku a zpátky. Ty středoevropské barokní kláštery jsou krásné, ale přes to množství zlata jakoby se ta spiritualita někdy někam trochu vytrácela...
Dnes jsme byli v zakládajícím klášteře cisterciáckého řádu v Citeaux. Dnes je to klášter přísné trapistické odnože. Klášter byl zničen během francouzské revoluce. Byla jsem ale zaskočená, v jak špatném stavu je to dnes. Byli jsme na noně, aby to pro nás bylo "autentičtější", ale byl to spíš smutný pohled... pár mnichů, trousili se postupně... Budovy ve špatném stavu. Představa dostala od reality docela na frak.
Původně jsem ani nechtěla dávat fotky z mých podzimních prázdniny, dost, že tady je to moje samožerské vlákno, ale něco dám, je to zase něco jiného do party. :-) Ha Long....

Garfie nádherné
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.