continuity to je furt diveni,ze pak většina vezme radši auto...kvůli ceně
Cestování
continuity vlak je cenově výhodnější jenom pro jednoho, ve srovnání, že jede sám v autě. Táta říkal, že i pro dva důchodce je výhodnější jet autem.
Jak jedu s velkým psem, tak vyhrává pohodlí. Sedačka u kol rezervovat nejde a na sezení na zemi už si přijdu stará.
Ale uhlíkovou stopu má vlak rozhodně menší!
bublifuk i pro jednoho je vlak většinou dražší, bohužel :(
V Malaze dneska kranych 19 stupnu
clothilde Krásná fotka, krásně tam máš![]()
Letěli jste z Brna?
clothilde v cernych polich dnes rano krasnych -4!![]()
continuity Ty mi jdeš přímo do rány, potřebuju někoho s přesným úsudkem a vztahem k matematice :-). Tento týden jsem měla debatu se svým známým, který se pozastavoval nad tím, že těch mých pravidelných 400 km týdně absolvuji autem. Neřešili jsme ekologii, ale finance. Já mu říkala, že mě to vyjde +- jako vlak, ale i kdyby to bylo o kousek víc, za moji duševní pohodu mi to stojí. On začal vytahovat hrozný čísla, o kolik to musím navýšit a nepočítat jen benzín. Auto mám velmi zánovní, dálniční známku bych kupovala i bez těchto pravidelných cest, najezdím hodně i bez nich, servis a výměna oleje je buď po ujetých kilometrech nebo po nějakém čase, takže bych za to platila stejně. Jako nějaké opotřebení tam tím samozřejmě nastane, ale rozhodně to nenavýší výdaje v řádu několika tisíců měsíčně. Nebo se pletu? :-)
999 A co čas, ten se taky počítá, na kolik si ceníš svého času? Za mne k nezaplacení. (Kdyby člověk bydlel hned vedle nádraží, bylo by to vlakem asi fajn)
999 A taky asi neco vozis? Tahat tasky v ruce na nadrazi a z nadrazi, to by me teda svihlo.
Ty bys asi jela z Prahy primo, pro me by to znamenalo jeste prestupovat. Kdyz je zpozdeni, tak nervy, jestli stihnu spoj nebo budu muset resit co dal... Tůdle.
Sweet Potato Kokoska To jsem shrnula pod tu duševní pohodu :-). Plus cestou matce nakupuju. Já na tom nic měnit nehodlám, jen mě ty jeho argumenty překvapily.
999 presne, sice v kolonach ta pohoda prestava fungovat, ale tomu se vetsinou da vyhnout. Nema smysl mit auto a setrit si ho nevim na co. Kdyz uz ho mam, tak at se vyuziva. Navic mam pojistku podle najetych km, cim vic jezdim, tim min platim (kdyz uz se maji resit ty finance).
Sweet Potato tohle se dá vzít i opačně, ten čas ve vlaku se dá využít ke čtení, práci, pletení... Ale samozřejmě záleží na konkrétním případě, kam jedeš, jestli je to bez přestupu atd.
999 To by mě taky zajímalo ze zvedavosti, protože já jezdím pracovně svým autem a šéf mi vyplácí cestaky, coz je cca 1/3 z cestaku pokryje benzín. Ono to jde asi nějak spočítat, ale podle mě to tedy horentbi sumy fakt nejsou.
Evaeva Určitě. Čím delší cesta, tím může být vlak zajímavější.
Spíš potřebuješ automechanika
Já bych to vzala pragmaticky, je ti to pohodlnější, vozis věci, tam taky potrebujes být mobilní.
My ten servis taky většinou děláme na kilometry dřív, takže by se vyplatilo spíš jezdit víc. Jsou věci, kterych výdrž záleží od ujetých kilometrů, jako pneu a brzdové obložení, ale to se počítá v letech a desítkách tisíc km.
Hong Kong. Překvapivě dobrý. Moře a hory všude na jedné straně, na druhé Monster building, kde bydlí 10 tisíc lidí v jedné budově. Když jsem vyprávěla muži o slavné dračí architektuře, tak se mi smál, jenže pak jsme takové budovy potkávali a navíc k tomu i draka!!

A co mě asi nejvíc fascinovalo (kromě jídla) bylo bambusové leštění, všude, i na mrakodrapech!!!

Čajový dýchánek ![]()

Scrolluju dolů a říkám si, že by mě zajímalo, jak se HK změnil za těch dvacet let, co jsem tam nebyla. A pak přišla fotka z lešením a musela jsem se začít smát, protože přesně tomu jsem se tam tenkrát podivovala. ![]()
Užijte si dovolenou a hrň sem dokumentaci!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje