Tabea a byli jste v neapolskem podzemi? Ja se do Neapole urcite chci vratit, protoze jsem nestihla prohlidnout vsechno co jsem chtela.
Cestování
clothilde zatím jen v jednom. Další jsou v plánu. Zítra asi Ischia.
Sweet Potato Děkuju. (Hádala jsem zkamenělinu).
![]()

Sweet Potato to je ochuceny rum? Byla ochutnavka nebo to mas do kufriku na cestu domu? :)
Sweet Potato Hezká zásobička! ![]()
Kokoska Ochutnávka. Tohle bohužel není čistý rum, v kterém se něco marinovalo, je to sladký jak cumel. Chutnal mi jen s mučenkou (ten vezu) nebo ananasem, ty jsou do kysela. Pro odvážné byl i s chilli, bohužel, byla jsem odvážná. ![]()
Láhev se tváří jako plast, ale je prý vyrobena z odpadu z cukrové třtiny. Snad to v letadle neexploduje.
Jeden adventní víkend budeme u Velkých Karlovic. Nemáte prosím někdo tipy, co tam podniknout s dětmi (6 a 2)? Ideálně nějaký vánoční program, výstava, dílna....
Sweet Potato tak drzim palce, at dobre dojede!
Sweet Potato Zlatí netopýři a růžoví holubi, Gerald Durrell ![]()
andulka01 Anooooo! ![]()
![]()
![]()
Blaire hlavne nechodte v Karlovicich do hospody proti muzeu, to bylo strasne strasny.
Blaire hlavne nechodte v Karlovicich do hospody proti muzeu, to bylo strasne strasny.
Dobre :D Diky za varovani!
Pobavilo mě, že muž je větší mafián než neapolští taxikáři. První cesta uberem byla dost dražší, než původně odhadovaná cena. Muž si stěžoval, uber rekl, že sorry, ale že je to podle taxametru a že odhadovaná cena je jen odhad. Jenže on si při vystupování taxametr vyfotil a fotku jim teda obratem poslal. Takze byla půlka obnosu vrácena. Podruhé měl řidič taxametr nastavený tak, že při focení nebylo na fotce na displeji nic. Muž při vystupování udělal video, z něho screenshot a ten při opět při reklamaci poslal. ![]()
Tabea ten Uber jsou podvodníci koukám napříč Evropou. Tady zas pro změnu krátí daně.
continuity tohle byly normálně označený taxíky, co jezdí i pro uber.
Tabea jj, to jsou i v ČR, asi před měsícem byla o tom reportáž. Pro Uber a Liftago jezdí asi dvacet flotil a finanční úřad asi jen u pěti z nich neeviduje problémy. Zbytek je průser.
Vyvádějí ty peníze někam do Pobaltí a vzhledem legislativě, která vyžaduje přiznat ty příjmy snad jen jednou ročně, tak to ojebabrou a neplatí tady ani DPH ani řidiči pořádně daně a odvody.
continuity aha, aha, já vůbec nemám přehled, jak nemám českou televizi a v Praze jsem jela taxíkem tak před 10 lety minimálně.
Tabea ja jsem to taky netušila. Taxikáři moc nejezdím, pokud fakt nemusím.
Domluvili jsme se doma, že nemáme nervy na cestování předvanocni víkend po D1 a ještě dál autem, takže jsem pořídila jízdenky na vlak, nepočítám dopravu z a na stanici. Je to asi jen o 8 stovek dražší než benzín a dálniční známka. ![]()
To jsou CD, RegioJet stal ještě o dva litry víc (ve standardu).
Akorát mám pro nase docela velký dárek, tak jsem zvědavá, jestli mi to vezme zasilkovna, abych to nemusela vláčet vlakem (to budou ještě další náklady).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025