viktorka_od splavu já se taky nechci nikoho dotkout, ale tak přednasr... lidi jsem nepotkala. Jakože mi to přišlo skoro všude. Dokonce mi 2x vynadali chlapi. Jednou jsem blbě stála u parkovacího automatu (bez auta a nikomu jsem nepřekážela) a jednou jsem si chtěla natankovat.
Je tam ale nádherně, uchvátila mě ta divokost a já se vlastně nedivím, že jsou to drsňáci.
Cestování
Lamicka my jsme v tom městě startovali a chtěli si dát oběd. Ale je to už tak pět let, třeba se posunuli.
Jesenické historky!!! Ale abych to vyvážila, my kdysi s kamarádkama dorazily do Losin za setmění, všude zavřeno a v poslední otevřené hospodě se kvůli nám kuchař vrátil do kuchyně a uvařil nám, potkaly jsme ho ve dveřích...![]()
No jo, ale to jsme byly mladý a krásný, dneska by se na mě asi každej vyprdnul! ![]()
Jo a když jsme jednou byli v Lázních Jeseník na víkendu pro dva, romantická večeře při svíčkách se podávala od 18h (později nelze, se zavírá kuchyně)v jídelně, od lázeňských hostů náš stůl oddělili prostěradlem!
![]()
Evaeva my byli v nějakém bistru a jídlo bylo super. Lepší burger jsem nikdy nejedla. Ale do města jsme nešli, udělali jsme si fakt velký výšlap po pramenech a chtěli jsme na chalupu k bazénu
My jsme tam dokonce týden bydleli a 2x jsme byli kolem lázní někde na obědě a v pohodě jsme se najedli. Jako žádné padnutí na zadek se nekonalo, ale normální slušné jidlo. Akorát bylo všude v poledne dost plno. Bohužel už si nepamatuji konkrétní hospody.
clothilde Hadrianuv val a ostrov Man, to byla moc krasna cesta. Jeste jsme videli i ten ikonicky javor, dalsi rok ho nejake hovado pokacelo. Pry se ho ted snazi ochranci prirody vzkrisit z parezu.
continuity my jedli přímo tam a byla to dost tragédie. Byli s námi i naši a ti fakt nejsou nároční, ale viděli to stejně. Já si dělám rešerše dopředu, ale tady nějak nebylo kde brát. A ani se to nezdálo jako bída dle recenzí.
Jo a když jsme jednou byli v Lázních Jeseník na víkendu pro dva, romantická večeře při svíčkách se podávala od 18h (později nelze, se zavírá kuchyně)v jídelně, od lázeňských hostů náš stůl oddělili prostěradlem!
Nee!!
To je ale úplně filmová scénka!!
Jaké máte zkušenosti s polským baltem v červenci? Je to moc přelidněné? Moc velký lunapark? Idea je vzít si kola a pojíždět po okolí, ale z letních fotek od Baltu na mně jde trochu panika. Rozhodujeme se mezi Baltem, kam chce manžel, a Bretaní, kde už jsme byli několikrát a je to tak trochu sázka na jistotu, ale dál. Tak nechcu být ta brzda, která hatí druhému plány, ale zároveň si tím Baltem v sezóně nejsem jistá.
Mrs.Robinson my tam byli loni na konci srpna a ano, trochu lunapark to je. Pláž na kraji Gdaňsku měla trochu vibe Bibione v roce 2000, ale pláže jako takové jsou čisté, se záchody na každém kroku, přeplněné mi nepřišli, i když lidí bylo dost. Asi se nechcete jen koupat, pokud ano, tak bych asi jela jinam, přecejen je tam nestálé počasí. Moře teplotně asi jako v té Bretani. Infrastuktura pro kola se mi zdála velmi dobrá, až jsem litovala, že kola nemáme. Ale je to totální placka. Velký zážitek pro mě byla poušť v Lebě.
Evaeva díky. Určitě se nechceme jen koupat, mám představu že bychom na těch kolech měli možnost popojet někam mimo ten největší nával plus trochu prozkoumali okolí. A teda chtěli jsme spíš na ten konec k Swinoujscie, Kolobrzeg a pak postupovat přes Německo a dojet až do Holandska. No uvidíme. Bretaň jsem pro letošek odpískala, zítra vyrážíme. V Gdaňsku a Lebě jsme byli o velikonocích a celkem nás to nadchlo, ale byla jsem právě trochu na vážkách, jestli v tom nehrálo roli to, že byla celkem zima a nebylo tam moc lidí.
Jinak nevím, jestli je ještě někdo, kdo se o cíli dovolené rozhoduje den před odjezdem. A není to poprvé. Což asi patří spíš do stížností. ![]()
Mrs.Robinson Šťastnou cestu!
Mrs.Robinson to není do stížností. To je důkaz mentální flexibility
.
A jo, už se nám taky stalo, že v pátek jsme zrušili plánovaný odjezd do Chorvatska. Nebo jindy zajištěné jedno ubytování v Rakousku a předběžný cíl Postojna. Ale nějak se nám zalíbilo u Klagenfurtu a na Bledu, tak jsme Postojnou už časové nedali.
Zato na Novém Zélandu jsme cestovali podle minutovníku
( nějak jsme nechtěli nechat propadnout lístky na trajekt, na velryby aj.), ale občas nás to mrzelo.
Makara Jednou jsme vyjeli na rychlou otočku vykoupat se do Chotvatska, jen od sředy do neděle. A před Vídní jsme se rozhodli a za Vídní to stočili doprava a dojeli do Bernu. Byl to skvělý výlet zahrnujíci cestu autovlakem ve Švýcarsku, vláčkem ze Zermattu pod Matterhorn zakončený ve francouzském kempu s vyhledem na Mont Blanc :-)
Mrs.Robinson
teda věřím, že to stálo zato.
Mrs.Robinson to bude dobrý, když popojedete z těch profláklých lokalit, tak si myslím, že najdete klidná místa. Ono stačí, když na tom kole popojedeš pár kilometrů a lidí výrazně ubyde. Swinoustí jsme navštívili před sedmi lety, taky to mělo něco do sebe. V Německu se mi líbilo asi o něco víc. Já mám sever ráda, vy evidentně taky, tak přeju šťastnou cestu.
Mrs.Robinson ale tento německý konec hlavně pokud popojede dal mi přijde docela dobrý. Doporučuji fandům WWII, Peenemunde a tak.
continuity Jojo, Usedom už je na seznamu. A ráda bych do tohoto výletu vtlačila i Hamburg.
Mrs.RobinsonHamburg je nejvíc. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY