Blbý dotaz. Pokojovky přesadit do o kousek většího květináče, nebo rovnou přidat víc? Budu muset koupit i nové obaly, takže bych radši měla řešení na déle, ale aby neměly moc velký šok. Monstera, difenbachie, toulcovka, voděnka.
Kytičky aneb zelené prsty...
rozhodně přidávat po kouskách. Příliš velky květináč svědčí maločemu už mi i jinak bezproblémová kytka v příliš velkém květináči zdechla.
Já teda květináče posouvám, kytky je různě dědí, takže toto mně netrápí.
Jitka77 jak píše continuity - jen nepatrně větší květináč, někdy jen trochu zreduku kořeny, vytřepu starý substrát a zasadím do téhož květináče. Toulcovka je lopatkovec? Ten přesazování nese dost těžce, dlouho se z toho vzpamatovává. Pokud to není vyloženě nutné, tak bych se tomu spíš vyhnula.
Jitka77 velké kytky, které už nechci zvětšovat řeším tak, že vyhrabu vrchních pár cm zeminy a dosypu čerstvou.
continuity Pinot Noir Mně zatím všecko vždycky zdechlo dřív, než vůbec došlo přesazování na pořad dne, teď se mi několik kousků překvapivě rozrostlo.
Toulcovka je zrovna letitá a začíná ve stávajícím květináči chřadnout, tam je to asi spíš poslední pokus o záchranu.
Nevíte, jak se na zahradě zbavit popence v trávníku? Na některých místech už všechno zahlušil.
Ten popenec mě taky zajímá,je to strašný
Já jsem monstery přesadila hned jak jsem je přinesla, a to do o dost většího květináče (abych nemusela za rok znova) - nestalo se nic, naopak se rozrostly jak vzteklý.
Menší kytky, když se mi nechce do přesazování/výměny zeminy, prostě přihnojuju.
barbucha Monsteru mám z Rohlíku a po vybalení normálně vybuchla, rozrostla se strašně. A to jsem musela uštípat pár lístků, které se prorostly navzájem skrz ty díry a nešlo to tam ani zpátky.
Popenec v trávníku je mnohem snesitelnější než mech. Máme my .
Tak Betty mechu mám lán a vůbec mi nevadí, z povzdálí není poznat, že je to souvislá plocha mechu, je krásně zelený. Popenec i hnusně vypadá, za mě je teda nesrovnatelně horší, a taky bych se ho ráda zbavila.
Vím, že fíkovník se tu už probíral. Chtěla bych se zeptat Pinot Noir který je ten správný. Jako víc odolný zimě, nevím jestli by ty malé plody přežily do další sezony.
bublifuk já mám Brown Turkey, ale nedoporučila bych ho, kupovala jsem ho v době, kdy to byla vzácnost a na trhu byla tahle jediná odrůda vhodná do našeho podnebí. Dnes už jich je na výběr mnohem víc, ranější odrůdy, u kterých u nás dozrává i main crop, hlavní sklizeň. Brown Turkey je hodně pozdní, main crop tu nemá šanci dozrát, takže se sklízí jen breba fíky, tj. ty, jejichž zárodky se vytvořily už na podzim. Jsou menší, ne tak kvalitní. A pokud keř omrzne, breba to samozřejmě poškodí natolik, že následující rok není úroda vůbec žádná. Doporučila bych ho jedině do vyšších poloh, je to opravdu odolná odrůda, ale tady v Praze by to zvládly i jiné. Konkrétní neporadím, nesleduju to, protože ten svůj přrs tyto výhrady rušit nehodlám a další nepotřebuju. Pardon za přednášku. ![]()
Zrovna ty monstery, když se jim daří, rostou (a asi i prokořeňujou) hodně rychle.
Mně leze na nervy, že dneska všechny rostliny prodávaj v takový divný drti, kdepak normální zemina - a úplně bez rozdílu co která vyžaduje, měla jsem v tom monsteru i třeba tchýnin jazyk... tak to pokud možno hned přesazuju do normální, adekvátní zeminy. Navíc ta blbá drť je i lehká, takže zakrátko hrozí u vyšší a těžší kytky i překocení
Nevím co je to za divnej zvyk najednou.
Pinot Noir super, děkuji. Mám se od čeho odpíchnout.
Popenec v trávníku je mnohem snesitelnější než mech. Máme my .
my máme v mechu trávník (zbytky) ![]()
My tam tiež spejeme, po pravde ono to aj trochu zredukuje kosenie, pritom je to zelené, príjemné pri chôdzi.
Inak , dala som sa nalákať na lampu, ktorá by mala pomôcť v tmavšej časti rastlinám v tmavom mieste. V zimnom období mi vždy hodne utrpeli, evidentne nedostatkom svetla, tak robím pokus.
Sama som zvedavá či to bude mať efekt.
Mám ich medzi oknami kde trošku trpia,

Janulik03 je to speciální lampa, nebo jim jen tak přisvecujes normální? Já nenašla tu speciální dost vysokou (a ladící memu oku
), tak testují obyčejnou. Přes časovač se sama zapne někdy ve čtyři a vypíná v devět.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje