Makaraje to tá špeciálna, má tri možnosti pri svietenia, časovač a celkom sa mi aj hodí vizuálne
Kytičky aneb zelené prsty...
Janulik03 Lampa se mi líbí , mohla bys dat odkaz ? Možná jsem ji našla na Allegru.
Tak Betty kúpila som ju na svet svietidiel, ale majú ju celkom všade. Keďže má napájanie cez usb, napriek časovacu ju vyťahujem zo siete a zapínam radšej ručne.
Prosím vás, kdy sazime keře a trvalky?:D už mám rozpracované zase košíky na dvou eshopech, ale abych to nějak neuspechala;-)
Karja ja ešte tak až po Veľkej noci,
Karja Asi bych nesázela v den, kdy na další den bude hlášený mráz, ale jinak kdykoliv.
Janulik03 Pinot Noir Dobre, jedu podle vás. Vůbec se mi nechytl ptaci zob, i jsem si řekla, že ho nechci vlastne, takže budu dávat tmavou vajgelii, růžový bez, vonokvetku, blyskavku...pak jsem teda pracně vyčistila takový zanedbany roh s bincem, tam chci dát něco nižšího, už jsem vybrala dva kdoulovce. Jeste bych i tu stávající vysadbu něčím prihnojila, normálně koňským hnojem třeba? Načetla jsem, že na podzim se keře a trvalky hnojit nemají, že se před zimou nemají podporovat k růstu, aby si ,,odpocinuly,, tak to mám teď na jaro.
Jako rozjela bych to víc, ale překážej mi tu samba ovocne stromky, ta zahrada je pro nás dva prostě mala:D:D :DAle budu dělat takový ostruvek před bazénem, at tolik nevycniva, uprostřed zahrady, s převislé morusi, co už tam má, je to celý den exponované na slunci, nevím, čím to doplnit, chtělo by to takový mix i třeba menších keříku, nejen nízké trvalky.
Karja hnojit se může i na podzim, ale hnojivem na to určeným, které podporuje budování pletiva a kořenů rostlin a nežene do růstu a květu. Ale já nehnojím prakticky nikdy ničím, tak konkrétněji neporadím. Koňským se teď hnojí, s tím neuděláš chybu.
Pinot Noir Díky za tip, no to jsem měla dát, ale k tomu jsem se tedy vůbec neprogooglila:'/
Karja prihnoj to kľudne teraz ale potom počkaj týždeň, dva, kým tam zasadis
Myslím,že čerstvý hnůj se dává na podzim, aby se rozložil, ted bych dala kompost nebo granulovaný.
A já ještě čekám se zeleninou, přijde mi to brzo,myslím kořenovou zeleninu a cibulku, mám jen ve skleníku ředkvičky, salát a kedlubny.
amalfi cibuli jsem sázela dnes a mrkev už mají okolo všichni zasetou. Mně se u mrkve taky osvědčila zimní setba, klidně už v lednu, ale už ji nepěstuju vůbec.
Pinot Noir já jsem asi letos pozadu, ještě ani
nemám vyhrabanou trávu , ostříhaný záhony, jen část, mám teda velkej pozemek i před barákem.
Já teda musela jít dopředu, kamarád předělával z gruntu trvalkový záhon, takže jsem musela sázet chtě nechtě ted o víkendu nově založené záhony, aby mi ty výkopky od něj nepomrzly nebo nezaschly, Je to ten dlouhý záhon, co jsem na podzim kartonovala - jako šlo to dobře, ten karton to skutečně všechno sundal a nemuselo se nic rýt, jen to prokypřit, občas něco vytahat... ale, ale jako je tam ještě hluboko dost těch travních kořenů, takže tam jako si ještě nějakou legraci užiju. Už se teda těšim až to budu mít hotové a jen sem tam něco chvilku tam udělám, dneska mě bolí celej člověk!
Taky jsem byla v zahradnictví pro keře, ale to budu sázet až za týden, to v květináči počká;)
Karja já tu mám bednu růží, hortenzií, ořechoplodců a travin z Flose už od pátku, tak bych si zasázela, ale vůbec nemám kdy!
Pinot Noir No já bych to snad ani nedělala, i jsem to chtěla nechat, a občas jen zavlažit, ale dost mě od toho ten kámoš odrazoval,plus na víkend máme mrazíky, tak to by už vůbec nebylo vhodné, tak jsem to musela hecnout, zbyly mi jen nějaké trávy...Nevím, co je ořechoplodec a nechci to vědět:D.
Karja to je úžasnej krásnej modře kvetoucí keřík, kvete na podzim a je plný včel. Mám dva kultivary, Heavenly Blue a Hint of Gold. Ten zlatý je naprosto boží, ale je celkem drahý a toto jsem nakoupila k osázení předzahrádky u našeho bytu. Do toho nechci investovat nějak extra moc peněz, protože úplně nevím, co s tím bytem vlastně bude, tak tam jsem koupila jen ty Heavenly Blue.
My ideme sťahovať vyvýšené záhony, vôbec sa na to neteším, ale na výsledok áno. Uvidíme ako to pôjde
Zatiaľ som sa nevyslytla nikde v zahradnicve, môj pracovný čas nie je vôbec kompatibilný s otváracím hodinami. Na jednej strane je to pre mňa plus, ale o to viac potom pozerám online. U nás je ešte dosť chladno, tak až po veľkej noci začnem.
Ale závidím vám holky. Pinot Noir Karja
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje