Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline 0zero7
11736 příspěvků moje polička 27. července 2021 23:37

Tak Betty Ano, strelitzie, jinak se jim rika taky bird of paradise. Ony moc uvnitr nekvetou, spis ve svym tropickym kraji, kde jsou venku celorocne (rikala chytra kamaradka co se vyzna, ja jedu kytky pokus omyl a ucim se za pochodu )

Urcite vyfot, mas velikou? Rostou i uvnitr do mega rozmeru.

Ja touzim trochu po Alocasia Elephant Ear, ale to nehrozi, je to obrovska rostlina. 

Offline 0zero7
11736 příspěvků moje polička 27. července 2021 23:37

Pinot Noir Ze je dobra? Dala jsem ji vic nahoru a ma ty listy rude zespod, moc hezky, jsem musela proste, to je jasny uplne! No a alokacie asi sbiram prej neboco 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. července 2021 07:22

Dnesni noc uchranena!Trosku soli na ty oblazky jsem dala.Ted jsem se docetla na internetu,ze pomaha i logr z kafe,skorapky z vajec(to jsem tedy vedela,ale nemam)budu skladovat,ale pisou,ze i obsypat piskem tak uz je obsypana.:-)

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. července 2021 08:09

Riziková místa: přidala bych ještě Ikeu a co jsem donedávna nevěděla, tak i některé benzinky.

Bezpečná mista: pekařství a autodílny

Rostliny sčítat nebudu, ale vím, že přibývají. Dokonce se mi africká fialka sama od sebe rozdělila na dvě rostliny. Tak další květináč...

Kupujete celé sady nebo každý pes jiná ves? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. července 2021 08:30

Před rokem jsem si koupila za 20,- tuhleodkvetlou, odpisovou rostlinu a květinářka mi říkala, že jde o hybridní orchidej a do druhého kvetení se jí moc nechce. Já si ji teda vzala kvůli těm listům a ten květ, co mi vyrostl, ten už je takový bonus. Paphiopedilum.

Offline eM
1740 příspěvků moje polička 28. července 2021 08:39

Mha Květináče? Různě a náhodně. A konečně se mi povedlo přesvědčit par lidi, ze hezký obal na květináč je fajn dárek.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. července 2021 08:42

Pro 0zero7 moje chudinka, která letněním přišla o listy. Momentálně trucuje v pergole.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 28. července 2021 09:24

Zarinya oni to podlezou ale....

Offline viktorka_od splavu
49201 příspěvků moje polička 28. července 2021 09:30

Zarinya rekla bych z vlastni zkusenosti ze nepomaha nic, jen dusledne sbirat a likvidovat/odnaset dostatecne daleko (z druheho konce zahrady stopro nalezou zpatky)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. července 2021 10:29

0zero7 Alocasia Black Velvet, nedávnej přírůstek. Z fotky to není poznat, ale má ty listy lehce sametový. Úplně k sežrání.

Strelitzie už mám dvě, reginae i nicolai, na květ si asi ještě par let počkám, ale neva, přijde mi to i tak jako hezká a elegantní kytka.

Alokasie:

Offline Tak Betty
6091 příspěvků moje polička 28. července 2021 10:45

MP Meri strelitzie hezká a elegantní,jo?Tak tahle je ta moje, pětiletá.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. července 2021 10:51

Tak Betty Chudáčku můj, taky má spálenej list. Je to boj ty kvítka.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 28. července 2021 12:11

viktorka_od splavu jj, oni se vrati. Ja nechci solit pudu, tak mam kelimek se soli a tam je hazim. Je to hnus.

Offline viktorka_od splavu
49201 příspěvků moje polička 28. července 2021 12:13

Candance ja sbiram do pytliku se soli jako se sbiraji psi hovinka:-) ale jen ty hnusne spanelske plzaky, Zarinya ma myslim sneky, ty nechavam/odnasim

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 28. července 2021 12:32

viktorka_od splavu my jine nez spanelske nemame.

A uz dyl jsem se chtela zeptat na to hubeni pomoci parazitu. Neskonci to tak, ze se namnozi ti paraziti a nakonec vyhubi i jine druhy? Zizaly a tak?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. července 2021 15:00

viktorka_od splavu ja uz tu za par dni nebudu tak je nebudu moct odnaset,alespon nejaka snaha byla nemuzu se na to koukat jak jsem se s tim piplala tri mesice v byte a ted je na pul sezrana.

A pritom ji uz i vyrazi nove listky.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. července 2021 15:40

Dnes navsteva u znameho muze zahradnika,ktery nam trochu pomuze zorganizovat zahradu az tu budeme bydlet.A myslim,ze ho budu navstevovat casto.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 28. července 2021 15:41

Zarinya no, páni! 

Offline 0zero7
11736 příspěvků moje polička 28. července 2021 17:16

Mha ta pekarna!! Ta je zas rizikova jinak, takze vystup je nikam nechodit LOL

Kan ta orchidej je bozi, vyfotis nam az pokvete? Vypada to teda ost jinak nez klasicka orchidej, jak si ji predstavuju (v obchode)

A strelitzie teda chudinka, co se stalo? Odpadly nebo je spalilo slunce?

Tak Betty ta tvoje je hezka, kdyby nebyla oschla (nebo co ji to je), to se da urcite nejak zpacifikovat!

Zarinya to je krasa!! Ta stribrna trava! OOooooo!! Asi potrebuju. 

Offline Pinot Noir
29790 příspěvků moje polička 28. července 2021 17:18

Zarinya Krása!

No, jsi lapena, je to jasné