Tak už jsem se dočetla, kde je chyba. Mám kaktus v obýváku nahoře na polici a máme tu na něj moc teplo. Jak jsem se dozvěděla, v takovém případě se mu bude sice dařit, ale květů se nedočkám. Potřebuje max 15 stupňů. Tak nic no, člověk se furt učí. Jdu ho dát na chodbu
. Studený odchov potřebuje!
Kytičky aneb zelené prsty...
vanilka nám nekvete nijak extra bohatě, ale kvete každoročně, v ložnici, tam je tak 20 stupňů.
brrr To je hezký článek, dík. Strašně bych chtěla ochutnat jablka svého dětství.
A pán je navíc fešák.
Jinak u nás chryzantémy ještě pořád jedou, sem tam nějaká drobnost, a teď rozkvetly petrklíče. ![]()

brrr díky, hrozně tomu fandím. Babička měla na zahradě asi 20 jabloní a z toho bylo asi pet stejných na uskladnění do bedynek, jinak každá jiná a každý strom měl jmeno. ![]()
Pinot Noir a světlé místo nebo temnější?
vanilka Jak jsem dávala fotku té rozkvétající kaktusové kokedamy, je na stejném okně jako jiný, který zatím ani ťuk. Ovšem ten loni na tomtéž místě kvetl jak o život. Tak nevim.
Sweet Potato čert aby se v tom vyznal
![]()
vanilka místnost je to světlá, ale kaktus je kus od okna nahoře na knihovně. Tak asi něco mezi. ![]()
Sweet Potato A má i bráchu, ten teda vypadá jak indián, dlouhé černé vlasy, černé oči a peyracovská jizva.
continuity Nám už na zahradě zbývají dvě poslední po pradědovi, ostatní už nejsou. Ony ty stromy nevydrží věčně, proto je fajn, že se těmi starými odrůdami někdo zabývá.
Pinot Noir podzim není tak smutný, krásný záhon![]()
Janulik03 krasne ti kvetou
brrr tak ta zahrada je na dně přehrady. ![]()
Fakt na ty stromy vzpomínám ráda.
continuity Ach ne. ![]()
continuity To je mi líto. Měli jste ten sad na Liptovské Maře?
brrr ne ne, to byla Žilina.
Tak stará zas nejsem
. Liptovská Mara byla mnohem dřív. Ta se zatopila zhruba, když jsem se narodila.
continuity Promiň, Mara a Gabčíkovo jsou jediné slovenské přehrady, které znám.
brrr tato je relativně nová a není zas ničím zajímavá. Ještě je zajimava Oravská priehrada ta je najväčší po Gabcikove 35 km2 a Zemplínska Šírava - ta je treti, co se plochy týče.
Zajímavé je,že všechny stránky to Gabčíkovo ingnoruji, a udávajú jako největší rozlohu tu Oravskou. ![]()
Jinak Gabčíkovo není podle Gabčíka, jako si to myslela jedna moje známá. Je to vedle stejnojmenného městečka.
Sweet Potato myslím, že moje lantany i mandevilly už to mají za sebou. Jsou z nich jen suché klacíky. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my