Sweet Potato No sbohem. Ja tohle konzumní jakožeumění fakt nedávám.
Kytičky aneb zelené prsty...
Mám trochu vztek, v poslední době jsem koupila několikrát kytky u takových těch 'kytka friendly obchodníků' a pokaždý to dopadlo dost rozpačitě.. a teď naposled jsem koupila philodendron, kterej se v rádoby cool použitý terakotě viklá na posledník kořínku, a ze země trčí nejen kytka ale i taková ta síťka okolo kořenů. A teď mi prosím poraďte, mám ji podepřít, nechat do jara a doufat nebo to mám na férovku vyrvat a zkusit přesadit a kdyby byly kořeny už úplně zlý tak co? Co vody? Díky za rady a tipy..
Ounz já bych ji presadila. Do jara je daleko a ja zas to přesazování na jaře nepovažuji za žádný ultimátní příkaz.
Když dojdu k závěru, že to kytce prospěje, konám okamžitě. Já teda automaticky přesazuji i koupene kytky, zkontrolují u toho kořeny, jestli tam něco neleze a tak.
Pokud je v tom raselinovem květináčku, tak bych se podívala, jestli už prorůstají kořeny ven. nedávej ji každopádně do moc velkého květináče, pokud jsem kdy nějakou kytku umořila, tak vždy z toho důvodu, že měla moc velký květináč.
continuity to já tyhle teoretický rady znám, no. Úplně mě svebějí prsty ji přesadit, jen jsem ji nechtěla dorazit
Ale aspoň odstraním tu tkaninu okolo kořenů.
Ounz no víš co, ja tu kytku neviděla, takže těžko dát jinou radu než teoretickou. Ale obecně by kořeny víceméně měli s malinkou rezervou vyplňovat květináč. Popis: vikla se na jednom kořínku ve mě tento pocit úplně nevzbuzuje.
continuity no ona není malá, ta kytka, jen mi přijde špatně zasazená, irituje mě tam ta tkanina okolo kořenů a imho mi fakt prodali kytku težce v nekondici..no už se stalo, zkouším zachránit a znáš to, něco si o tom myslíš, ale víc hlav víc ví..a kdyz mi tu napíšeš přesadit (když já si to taky myslím), tak jsem o tom o to víc přesvědčená. Phillouše já moc v malíčku nemám, začínám s nima..
Ounz taky bych přesadila. Přesazuju kytky prakticky kdykoliv, když se mi zdá, že to potřebují.
Idem likvidovať červce (puklice? Či čo je to za háveď). Mám karate zeon ako prvý postrek. Môžem to aplikovať na všetky izbove rastliny aj preventívne (čo sú v jednej miestnosti?) A čo s bobkovým listom? Tam jedine potierať liehom a oberať tie milimetrove potvory?
. Alebo nejaké ďalšie rady prosím?
Pinot Noir já se snažím držet zimní klid, ale v emergentních případech je to asi lepší hned..
Mrakoplas jestli opravdu puklice (hodně?) tak já doporučím i vyndat, opláchnout i kořeny a do nové země do buď vydezinfikovaných květináčů nebo do nových. Puklice jsou hrozný, jednou jsem si přinesla jednu malou na orchiji z malýho květinářství a za chvíli jsem se nestačila divit..
Ounz no na to bohužiaľ nemám teraz čas, mám asi hodinu kým spi dieťa. Ale v pondelok zabehnem kúpiť zeminu a asi po nociach budem presadzat :/.
Mrakoplas no ale tak to aspoň brutálně postříkej a co můžeš, odstraň tamponem namocěnyˇm v lihu..
edit a lituju tě, puklice nikdo nechceš
Ounz vďaka, odstraňujem každý deň ale to sú také potvory malé, že nie sú skoro vidieť a lámu sa mi tie oslabené listy. Tak dnes som sa už rozhodla pre chémiu, bo mi už dva kvety umierajú :(
Mrakoplas myslím, že v to to případě je chemie nezbytná, no
continuity no ona není malá, ta kytka, jen mi přijde špatně zasazená, irituje mě tam ta tkanina okolo kořenů a imho mi fakt prodali kytku težce v nekondici..no už se stalo, zkouším zachránit a znáš to, něco si o tom myslíš, ale víc hlav víc ví..a kdyz mi tu napíšeš přesadit (když já si to taky myslím), tak jsem o tom o to víc přesvědčená. Phillouše já moc v malíčku nemám, začínám s nima..
Tkanina kolem kořenů značí, že rozmnožovali v giffu, určitě přesadit, kořeny tu netkanku neprorostou a rostlina chcípne. Na tento postup si v kytko skupině stěžujou pořád všichni.
Kan jj vím, proto mě to tak nakrklo, ještě jak to tam nestydatě čumí z tý hlíny.
Mrakoplas nejsou skoro vidět? tak to ale nejsou puklice ani červci, ty vidět jsou..nejsou to třásněnky? Jak to vypadá?
SunEclipse Takto nejako (druhý a tretí obrazok)
Sú hlavne na kmeni v miestach kde vyrastá list. Ale aj na listoch samotných. Ale sú fakt malinké (aj postihnuté rastliny sú malé s drobnými listami)
Mrakoplas myslím, že v to to případě je chemie nezbytná, no
Hej, len neviem čo s tým bobkovým listom, stál vedľa napadnutých rastlín a obávam sa, že naňho preliezli :/. Ale mám chuť šmarit to všetko do koša, či mi to za to vôbec stojí ![]()
Mrakoplas a ty ho používáš do jídla? Já bych se rozhodla, jestli chci zachovat rostlinu - postříkat, nebo jestli s ním často vaříš - koupila bych nový, pokud bude postižený, teď, jestli na něm nic viditelně není, můžeš ho dát do karantény, jestli na to máš teda prostory, no..třeba si na to přišla včas a nestihly na něj přeskočit..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my