Hanka H Prosimtě, miniaturizace, za to se platěj těžký prachy. ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Hanka H To je príma, že máš tolik dárců.
Hanka H ta palacinkova mi nedavno ty listy i shodila, pak 2 vyrostly a zase opadaly. Je teda malicka ale stve me poradne
Hanka H já mám taky ten dojem. Ty namnožené, hnojivem nabustované kytky jsou problém. Tak po 3/4 roce to s nima začne jít od 10 k 5.
Dám se zmíněnou palčinkovnici - teď na denním svwětle musím uznat, že vypadá celkem zdravě, ale ty listy jsou znatelně menší v porovnání se zbylými obchodními. Prostě asi kytky vyhnané práškama
!

černá káva Kdybys bydlela blíž, vyměňovaly bychom si také
! Kamarádka je šílená množitelka, před Vánoci mi vnutila dvě obrovské kvetoucí africké fialky, skončily chuděry na WC - a jedou dál
!
Hanka H Jojo. To znám. Vždy, když neco mnozim, tak udelam radeji dva nebo tri řízky ( aby se aspoň jeden ujal) a jak to pak dopadne? Hledám nějakou oběť, které to vrazit.
A ještě něco pro potěchu oka - miniorch se překonává - po necelých 7 mesících znovu kvete.

černá káva Teď tu mám dva ibišky, které oproti očekávání pouštějí kořeny - už hledám oběť!![]()
Hanka H Raději opatrně
, jistota je po zakořenění v květináči.
Když je tu řeč o rozdávání a výměnách, nepřebývá náhodou někomu hoya bella, že by mi kousek fiknul?
černá káva Vím, vím.... ale tváří se životaschopně
!
Chci bydlet blízko vás a být oběť vaší dobročinnosti :)
Šla jsem trochu projít zahrady a našla jsem první jarní kousky. A jednoho zajice (opelichaneho), drvodělky a nepočítaně ptactva.

Hmm. Tak focením bych se asi neuzivila... Ale aspoň je to autentický ![]()
Mha A kde bydlíš?
Nám kvete vilín a už dlouho jasmin nahokvětý. Čemeřicím se ještě moc nechce a talovíny nemám
.
Mohla bych poskytnout cemerice a nějaké podzimní astry, floxy a listopadky, kdybys chtěla.
V chudém příhraničním regionu u Zlína :)
Vilin je skoro ještě zimní, ne? Jasmín si jdu vyguglit, už jsem tu byla ponaučená, že u nás opravdový jasmín neni. Tak podle květů bych si ho asi spletla se zlaticí. Voní?
Mha černá káva Před cca dvěma týdny jsem narazila u nás v centru na záhony čemeřice, ale nekvetla, jinak pusto prázdno.
Az pojedeš na Slovensko za Janulik03, tak se stav pro hoyu:)
Musime udělat nějaké výměnné setkání uprostřed republiky, kam každá dorazí s dvoukolakem vlastních rostlin a odjede s cizími.
Mha Zlatice ale kvete mnohem později, otvírá tzv. fenologické jaro. To už tento nahokvětý jasmin je olistěný. Nevoní a je dost invazivni. Stříhám ho několikrát do roka. Čemeřice by ti šly. Mam červené a kropenaté.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my