brrr Není vůbec zač, mám jí doma a dnes jsem na ní objevila škůdce, tak jsem na ní zcela aktuálně naštvaná:-)
Kytičky aneb zelené prsty...
Victoria děkuju. Já bohužel na předpěstování nemám ani prostor, ani podmínky, a upřímně, ani mě to nebaví, takže do toho nejspíš nepůjdu.
Sweet Potato Mně to nakličování avokád s párátkama taky nejde, mnohem lepší výsledky mám s metodou, kdy navlhčím ubrousek, do něj zabalím pecku, dám to do igeliťáku a pak někam do šuplíku do tmy. Občas zkontroluju, jestli je ubrousek ještě vlhkej, nesmí to vyschnout, a zhruba za 14 dní mám naklíčeno. Klíčím takhle i jiný pecky, mango třeba.
Kan Biely kvet Pokud je to ten pepřinec, je dobře, že jsem ho koupila do koupelny na sz okno?
SZ by mu mohol vyhovovať, len to okno.....
Záleží na tom, či ho otváraš, aby potom nemal prievan, prípadne chlad.
Vyzkoušela jsem aplikaci Blossom. Má dělat zdravotní diagnostiku květin. Dělá ji dost neomylně.
Za všemi problémy každé mé květiny je buď moc vody, nebo málo vody, nebo moc slunce, nebo málo slunce.
Vskutku objevné a nápomocné. ![]()
Sweet Potato
blossom vravis? Asi ju nepotrebujem, mame aj malo slnka a vody ale aj moc. Takze splnene. ![]()
Sweet Potato U avokáda napřed slupku oloupu a nikdy mi to neplesnivělo. A i by mělo být klíčení rychlejší. (Píšou Kvítka v bytě)

Zamio mi krásně vyrazil dva nový výhonky![]()
Tak suchej únor, jo? Řekněte to někdo prosím mojim kytkám, protože jsou teď nějaký žíznivý.
Zacala mi zloutnout monstera. Nemate nekdo tip proc? Mam ji zkusit presadit?
Dnes je tak teplo, že jakmile mladší dítě usnulo, vyrazili jsme se starším pracovat na zahradu. Začali jsme pomalu likvidovat ty odumřelé loňské trvalky, jsou toho hory! Muž to bude postupně odvážet do sběrného dvora. Úplně mě to nabilo, hned mám pocit, že to nebyl promarněný den! ![]()
Pinot Noir nevím, jestli to platí i pro vaši MČ nebo jestli byste o to měli vůbec zájem, ale u nás teď informovali o možnosti mít zadarmo popelnici na ten kompostovací odpad. Že byste to jako nemuseli vozit do sběru, ale přijeli by si pro to sami. Já to objednala na celoroční svoz 1x za 14 dní. Máme sice kompostér, ale naprosto nedostačuje, a zas nepotřebujeme tuny zeminy, ale jen tu a tam...
Mohučanka tu máme už roky, platilo se za to, měli jsme zaplacenou jen sezónu, začíná se někdy v dubnu. Ani nevím, jestli to bývalo celoroční. Ale že je možnost celoroční, to jsem se v tom dopise, co k tomu nedávno přišel, nedočetla. ![]()
Kompostér jsme tento týden koupili druhý, jeden je beznadějně plný.
No my máme taky dva, oba jsou dokopečka
Ta možnost svozu se dala zakliknout, když jsem to objednávala, byly tam různé velikosti i různé možnosti svozu. Jinak jsem si teda říkala, že psát ti něco takového je nošení sov do Athén, ale tak co kdyby...![]()
Mohučanka naopak, moc děkuju, mrknu na to, celoroční svoz by byl super! My ji teď samozřejmě máme plnou listí ještě od podzimu. ![]()
Pinot Noir jů, rádo se stalo. A mimochodem ty růžové kočičky jsou něco úžasného.
Mohučanka děkuju. ![]()
Je to malá vrba, 150 - 180 cm max, prý úplně nenáročná, zvládne jakoukoliv půdu, mrazuvzdorná. Kultivar 'Mount Aso', kdyby byl zájem. ![]()

Pinot Noir ta vrba teda je ![]()
Vilemina Můj zamio zdraví
!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my