moora to není ale jehňátko. Je to speciální slovo, jen na tohle. ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
continuity to je hezky
Sweet Potato no ja si nepamatuju co to je a nikdy jsem to nemela, tak nemam zadny vedomosti o tom jak rychle to roste prave ![]()
0zero7 Tradescantia - poddénka - voděnka.
0zero7 Tradescantia zebrina. Já měla nádhernou hustou, už asi 10 let ... a letos mi zmrzla ![]()
moora eee bahniatka nie su jahniatka. A kočičky im vravime tiež. Je to zložite.
0zero7 Voděnka, krásná, a neprávem zapomenutá kytka mého mládí. Tehdy byla snad ve všech školách, úřadech... Nesmím sem chodit.....![]()
Janulik03 no vidíš, asi mě zmátlo, že česky se ovce bahní a po porodu je z ní bahnice :)
a teda ovce, co ještě neměla jehně, je prý jehnice (jako u krávy jalovice). Je to složitý!
MP Meri Ale neee.
Její potomek zatím prosperuje.

Sweet Potato vypadá dobře, máš ji nějak podepřenou?
continuity Ne, jen tak si plandá. Teď má teda světlo nad sebou, tak se k němu zvedá. Loni na jaře jsem si donesla od Meri sazeničku.
Sweet Potato Nene, to je to malé mimino
??
(Já tedy naštěstí potomky v zásobě mám, ale ze jsem zahubila matku se fakt stydím
)
MP Meri No jo, už párkrát okudlané. ![]()
Nasadilas mi trifida.
Sweet Potato MP Meri Hanka H super! Dekuju moc!
Sweet Potato ta je hezka. A ta hoya je super! Me Se libi kdyz jsou nechany takhle volne
0zero7 Mám hoyu starou snad více než dvacet let, ale moc se nerozrůstá, kvete tak třikrát v období květen - září. Sweet Potato Je to normální? Mám ji tedy dost vysoko na lince, dál od světla.
Hanka H Ty jsi teda pěstitelka
.
Hanka H Já asi nejsem ta pravá, jako pěstitelka můžu sloužit spíš špatným příkladem než dobrou radou. Mně nekvete skoro vůbec a taky už je letitá. Kdysi nám pravidelně kvetla pouze na šlahounech schovaných za televizí, na těch k oknu a do prostoru nikdy.
Řekla bych, že je to spíš pomalu rostoucí kytka. Vyrobí ty dlouhé holé šlauchy a pak dlouho nic. Vytvořit ty pevné, silné listy dá asi zabrat.
Hanka H Jeee, tu hoyu má mamka taky. Je jí možná třicet roků, je na horní skříňce v kuchyni u okna a kvete jednou za uherák (tedy kytka, ne mamka).
černá káva Nejvíce se daří kytkam, které od někoho dostanu; ty koupené ( a často za drahé peníze) obvykle skomírají, až jim dojde dech úplně - třeba v poslední době palačinková kytka- nevím, co by ještě chtěla - na parapetu, severovýchod, a má listy velikosti pětikoruny. Ty původní byly dvakrát větší.
Sweet Potato Důkaz, že kytky jsou nevyzpytatelné
!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my