Pinot Noir já závidím, jak už ti všechno kvete, mně začínají rozkvetat tulipany teprv. A stezuju si, že mám nejakou rýmu, kašel, ztrátu hlasu, tak jsem se na zahradu vůbec nedostala, ačkoli tam práce stojí, ach jo! Ale příští tyden určitě bude nákup kytek v Oboře! P.s. na plot jsme nakonec natáhli tu zelenou opičárnu, protože tam budou maliny a ty to zakrejou(doufam).
Kytičky aneb zelené prsty...
Pinot Noirono je to zatim jeste daleko,ale proti mnozeni mit nic nebudu.![]()
Vileminadekuji.![]()
Uz o nejake kytky projevila zajem sousedka tak nez odjedem asi to nalozim na kolecko a odvezu to k ni at se o to stara a v lete si to vezmu zpet.![]()
Jos prece jen jste v vysoko uz, pestovala bych, co roste na tech horskej loukach
Vilemina z rýmy, kašle a ztráty hlasu (trvalo to skoro týden!) se zrovna vyhrabávám.
. Ani na víno jsem neměla chuť! To je skandál. Dnešní počasí teda výrazně přispělo k léčbě.
.
Tulipány tu taky teprve začínají, zatím kvetou jen dva druhy, které jsou celý den na slunci. V plné síle jsou narcisy a hyacinty.
Jos děkuju. Ty sežrané koniklece mě rozesmály, ale soucítím. No, jste v divočině. Dnes jsem mluvila s mámou a lamentovala, že se budou bát jít na houby, že jsou v Jeseníkách vlci... Tak možná zlatej srnec. ![]()
Vy tam máte ty náprstníky, že? Ty jsou nádherné, lupiny taky.
Pinot Noir nejsou. Ted pred par dny to bylo nekde na Nove nebo kde, v Mikulovicich utekl hajnemu cekoslovensky vlcak.
Nekdo chtel senzaci a natocil ho z auta jak pobiha u cesty, ale bylo poznat ze se jedna o psa, zadny vlk.
Antje trochu jsem si to myslela, máma tyhle paniky trochu vyhledává
.
Na houby by samozřejmě šla každý den, ale pořád by připomínala, že to bylo naposledy. ![]()
Pinot Noir vlky nemame, zatim. Jinak skalnicky mi jdou dobre, loni mi manzel zalozil velkou skalku ve svahu (kameny nad sebou) a vsechny tyhle kytky jsou predpokladam puvodne horske. A okousany byl "jen" koniklec a chrpa. Tak uz jen usmernit srnce
. Naprstniky, divizny rostou divoce a lupina taky. Ale ono mi to stejne neda si kupovat vsechno (a pak lamentovat ze to chciplo).
Jos hele, ale zase koukat na srnce z okna, no kdo to má? ![]()
Catherinne vyslechla jsem včera na Náplavce historku, jak paní srnčí okousalo ještě nerozkvetlé tulipány, které na podzim koupila. Tak ta by byla asi raděj, kdyby neměla ![]()
začínají nám kvést

Tak Betty dnes jsem si na procházce všimla, že už se v zahradách chystají kvést ![]()
Pár zákoutí z naší zahrady. Už se to pěkně rozjíždí!

Zarinya Krása. S lobelkami držím palce. Já je vždycky bleskurychle usuším.
Jos Srnci bych možná odpustila, ale tomuhle hajzlovi drzému ne! ![]()

Sweet Potato že? Srnec je aspoň krásnej.
Jsem si taky myslela, že srny na zahradě jsou úžasné a podělíme se s nimi. Asi po dvou letech komplet sezrane potenciální úrody mě to přešlo a udělali jsme plot. Ač všude okolo zeleného spousta, primárně žraly, co by mohlo eventuálně plodit. I vyhonky ostružin s trny. Tráva a keře jim nejela.
notna jsou to potvory, i vinaři musejí kvůli nim oplocovat vinohrady. Mají prý vytříbené chutě, některé odrůdy jim jedou očividně víc, samozřejmě ty nejvíc lidmi ceněné, nejvzácnější a nejnáročnější na pěstování. ![]()
Pinot Noir Dřív bych tomu nevěřila, ale teď už vím, fakt jsou to potvory mlsne. Zkušenější mě varovali, ale já si to malovala na růžovo, jak tu budeme žít společně, vždyť zahrada je velká ![]()
Ale byl to pěkný výhled z kuchyně, to zase jo...

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my