vanilka Černooká Zuzana? Fouká vám tam,nebo je to chráněné místo?
Kytičky aneb zelené prsty...
Kan ani moc ne, je to chráněné barákem
Jinak dnes jsem dokončila osazování nového 9metrového záhonu, mám z něj obrovskou radost. Cílem byl kvetoucí a barevný záhon od jara do podzimu, v zadní řadě keře, které budou clonit a trochu nahrazovat původní živý plot z psího vína (to pár let potrvá teda), vepředu kytky, spoustu kytek. Bude to asi divočina, padlo tam toho spousta (i peněz!
) ale to nevadí, však to můžu pak korigovat a přesazovat, že jo. Uvidíme. Takže z keřů je tam 2x komule, každá jiné barvy, kalina, jasmín, hortenzie latnatá, 2x vajgélie. A asi milion trvalek - modřenec, narcisky, hyacinty, plamínek, pivoňka, záplevák, dračík, několik barev krásnooček, srdcovka, třapatky, sasanky, čechrava, astry..... no říkám, divočina. Ale hrozně se na to těším!!
Kan povíjnici, hrachor. A nebo mučenku, ta je krásná! Ale já ji nemám kam dát přes zimu.
Pinot Noir to jsi asi chtěla zmínit mě a ne Kan, viď :-). Díky vám za tipy, asi zkusím tu povíjnici.
Musím ty řebčíky dát i sem, zdají se mi neuvěřitelné.

Díky, mám ho vyloupnout ze skořápky, aby se mu lépe rostlo, nebo to mám nechat na přírodě a moc se do toho neplést? ![]()
euridike Tak jestli je to s ořechem stejně jako jiné klíčení, kde se nedoporučuje pomáhat, tak bych to nechala.
euridike a to ho chceš do zahrady? Ještě bych to zvážila, ty ořešáky v zahradách jsou celkem komplikace.
Díky, uvidíme, jak to dopadne. ![]()
Já už na zahradě ořešák mám, ale úplně poprvé v životě jsem narazila v měkké půdě na naklíčený ořech, tak mám velkou chuť zkusit, jestli mi z něj něco vyroste. Tyhle pokusy mě baví, jako dítě jsem tajně dědovi sebrala krmení pro holuby, směs hrachu, kukuřice a obilí - a jak mi to krásně vyrostlo, sice na úkor babiččiny petržele a pažitky, to je pravda, ale pěstitelský úspěch to byl. ![]()
euridike mne bezne na zahrade semenace rostou.
Pinot Noir ty jsou krasny, jak natisteny
No a jaktože mně ne? Cítím se ochuzena... ![]()
To bude tím, že okolo ořešáku nemají moc prostoru, kde se nějak uchytit, tenhle ořech jsem našla o kus dál, zřejmě ho přemístila nějaká veverka nebo pták, každopádně ho zasadím a uvidí se.
Dalsi varka tulipanu

Ty jo to je krasy! Ty tulipany vsech hlavne, nadhera!!
@Zarinya Mas sloni ucho? krasna, budes ji nechavat venku?
moora To je krása!
0zero7jj venku.:-)A diky za ceskej nazev,jsem nekolik dni vzpominala jak se to jmenuje.
I kdyz mi zahradnik rekl,ze alokazie....ted uz to nezapomenu.![]()
Zatim mi uhynula jedna maceska ze ctyr,ostatnim kytkam se vede dobre.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my