Mrs.Robinson tak v noci teplota klesá už i v září. Já letos kaktus letnila poprvé a nasadil poupata hned, jak jsem ho v polovině října přenesla domů.
Kytičky aneb zelené prsty...

Pinot Noir To je krása! Ten můj ZASE nic
. Přitom jsem ho po loňském neúspěchu (2 kvítky až v únoru) přenesla na chladnější, světlé místo. Ale tak dávám mu ještě šanci, dřív mi nasazoval poupata až úderem adventu.
Mrs.Robinson Je to tak, na správnou nasadí květu potřebuje projít teplotami 10-15 stupňů, což v tom září/říjnu určitě na balkone bývá.
Pinot Noir si kvetinová čarodejníčka![]()
Pinot Noir kaktus krásný ![]()
MP Meri no možná tak málo ani nepotřebuje, já letos kaktusy nechala doma, a nasazeno mají krásně. U mě je letnění kontraproduktivní, mám na balkóně strašnou saharu. ![]()
Ja neletnila, ale v mistnosti je docela zima cely rok.

odjela jsem na víkdnd... ![]()

Hledala jsem si, jak je to s těmi kaktusy a jejich druhy. Tak to vypadá, že ty co už teď tady všem krásně kvetou, jsou kaktusy dikuvzdani = špičaté listy a trubkovite květy, vánoční má oblé listy a stejné květy a velikonoční oblé listy a nízké květy. Takže už vím, že ten co mi doma kvete zcela sporadicky je vánoční.
Sweet Potato Božínku to je škoda. Samo, nebo kočička?
Kan Asi vítr, psal muž.
Ona měla stonek trochu na křivo a asi se převážila. Tak to ufikl, květy nastrkal do váz a cibuli znovu zasadil. Věřím, že to dá a ty další stonky ještě vylezou.
Sweet Potato jj, ja ji dostala loni od tchýně a opírala to o zeď, aby držela. Teď mám cibuli na balkoně a kupu zelených listů. Mne všechny kytky zjanci do džungle, nekvete pořádně nikdy nic. Asi budu pěstovat jen věci s ozdobnými listy.
continuity Me ty amarylis kvetou az na jare. Po odkvetu uriznu kvet, necham listy a v lete vysoupnu ven. Po lete jdou do sklepa, proste nekam kde je zima a malo svetla. Nezalevam. Na jare je vytahnu a zacnu zalevat, vzdycky aspon dve ze tri kvetou...Jenze ty moje cibule jsou strasne stare, par let lezely ladem. Obecne vsechny zachranene kytky mi krasne rostou (fikus, klivie, kytka z vyprodejoveho stojanu Penny...), pak koupim nejakou novou peknou a ta mi chcipne ![]()
Jos Tak ta nová cítí, že umíš vzkřísit mrtvolky, tak ti chce udělat radost, no.
Asi je rok vánočních kaktusů. Já je neletnila a taky jsou samé poupě.

V Lidlu mají cibule hvězdníku za 79 korun. Tak jsem jim je vykoupila. Doufám, že budou tak životaschopné jako ta, co jsem koupila na podzim.
Ty kaktusy!! ![]()
Nám se rozbujel leda chodník.
Zato parádně.

Garfie Aká je to rastlinka? Krásna je! ![]()
Biely kvet Jak to mám vědět? Je to nějaký plevel co roste volně na chodníku. :-) Ale je to krásné!!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my