moora a co jsi zatím vybrala?
Kytičky aneb zelené prsty...
Pinot Noir urcite nejaky floxy, hlavne creme de la creme, kterej mi vloni vyprodali, tak to letos nesmim prokaucovat. A jeste doplnim lilie, zvlast ty "divoky". Vloni jsem brala hodne i hosty, muzu doporucit, chytlo se vsechno.

moora Floxy máme od lukon bulbs z loňska taky, ještě jiřiny a kaly. Nevykvetla mi jedině jedna kala a ty jiřiny, co sežrali slimáci, jinak bylo všechno ok.
moora ach, tak ten je ![]()
Do floxů se bojím investovat, všechny mají nějakou plíseň, nebo padlí, nebo co. Myslím, že by se to rozšířilo i na nově pořízené. ![]()
Seznamte se s mým fíkusem.

Sweet Potato Co se mu stalo?
Sweet Potato Pohledem, tak to ber s rezervou. Květináč se mi zdá zbytečně velký, ficus se stejně jako zamio, rád mačká. A hlína je jaká? Já nedám dopustit na umíchanou vlastní kompostovku s rašelinou 1:1. Nic není ztraceno, dala bych tomu šanci, pokud ovšem stonek pruží.
Sweet Potato
Hezky pekne. Nahoře je zárodek nového listu. Je zdravý nebo uhnily? Pokud vypadá zdravě, nech jak je, málo zalejvej a on se ještě vzpamatuje. Pokud je mrtvej, serizni kmen a postupuj stejně, na jaře obroste znovu. Pokud teda není samozřejmě mrtvej komplet.
Jinak to tipuju na kombo chlad+tma+hodně vody. Taková zimní klasika.
Sweet Potato počkej uz do jara, zalévaj spíš teplejší vodou - 30C klidně, stejně s tím teď nic neudelas. A stejně jako Kan si myslím, že má príliš velký kvetináč.
Nesmělé, ale statečné.

Sweet Potato taky jsem dnes videla taloviny a spousty snezenek. Tak snad to pristi tyden nezmrzne. Uz se zacinam tesit na jaro.
Sweet Potato Už? Krása, která se nikdy neomrzí.
Kan No, už, jak co. Ta aubrieta kvete vlastně nepřetržitě už od podzimu.
Sweet Potato Aha, tak u nás je sníh a zase padá, takže si počkáme.
Kan Kupodivu zvládla i ty mrazy v půlce ledna.
Sweet Potato
to je krása. Tady už to taky hezky kvete...(podle starého japonského kalendáře už je jaro, ale teda počasí tomu zatím neodpovídá)

Garfie to je krasa! Taky uz chcem jaro. Mam 2 nechutny objednavky v zahradnictvi
Ahoj, chtěla bych si namnožit tchynin jazyk, myslíte, že stačí listy zapíchat do zeminy? A lze list přepůlit a mít tak dva řízky?
Ronna Jde to, ale zkušenost nemám, já tchyni dělím při přesazování. Na youtube jsou různé návody.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my