Sweet Potato A ten je pěkný, žíhaný.
Kytičky aneb zelené prsty...
Kvetou kaliny.

Sweet Potato těchto kalin, kvetoucích v zimě, je tu plný park. Parádně to vypadá, když je sníh.
Pinot Noir Jo, kalina vonná, teď je její čas.
Opadava mi fikus, v krátké době sedm listů. V průvanu není. Nechci o něj přijít.
Tak Betty není prelitej?
Ale v zimě často opadávají, zvlášť Benjamin. Ten znovu obrazi, nemusíš se bát. Pokud elastica, je to trochu horší, zkus tu zálivku a má dost svetla?
Tak Betty vis, ze jsem se na to chtela zeptat uz dyl. Mne opadava fikus lyrata (?asi) a opadava uz druhy kus. A zacal i neonovy potos. Ten byl asi ve studenu. Jinak nevim proc. Prelite nejsou.
Ted se divam ze i opici monstera ma 2 zlute listy. Kazda kytka je jinde a kazda kytla ma nejaky problem.
Pinot Noir ja si ted dve kaliny bodnanske vysadila na podzim, at je ta zahrada v zime veselejsi. moc jsem od nich letos necekala, ze jsou male, ale maji tesne pred rozpukem obe. A za chvili bude i jasmin
moora taky o ní uvažuju. A náš jasmín je nějak napřed, každý rok kvete už od prosince. Teda já píšu náš, přitom je sousedů.
. Ale roste k nám, tak je i náš! ![]()
Pinot Noir vas souseduv jasmin je nejlepsi. Je hrozne rozpinavej, zakorenuje z vetvicek jak divej, jen at si ho sousedi nechaj rozpinat u sebe a kvest u vas :)
Pinot Noir moora a mne sa jasmin nedal zakorenit. To je jednajedna z mála rastlín ktorej sa u mňa nedari. A pritom to vsade rastie ako burina.
Jestli ty pokojovky shazují jen spodní listy, tak to odpovídá vegetačnímu období. Musí se vydržet.
Pomůže je dát fakt co nejvíc na světlo, i jižní parapet je v tomhle počasí málo. Méně zalévat a samozřejmě bez pruvanu, žádný kytky u větračky apod.
MP Meri Mi to fikus lyrata udělal někdy v létě. Listy postupně žloutly a padaly, zbyly jen nahoře. Ale roste dál, kromě toho, že vypadá jak kus klacku se čtyřmi listy na chocholce, s nim nic není. Mám ho několik roků, udělal to poprvé. Je stále na stejném místě, na jižním okně.
To padanie listov sa teraz deje aj mne. Muz cez sviatky kuril drevom a teda horko tu bolo strašne. A niektore kvety chudinky, to nedali. Monstera obrovska ma uz len tri listy, fikus uz je skoro holy, papradie zdochli.
Ale v zimnej sa im zas dari. A zakorenili mi vo vaze ihlicnate vetvicky. ![]()

A ked ste spominali tie kaliny, tak aj nasa sa chysta

A zahrada je bez snehu hrozne smutná a škaredá, este tak skalnik trochu vylepšuje vzhľad.

Janulik03 krásnej ten skalník máš. na kalinu se dost těším
No tiez sa teším az sa rozvinie, som zvedava.
A ten skla ik bola dobrá voľba, ked kvitne prekrasne vonia.
Nevideli jste nekde takove velke kvetinace s podmiskou? Potrebovala bych velikost 25 cm + s odtokovou dirkou a idealne glazovany. V obyc terakote mi vse schne. Do tech 20 cm jsem kupovala v hm home, ale vetsi rozmery uz nikde nemuzu najit....

Kalina bodnantska mi taky kvete. Vedeme doma dlouholety spor, jestli tahle kalina voni nebo ne. Muz tvrdi, ze citi zpocene podpazdi nebo zatuchlou kredenc a dava jednoznacne prednost kaline vonne. Ta voni opravdu krasne.
Ginger az rozkvete, tak ti ji ocucham :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my