Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Sweet Potato
40106 příspěvků moje polička 06. března 2023 10:49

Offline Sweet Potato
40106 příspěvků moje polička 06. března 2023 10:56

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. března 2023 11:59

Sweet Potato Hele a rostou ti na zahrádce? Já jich už dala do zahrádky několik a buť to něco žere, nebo mám na to blbou hlínu, místo, nebo nevím. 

Online Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:02

Sweet Potato krásné. Ale teda výlet ne moc povedený. Aspoň vidíš, jaký těžký život máme my vesničani!

Já tam vzhledem ke stavu bankovního konta radši ani nešla.

Offline continuity
42644 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:06

Sweet Potato já jsem se tam jednou stavila, jinak to mám docela z ruky a ty ceny víceméně všeho mě dost zaskočili. Kvalitu neposoudim, ale zas nejsem zadnej fajnšmeker. 

Offline Sweet Potato
40106 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:25

Kan Ty obyčejné mi rostou jak bejlí, vysívají se, odnožují. Loni a předloni jsem sázela nějaké šlechtěné, ty zatím teprve opatrně vyčuhují. Zatím váhám, kam tyhle dát, mám čemeřicárium u branky, na severní straně a ve stínu, těmhle asi najdu lepší místo.

Mrzí mne, že jsem si nenapsala odrůdy (to si přece zapamatuju, ehm...)

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:31

Sweet Potato ja jsem ve Ctenicich vcera byla taky a ty ceny jsou teda sileny. Taky me to zaskocilo. Neco jsem koupila a doufam, ze porostou.

Offline Victoria
1414 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:32

Já jsem tam byla a nakoupila, s vysokými cenami u čemeřic se setkávám neustále, asi už mi to přijde normální, jsou to asi fajnovky. Fakt je, že vypěstovat je, není úplně lehké a rychlé, ze semen klíčí dlouho a rostou také spíš pomalu, aspoň dle mých zkušeností z vlastní zahrady. Letní sucho je dost likviduje, je třeba jim věnovat pozornost. Pokud nemají během podzimu dost vody, nevykvetou a tak:-) Myslím, že ty ceny na této akci byla také právě daný tou akcí... před jedenáctou, když jsem tam byla já, tak tam bylo dost lidí a rostliny docela mizely, jsme všichni lační po jaru a květinách, tak toho asi využili a ceny zvedli, stovka sem a tam nehraje roli, když už tam jsme, přece nepojedeme s prázdnou, asi tak nějak :-)

Offline Victoria
1414 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:33

Sweet Potato Tak to máte štěstí, že rostou, asi jste chytla pro ně dobré místo.

Offline Sweet Potato
40106 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:40

Victoria Děkuju, první čemeřice tam byla dřív než já a prosperovala. Tak dostala sestřičky. 
To, že jsou celkem fajnovky, mne právě odradilo od nákupu rostlinek za tisícovku. 
Dáme si vědět, jak se jim u nás vede.

Offline černá káva
2114 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:53

Sweet Potato Dovolim si poradit. Čemeřice chtějí zadadit tak, aby meli v lete polostin až stín. Mám ze Ctěnic, několik let a dokonce ne dělím a rozdávám.

Offline Sweet Potato
40106 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:58

černá káva Děkuju moc, stínu jim dopřávám. Jen se bojím, že je to fakt na sever a ve stínu, v zimě hodně studené.

Online Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 06. března 2023 13:00

continuity ono je to zahradnictví vlastně spíš pro fajnšmekry. Je to dražší, ale majitel cestuje po světě a vozí různé rarity, sběratelské kousky. Já nic takového nekupuju, ale z těch obyčejnějších rostlin mi všechno, co jsem tam koupila, krásně roste. Mně se tam líbí, že tam člověk může okouknout různé kombinace rostlin a že tam vidí opravdu vzrostlé rostliny v situaci, která jim vyhovuje (na slunci, ve stínu, pod stromem, ve společnosti jiných). Že to nejsou jen klasické stoly s řadami sazenic dovezených bůhví odkud. Ale mám vždycky trochu pocit, že majitel je ten typ "otevřel si zahradnictví a lezli mu tam lidi a chtěli kytky".

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 06. března 2023 13:09

černá káva tak to maji cemerice u nas fakt blbe (taky jsem si rikala, proc mi vubec nerestou, ale jsou teda na uplnem slunci)

Offline černá káva
2114 příspěvků moje polička 06. března 2023 13:41

Sweet Potato Pomůže zakrytí "srdíčka" chvojím

Ani to nemusi být úplně husté jako růže.

Offline černá káva
2114 příspěvků moje polička 06. března 2023 13:43

baltik To teda blbý je, možná o ni přijdeš. To se stalo sousedce. Jinam to nejde? Třeba ke kmeni stromu? To vypadá i hezky..

Offline Sweet Potato
40106 příspěvků moje polička 06. března 2023 14:08

černá káva Díky, přikryju, snad mi ty nové, narychlované, nepomrznou.

Offline Sweet Potato
40106 příspěvků moje polička 06. března 2023 14:33

Včerejší nákup (ta uprostřed dole je botanická)

Offline Sweet Potato
40106 příspěvků moje polička 06. března 2023 14:35

A aktuálně v záhonu

Offline černá káva
2114 příspěvků moje polička 06. března 2023 14:37

Sweet Potato Z těch co máš nové, mám drhou, čtvrtou a pátou.