Victoria taky myslím, tady jsou slimáci aktivní už od ledna, vlastně téměř nepřerušili sezónu. Hyacinty a tulipány vykoukly ze země rovnou okousané.
Kytičky aneb zelené prsty...
Victoria Je to docela pravděpodobné, i když nikde ani stopa slizu. Snažila jsem se vyčíst něco o chorobách a škůdcích narcisů, ale nikde jsem nic podobného nenašla. Akorát dost podobně vypadají květy kosatců, když je napadne pilatka kokoříková.
Tak jsem vyběhla na zahradu a našla to...

Victoria Je tam? Hajzl!
moora Soucítím. Mě hlavně hrozně štve, že když to nepokvete letos, tak až prostě až příští rok, že je to tak fatální... Ono jich stačí několik a spasou to strašně rychle.
Sweet Potato Taky nevidím sliz. Jenže si myslím, že ten teď tolik nepotřebují. Je konstantně vlhko, tak se jim leze dobře. Myslím, že sliz produkují hlavně při suchu, aby jim to tolik nedrhlo...
Pinot Noir Jo, i když mrazy byly, tak oni se dobře zahrabou a zima je neničí.
uááá, posekala jsem včera omylem orlíčky! vyrostou ještě?
RoSa Myslím, že jo.
jinak u mě všechny cibuloviny v pořádku: hyacinty, narcisky, tulipány - nic vožranýho...
ale pozoruju, že mám na zahradě hrozně moc (dřív jsem si nevšimla) takovejch mrňavejch hlemýžďů, ale fakt mini, tak 1-1,5cm... to je nějakej druh, nebo je to mládež od klasickejch?
moora tady nahoře zatím slimáci moc nejsou, rebarbora je nedotčená a roste jak v vody, jupí!
Victoria zmetek malej...
Já se škůdcema v tom začátečnickým nadšení vůbec nepočítala. A teď čtu - sežraný hvozdíky, těch mám asi 20 sazeniček. Nejenže mi to možná nepokvete kvůli mý nešikovnosti, ale ještě se přidají hmyzáci a slimáci ![]()
Fakt se mi chce plakat. 
Aspoň že tyhle mrňousky ta pohroma minula!

Sweet Potato voni fakt nahlodaj už poupata!
a vidím protislimáčí granule?
RoSa To jsem tam sypla teď, abych viděla, jestli tam fakt někde poblíž jsou. V těch poupatech jsem nikoho nenašla.
Sweet Potato a nemůže to bejt nějaký háďátko?
RoSa Našla jsem tři potenciální viníky, háďátko zhoubné, narcisovou mouchu a roztoče narcisového. Ani u jednoho popis zcela neodpovídá, nicméně zítra zkusím nějaké cibule vyndat a prohlédnout.
Sweet Potato ono toho může bejt víc koukám: viry, ptáci, škvoři...
spec. o narcisech tady
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my