Janulik03 no, a brunera mi úplně vymizela, zůstaly dva ubohé lístečky.
Myslela jsem, že to ani není možné, aby nějaká rostlina, která je vlastně mnoho jednotlivych rostlin, takhle komplet zmizela. ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Pinot Noir Pomněnkovec? Ten mám každým rokem menší a ještě menší, až bude nejmenší na celém světě.
Sweet Potato no na ten můj určitě nemá! ![]()
V záhrade mám vysadenú prilbicu modrú, to som nevedela, že je veľmi jedovatá, až teraz. A keďže mám chrtíčky, asi by bolo namieste vykopať ich, že?
milacka Chrtíčky určitě nevykopávej! ![]()
A kytky, nevím, myslíš, že hrozí, že je budou okusovat? Spousta rostlin je jedovatých. Ale pokud bys neměla klid, tak je pryč dej.
Sweet Potato to práve neviem, doteraz si ich nevšímali, mám aj brečtan, všeličo posadené, občas, čo som si všimla, okusovali len trávu. Rastliny doteraz nikdy.
A neboj, chrtíčky nechám v našej rajskej záhrade dožiť v plnej spokojnosti, pri mojej mordovačke, čo obnáša jej údržba, zakopú skôr mňa, odmietajú mi pomáhať
.
Sweet Potato není to mrazem?
Pinot Noir To určitě ne.
Sweet Potato Nějaká mykoza? Asi bych to vyryla a cibule nechala oschnout a potom před výsadbou smočila v nějakým utrejchu.Ale mají pěknou barvu.
Kan Mohly být krásné. ![]()
Vyryju je každopádně, ať se to kdyžtak nešíří. Hned vedle jsou nějaké obyč červené, těm není nic.
Kan Tak jsem jich pár vyrýpla (ty potvory zalezly strašně hluboko!), cibulky jsou hodně malé, ale zcela bez poskvrny. Tak nevím.
Sweet Potato Že jo, já jsem chtěla vyrýt kamarádce tulipány i s cibulkou, je to dva roky starý odpis, určitě jsem to tak hluboko nedávala a rýčem jsem měla co dělat a né vše jsem vyryla. Košíky si koupím.
Kan Ona je to známá věc, že ti lumpové zalézají hloub a hloub. Já si kdysi košíky zakoupila, v červnu vše vyndala, uskladnila...a obsah pak zcela nepoužitelný vyhodila. Tak jsem to vzdala.
Sweet Potato Mám to na několika také. Jsem přesvědčená, že mrazem a pak ta omrzlá část začne vlhkem hnít. Jako tulipány nějaké choroby asi mají, ale ty určitě napadají více cibule než květy. Letos to počasí fakt není úplně jednoduché.
Sweet Potato A ještě tedy doplním svoje pozorování, že ač tulipán, tak ta odolnost jednotlivých kultivarů se liší. Některé jsou v pohodě a pak je vedle jeden, který je poškozený. Jak pěstuju hodně různých kultivarů k řezu pěkně v dlouhém záhoně jeden vedle druhého, tak je to dobře vidět.
moora to je nadhera! Byli jsme tam asi pred 14 dny, kvetly narcisy a cemerice, spousta ruznych druhu plicniku, jinak jeste nic moc. Tulipanky jen takove ty skalkove, ale byly krasne. To abych si zapsala do diare tulipany :)
Victoria Děkuju, omrznutí je nejlepší varianta, lepší než nějaká hnusná infekce. Ale je to zvlášní, jsou jedny z pozdějších. Asi budou tedy nějak extra citlivé.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my