Ignis Děkuju. Škoda, že kvetou tak krátce. Mívala jsem velkou sbírku, teď už jen pár kousků.
Kytičky aneb zelené prsty...
Sweet Potato ano, moc krátce a některé druhy ještě jenom asi 2 hodiny kolem poledne![]()
Já kaktusy miluju, ale většina zůstala u rodičů, takže když kvetou, nic z toho nemám.
Ignis Já jsem o většinu sbírky přišla při povodních. Ne že by je přímo spláchly. Ale pořád lilo (letnila jsem na balkoně), chytly plíseň a já měla úplně jiné starosti, tak jsem včas nezasáhla. Pak přišly děti a už jsem se ke kaktusům nikdy nevrátila. Přitom to byla taková láska! Dokonce jsem sklízela semínka, celkem úspěšně vysívala... ![]()
Dneska je rostlinna štafeta ![]()
Ounz Ještě že jsem si to nepřečetla dřív!
Sweet Potato škoda
ale teda přšla sem tam a tam stála vyskládaná řada supíků, který čekali až někdo něco přinese a okamžitě se na to snesli. Obsah mý tašky zmizel za 5 sekund..a teda chtěla bych moc citronovej muškát, byl tam 'řízek' v papíru, no když jsem to rozbalila, zjistila jsem, že jsou to jen ulomeny listy, že to někomu za to stoji..
Ounz Mně tam taky jednou cosi ženské rvaly rovnou z ruky. Přitom to bylo celkem obyč. Jestlis tam nesla to, cos dala na ig, tak to radši dones nám! ![]()
Sweet Potato hele byl to obyč epipremnum golden a scindaps, tak golden asi máš a scindaps ti odříznu, roste jak zběsilej
mám tu i ten svícník pro tebe a Janulik03 , jenže ten je zatim takový malý řídký chudátko!
Ounz Děkuju. ![]()
Ounz jeej ty na mňa myslíš? Si zlatá, len neviem či by to nebolo pre mňa škoda. Mala som ten guličkový starček a uhynul. Asi nemam tie správne podmienky na také špeciality. ![]()
Ale mám toto. Síce neviem ako sa volá, ale je to pekné a má to už hádam aj 15 rokov.

Janulik03 no tak samozřejmě, jak budeš chtít
tahle je teda parádní! Není to nolina?
edit, ale fakt nevím, ale uřcitě někdo vědět bude..
Janulik03 To je nolina (beukarnea)
Starček je rozmazlenec, svícník zvládneš.
Sweet Potato Ounzjezis fakt
slonia noha! Som už úplne blbá s tou pamäťou, ešte že vás mám. ![]()
Tak jsem ti vyfotila ten můj pomněnkovec. Loni byl rozrostlý tak na metr čtvereční a letos toto.
A ještě v zajetí plevelu.

Ale asi ten uchcíplý pomněnkovec přežiju.

Pinot Noir to je nádhera! ![]()
Pinot Noir mas to paradni! Hezky se ti to rozrostlo. A jsem moc zvedava na ten zvlnenej zahon, dokumentuj
moora zatím to vypadá, že baptisie, která tam měla být hlavní hvězda, se neuchytila!
. Vzala jsem dva kultivary, jeden za pár korun a jeden sakra drahý a můžeš hádat, který vypadá, že dobaptisioval! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my