Pinot Noir moora ako píše Janulík, ma nese..e
, máte to nádherné, ale aj ja sa pochválim, aha čo si nesiem v aute:
Kytičky aneb zelené prsty...
milacka Čo to je? To je nádhera! ![]()
milacka bugenvilea? Oo tak drzim palce , je to krasne , len horsie sa zimuje.
Biely kvet Janulik03 Janulík, trafila si sa. Vždy som ich v Chorvátsku obdivovala, včera som ich videla v záhradkárstve a neodolala som. Čítala som, že nie sú mrazuvzdorné, tak ju budem zazimovávať vedľa u syna v zimnej záhrade. Postupne budem presádzať do väčšieho črepníka. Sama som zvedavá, ako sa jej bude dariť.
milacka to bude fungovať ![]()
Sweet Potato tavolník, vážně? měla jsem pocit, že ten má měkké listy, tyhle jsou takové tvrdé, ale je pravda, že květy jsou dost jako od tavolníku. děkuji, to mi hodně pomohlo
MaeGandal Ještě to teď hledám, řekla bych t.nipponský. Ale můžu se mýlit,
milacka máme ji několik let. Zimujeme ji jen tak v bytě v květináči. Ale přes zimu není moc dekorativní - opadává, rostou jí dlouhé tenké šlahouny s malými lístky a tak. Na jaře ostříhám ty nejdelší. Ven ji dávám na jaře napřed jen přes den, nesnese teplotu pod 10 stupňů. Na léto ji přesazujem do kamenného koryta, kvete a je krásná. Ale tak velkou jako v Chorvatsku, a pnoucí se u domu, jak bych chtěla, ji nikdy mít nebudu...
eArchivářka ďakujem za rady, kamenné koryto musí byť dekoratívne a v ňom takáto kráska, viem si to predstaviť. Môžem poprosiť foto?
V Chorvátsku sú teplejšie zimy, hoci aj tam sú už výkyvy, pri ich veľkostiach im možno teplota pod 10 stupňov už neublíži. Nakoniec aj u nás, kde bývam, sú zimy mierne, skôr taká jeseňzima, ale v kvetináči by skutočne uhynula, to je fakt.
Cizí peří. ![]()

milacka
Jedna krása z Portofina
EDITH4B tak tam by som aj s radosťou bývala![]()
MaeGandal a nie je to bršlen? Euonymus japonicus. Ja ro mam v tvare ministromku a kvitne. Ma už nasadené puky.

Janulik03 to by taky mohlo být. Asi budu muset počkat, až vykvete a porovnat ještě květy.
Netušíte, prosím, co je to za trvalku? Máme po rekonstrukci domu, předzahrádka je zničená, ale pár rostlin se přesto dere ven. Tohle nepoznám ![]()

Rhaenys Hosta neboli funkie neboli bohyška
Škoda, že nešla vyfotit ta vůně![]()

Rhaenys ano, má tři názvy a je to nezmar , mám ji ráda.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my