Biely kvet hosta/bohyška (je jich hodně druhů, tak i víc), bergenie, pérovník pštrosí, kalina...
Kytičky aneb zelené prsty...
Pinot NoirMy astry i cínie vysievame vždy priamo do záhona a nie je s tým problèm, krásne kvitnú.
Tak to je super, díky za info.
Biely kvet hosta/bohyška (je jich hodně druhů, tak i víc), bergenie, pérovník pštrosí, kalina...
Ďakujem ![]()
Biely kvetmůžeš tam zkusit i azalky. Ty taky lépe kvetou ve stínu.
continuity Skúsim ![]()
Pinot Noir ďakujem, na tvoje tipy sa pozriem a určite ti dám vedieť, čo som vybrala. Gaury som sadila tento rok, nečakala som, že takto krásne vyrastú. Neviem sa na ne vynadívať, plánujem ju kúpiť aj v bielej farbe. Dlho kvitne a to sa mi páči.
Myrtila pokud jsi voskovku ještě neudala, já bych se jí ráda ujala...
Konečně pořádný květ, už jsem myslela, že se nedočkám!

Zato muškáty! V životě nevypadaly tak hrozně a to jsem myslela, že jsou blbuvzdorné!! Začínám chápat, proč je tu nikdo nepěstuje...

Garfiekrásna barva.
Muškáty jsou blbevzdorne, když mají podmínky. Moje jsou dočista křoví, ale jeden má třeba dva květy půlku léta. soudě podle těch alpských truhlíků, spíš jim vyhovuje slunce a chladněji.
continuity Já je mám doma na jižních oknech a daří se jim skvěle! Ale máš pravdu, možná je tady na ně až moc horko a třeba i vlhko? Muž je teď na služebce v ČR, tak si nechám přivést hnojivo, já se nevzdám! ![]()
EDITH4B píšu sz
Garfie myslím, že je tam na ně vlhko. Ony si přímo libují za těch dlouhých období sucha, kdy všechno jiné už je na pokraji smrti. A ti rakušáci je doslova prolívají hnojivy, aby tak zběsile kvetly, jsem slyšela.
Pinot Noir Asi jo, protože to je asi jediný výrazný rozdíl, co tady je. Koupila jsem je ve zdejším OBI, ale fakt je, že nikdo je tu nepěstuje.
Můj podzimní na dveře. Všechno, kromě dřevěných hříbků je z naší zahrady. Průměr věnečku 50 cm, máme velký dveře. :D
Foto odstraněno
Garfie Až moc horko jistě ne, možná to vlhko? I když to mají v Alpách taky.
Já mám na jednom okně, v jednom truhlíku dva stejné muškáty. Jeden je nádherný, druhý sotva přežívá. ![]()
Sweet Potato Moje muškáty vždycky doma vypadaly krásně a kvetly celou sezonu, tady jsem vděčná, když se sem tam objeví květ, no uvidím, co s nimi udělá hnojivo. :-(
Fakt to bude to vlhko. A mně vždycky nejvíc rozkvetou, když už jsou chladný/chladnější noci, v létě jak nastanou vedra jsou jak polomrtvý, když je vedro furt. Že mi na ně praží celodenně, to se pak s tou studenější nocí srovná (možná proto mají tak krásný v těch Alpách?) a naopak jim to prospívá.
barbucha Jo, asi jsi na to kápla! Tady jsou ty noci pořád hrozně teplý, je skoro 7 večer, už hodinu je tma a na teploměru mám pořád 30, v noci to neklesne pod 28, v létě to bylo pochopitelně ještě horší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my