Sweet Potato Je poněkud jiná nez z Harryho Pottera, že.
Kytičky aneb zelené prsty...
černá káva Nezkoušela jsem za ni tahat. ![]()
Jiřiny už začínají

Místní odbornice na pokojovky, poradíte, čím ošetřit ibišek od mšice v domácnosti s kockama a miminem?
A přidávám obdržené jiřiny ![]()

A já letos skoro propásla spider lilie!

A u sousedů :-)

Prosím pomoc. Zakoupila jsem v supermarketu (v Albertu) dva sukulenty za příznivou cenu. Moc jsem nečekala, ale jeden začal úplně opadávat a to mě mrzí, moc se mi líbil. Myslela jsem, že je přelitý, tak jsem ho nezalívala, ale bohužel, opadávání trvá a myslím, že to sukulent nepřežije. Ale kdyby někoho něco napadlo, jak ho zachránit, prosím poraďte.

Monulinecenka Nejsem úplně expert na sukulenty, ale často opadávají, když jsou přelité. Možná má už třeba i uhnilé kořeny, mohlo by ho zachránit přesazení do nového substrátu a při tom kdyžtak odstranit shnilé kořeny. A nebo můžeš vzít ty lístky a položit je na lehce navlhčenou vrstvu substrátu, mohly by na nich začít růst nové rostlinky, jestli tě baví to piplat.
Monulinecenka Není to náhodou tlustice? Crassula? Jinak jak radí Myrtila , ty lístky možná zapustí kořeny
MyrtilaDíky moc, zkusit to vypiplat mě napadlo, těch opadavých "lístků" mám hoooodě ![]()
brrr to kdybych tušila, co to je za kytku, v obchodě to bylo popsáno jen jako "sukulent" a já se v tom právě moc nevyznám, ale kytky pěstuji ráda, ne že by mi to moc šlo, ale lepším se. ![]()
Monulinecenka jak je to dlouho? Mohl být přelitý a taky nastydnout v průvanu.
Monulinecenka Někde jsem četla, že při přelití sukulenty pouští lístky právě proto, že to dělají i normálně v přírodě, když je mokro, právě protože pak mají šanci, že z těch lístků ve vlhku vyroste další generace.
continuity Doma ho mám tak tři týdny. Byly to takové tři nebo čtyři "kmínky" s hodně listkama/trubičkama, ten květináč byl plný. Teď jsem to přesadila a zvládl to jeden kmínek, ten druhý se rozpadl. Je pravda, že v tom obchodě mají stojan s květinami hned u dveří, tak mohl nastydnout. Tak uvidíme. Stal nějakých 60,- tak to škoda není, ale fakt se mi moc líbil.
Myrtilaje pravda, že ty lístky nejsou vůbec nějaké uvadlé nebo nahnilé, vypadají zdravě, tak by to mohlo být tím. Už jsem jich několik zabalila do vlhkého ubrousku a pár dala do malé skleničky s trochou vody, třeba se uchytí ![]()
Monulinecenka list sukulentu by se měl nechat den volně, aby zaschla a zacelila se ranka po odpadnutí (což už se možná stalo, jestliže lístky samy odpadly) a pak položit na vlhký substrát a nechat tak. Kořínky a nové mladé lístky se vyprodukujou v podstatě z vlhkosti v tom listu. Voda je spíš na škodu. Pokud jich máš dost, můžeš zkusit různé metody a prostředí. Něco o tom je třeba tady nebo tady
Monulinecenka Třeba z toho bude armáda nových sukulentů
Mně se takto sama množí tlustice, i když list pustí jenom sem tam.
Monulinecenka Mně to Shrekovo ucho taky opadalo, přitom tlustice množím o106.
Moje první ikebana.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my