To nás musíš naučit.
Kytičky aneb zelené prsty...
Místní odbornice na pokojovky, poradíte, čím ošetřit ibišek od mšice v domácnosti s kockama a miminem?
Já jsem jednou v zoufalství vzala zamšicovanou kytku nějakým sprejem proti blechám. Celkem to zafungovalo.
Vrátim sa z dovolenky a gaura kvitne ešte krajšie ako pred mesiacom. Budúci rok ju kúpim aj v bielej farbe, mimoriadne vďačná trvalka. A to som chcela zrezať, chvalabohu, že som to neurobila.

milacka Teda ta je neskutečná!
Sweet Potato tiež nechápem, že sa jej až takto darí, vysadila som ju pred tromi mesiacmi do obyčajnej zeme a za celý čas som ani neprihnonila. Jednoducho sa jej u nás páči.
milacka Nádherná je. Máš vyzkoušeno i do vázy? Je to vůbec kytka k řezu?
milacka úžasná ![]()
Kan myslím, že nie je na rez. Na rez mám lúčne kvety, táto je na potešenie očí do neskorej jesene.
Pinot Noir darí sa jej. Posadila som viac kvetov, napríklad hortenziám sa až tak nedarí, prilbica začína až teraz kvitnúť, je vysoká, štíhla, no neviem, čo s ňou, až tak ma nenadchla, možno to chce opäť zmenu.
Kan Já bílý svíčkovec do kytek dávám, 2-3 stonky, něžně vyčnívají nad ostatními.
Moc všem děkuji za rady. Zkusila jsem poslední kmínek přesadit, část lístků dala do vody, část na vlhký kapesník a část na hlínu a odjela na 4 dny z domu. Po návratu jsem zjistila, že přesazení nepomohlo, sukulent shnil, lístky ve vodě shnily, lístkny na ubrousku shnily a tři kousky na hlíně zatím drží, ale ni nevypadají, že by něco dělaly. Uvidíme.
Ale armáda sukulentů tedy nebude. ![]()
Ještě jednou díky za všechny rady.
Monulinecenka Ono je taky úplně kldině možné, že ten sukulent byl přelévaný už v obchodě, na to se pak přijde až tak, že doma shnije. U těch lístků na hlíně může trvat opravdu dlouho, než se něco začne dít, klidně týdny. Pokud úplně nevyschnou, nebo neshnijou, pořád je šance.
černá káva Sweet Potato Ale kořeny opravdu připomínají člověka. :-) I když, které ne, při troše představivosti. Já si je vždcky (když jsem o nich v HP četla) představovala spíš jako mangrovy. ![]()
Ale mandragora má halucinogenní účinky, takže se pro fantasy účely určitě hodí víc!
Já dnes potkala obří povíjnici, nejde to úplně posoudit, ale ty květy byly obrovské, skoro 2x větší než obvykle. Co se divím, v zemi Fukushimy a Hiroshimy!

A takhle krásně nám to kvete u hřiště:

MyrtilaJasně, nečekám, že by tomu v supermarketu věnovali nějakou extra péči, tak už jsme ho klidně mohla koupit předurčený ke zkáze. U výhonků na hlíně budu tedy trpělivá a uvidím.
Lidl Třebíč má pivoňky.

Už nevím, kdo se tu začátkem léta zajímal o bouganvilleu, ale hlásím, že tady byly v noci 4 stupně a náš otužilec to ještě nevzdal.

Dočkala som sa. Rozkvitla prvá prilbica. 
Archivářka mne už odkvitla, u nás je ešte teplo aj v noci, ale onedlho ju zazimujem. Pre istotu.
Archivářka Jak ji prosím zimuješ? Budu to letos zkoušet poprvé.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my