Sweet Potatopřesadím ji do květináče a máme ji dál od okna v ložnici. Zalívám občas. Blbé je, že opadá a je z toho sposta bordelu, a vyrážejí na ní strašně dlouhé šlahouny. Ty zastřihuju. A na jaře ji napřed nosím přes den ven na sluníčko a pak, když je teplo, teprve přesadím do koryta.
Kytičky aneb zelené prsty...
Archivářka Díky, zkusím to. Na bordel ze zimovaných kytek jsem asi zvyklá. Na šlahouny jsou expertky mandevily, ty blwskurychle ovinou, co můžou. A navíc nepříjemně mléčí
milacka prilbica je aconitum, ze. Aconitum je moc krasna rostlina, ale prudce jedovata, vsechny jeji casti. Dokonce muze i reagovat na kuzi pri kontaktu s ni, puchyre atd. Davej pozor![]()
ed: miluju modry kytky, ale tuto jsem si radeji odeprela hlavne kvuli vnoucatum.
crazydaisy máš pravdu, je prudko jedovatá, zatiaľ mi neublížila aj keď som jej odtrhávala listy. Mám chrtíčky aj vnukov, rozmýšľam, či ich nevykopem a vytvorím nový záhon. Prilbice kvitnú až teraz, hoci sú mimoriadne atraktívne, neviem, či mi stoja za to.
milacka kvety jsou nadherny. Vzdycky se mi libily. Ja jsem mivala digitalisy ruznych barev a pes se o ne nezajimal. Ted mam uz jen par na tezce dostupnych mistech kvuli detem. Skoro vsechno co je hezky je jedovaty. Loni jsem nachytala vnuka, jak si strka do pusy lusk vistarie![]()
Opět se musím pochlubit svým ikebana dílem, tentokrát na podzimní chryzantémový motiv.

Garfie si šikovná![]()
Takýto október v záhrade môže trvať ešte aj mesiac, kochám sa kvitnúcou nádherou.

Poslední Dahlia.

Kan Och, prekrásne...![]()
Kan Prosím Tě, jak máš ten krásný věnec, tak ty "penízky", jak se jmenuje ta kytka? Zrovna před pár dny jsem se to snažila vygůglit a nepodařilo se mi to. Je to trvalka, že?
Marbuša Myslíš tohle? Tak to je Lunarie, dvouletka, nenáročná, akorát chutná dřepčíkům a srncům, když kvete, pěkně voní.

Taky přidám pár jiřin. Akorát mi připadá, že to teprve začínají pořádně rozjíždět, ale já už bych je pomalu potřebovala zazimovat, abych měla kam nacpat tulipány. Mám to na směny...
Mrs.Robinson Jo,mi jiřiny taky teprve začínají. Některé ještě ani nezačaly kvést. Štve mě, že kvetou tak postupně, že to nedá na pořádnou kytku do vázy.

brrr No, je to tak. A pak mě ještě štvou tím, že ve váze skoro nic nevydrží. Aspoň teda ty moje, tak tři dny max a pak začnou odcházet.
brrr Zato sú dokonalé! ![]()
Mrs.Robinson Jo, ve váze jiřiny moc nevydrží.
Biely kvet Děkuju, tyhle "bambulkové" jiřiny mám nejradši
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my