Myrtila to by bol asi jediny problém, to vlhko. Inak cibule prerazia , su to silaci.
Kytičky aneb zelené prsty...
Videla som tu mesacnicu (peniaztek), take biele suche mince a rada by som nejaké typy, ako vysiat aby sa uchytili. Myslím že Kan ?
Janulik03 Hele je to úplně jednoduché, nám to roste ve stínu na zahradě, naším na chalupě na slunci a tetě za barákem ve starým vejvoze. Vyseješ na podzim, první rok se nic neděje, pouze se tvoří listy a druhý rok vyrostou z listů stonky s fialovým květem, ten po odkvětu udělá ,,penízky" . V pravý čas utrhneš, usušíš, oloupeš a máš sušinu. Chceš fotodokumentaci? Mám to fakt vychytaný. :D
Kan ahha tak to vyzerá jednoducho. Dakujem, vyskúšam, idem pohľadať semienka.
Janulik03 Semínek mám letošních hafo, klidně pošlu.
Myrtila Mulč by cibulím vůbec neměl vadit.
Kan Kolektivní penízky? To bych prosím taky ráda vyzkoušela.
Sweet Potato Díky, dneska jsem je tam nastrkala, tak uvidíme na jaře ![]()
Kan si zlatá, nerada by som obťažovala, ale ak by to šlo rada kupim, prípadne vymením
Marbuša Semínka ti můžu poslat zadarmo i s návodem na pěstování, mám letitou zkušenost. :D
Ak máš dosť, hlásim sa aj ja, poštovné samozrejme uhradím. ![]()
Janulik03 Biely kvetÚplně v pohodě, napište mi do sz adresu a já vám ještě tento týden semínka pošlu.
Kan Písala som SZ.
Kan To bys byla moc hodná, pošlu SZ.
Pinot Noir Kde jsou ty časy, kdy nám na zahradě rostl klouzek. Ale zas nám teď přes ní běhá jezevec, no kdo z vás to má ![]()
berush Nevím, co to je, ale připomíná mi to perníček v rumu ![]()
Na podzim vysejete, klidně i teď, dokud nemrzne. První rok má rostlina pouze listy.

Druhý rok na jaře začne kvést, většinou jsou květy fialové, ale setkala jsem se i s bílým květem. Po odkvěu se začne tvořit malý tuhý dobře ohraničený lístek, nebo penízek, chcete-li. Fotku nemám.

Jakmile začnou rostlině dřevnatět stonky a penízky mají jasně definované semeno, můžete sklízet, já většinou sklízím uprostřed srpna, ale záleží na počasí. Jestliže byste utrhli dříve, penízky nebudou vyzrálé a nepůjdou loupat. Já suším na hambálku takto. Stuhy si prosím nevšímejte, poslala jsem děcko pro špagát a donesl mi umělé cosi.

Lunárie schne, když dobře, tak měsíc až dva. Potom už jen loupete a loupete.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my