Mha Já zapomněla v pergole zelenec a těch -5°C dal.
Oprava chyby.
Mha Já zapomněla v pergole zelenec a těch -5°C dal.
Oprava chyby.
Ten se nezdá...![]()
I když Zelenec pěstují i moje děti, v neustále zatemnenem pokoji, a to, že se musí zalívat, je docela zaskočilo. A přežil to, stačilo dva dny na okně a je zase zelený (byl bílý)
Mha Kdybych vyprávěla, kolik zelenců už nepřežilo moji péči... Nevim, co proti mně tahle kytka má.
Sweet Potato V kavárně už nic jiného nechtějí, oni maj teda od všeho něco, ale ten zelenec jede sám a skvěle se množí.
Zelence byly tradiční kytky na školních oknech. Přežily všechny "služby na květiny".
Mha #metoo
Jestli chceš, pošlu ti ten od dětí.
Údržba je jednoduchá. Zálivka fantou a studeným čajem a jako hnojivo sem tam vajgl. To dáš.
Mha U nás to byla putovní funkce, stejně jako služba na tabuli a na okně jsme měli hlavně fialky. Toto je zelenec ze zámeckého parku, habě s rodinou tam žijí, maj to tam na plným slunci od jara do zimy.

Hele neprovokuj zeleným zelencem ![]()
Tak u nás se teda služby nestridaly a já byla kvetinosluzbou několik let. Asi celou zakladku. Hrozný.
Mha Sud jsem taky narychlo vylívala v neděli. Dneska rychlé stěhování pár květináčů do garáže, neboť zítra večer má být mínus 11 a v pondělí minus 15. To bude mazec.
K rajčatům si vždycky na konci roku chystám seznam a nakoupím semínka. Mám pár stálic a pak testuju nová.
Stálicemi jsou Start, Mandat (nejoblíbenější), Odat, Pollicino, vše česká semínka Semo nebo Moravoseed a Wapsipinicon z Permasemínek (velmi zvláštní žluté broskvové rajče, na omak velmi měkké, skvělá chuť).
Jinak budou z Permasemínek Latah, Trixi, Vejce ptáka ohniváka na vyzkoušení.
Vilec pěstuju jen v zemi, vždy u plotu ať se může popínat. Musí se předpěstovat brzy a fakt mu trvá než vykvete. Taky ho dávám na slunce, na západní stranu. Myslím, že snese i polostín.
Odstíny jsou dva, modrý a bílý, možná i fialový. I ten bílý je úžasný, viz
https://www.zesemen.cz/vilec-splhavy-bily-semena-7-ks-cobaea-scandens
Jo, Pollicino jsem měla loni, letos Bejbino, ale nebylo tak sladké. Vždycky si beru navíc nějakou barevnou(ne červenou) odrůdu, ale tam nemívám moc dobrý výnos (asi o třetinu míň) .
Z polních mám ráda Stupicke, taky permaseminka, tam se mi F1 neosvedcila.
Pěstuješ i býčí srdce?
Letos jsem zkoušela divoké rajče, hrozná otrava to trhat, ale teď je mám v pytli zamrazene a jsou výborné. Samozřejmě v kuse:))
No a teď místo vánočních dárků projíždím katalog permaseminka, tak dik![]()
Mha Pollicino jsem si vyselektovala jako velmi dobré k mozzarelle. Ale nemám ho každý rok.
Doporučuji červené mandat a oranžové odat, jsou to malá rajčátka - jednohubky, rostlina je obsypaná a je to ten typ rajčat, že pokaždé, když jdu po zahradě kolem, zobu. Mandat je velmi sladký. Oba od Moravoseed. Fakt nezklamou.
Býčímu srdci se u mě nedaří.
Pěstuji teda ještě různá zahraniční, německé staré odrůdy, třeba Sgt. Peppers, German strawberry orange. Mám ráda i zelená, třeba Green zebra a na jaře zaseju Green envy.
To je jak z pohádky. Odhaduju to na 30 cm. Akorát mi ten sníh rozlámal motýlí keř a můj nádherný rozmarýn taky nějak podezřele leží.![]()

Tak ruze som neostrihala. A motylovnik sa drží, ale ďalší sneh asi neunesie. Inak je to krása.

Janulik03 tak už jste se tady dočkali!
RoSa veru
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.