Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. prosince 2023 10:30

Mha Já zapomněla v pergole zelenec a těch -5°C dal. 

Oprava chyby.

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. prosince 2023 13:59

Kan

Ten se nezdá...

I když Zelenec pěstují i moje děti, v neustále zatemnenem pokoji, a to, že se musí zalívat, je docela zaskočilo. A přežil to, stačilo dva dny na okně a je zase zelený (byl bílý)

Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 01. prosince 2023 16:58

Mha Kdybych vyprávěla, kolik zelenců už nepřežilo moji péči... Nevim, co proti mně tahle kytka má.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. prosince 2023 17:21

Sweet Potato V kavárně už nic jiného nechtějí, oni maj teda od všeho něco, ale ten zelenec jede sám a skvěle se množí.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 01. prosince 2023 17:38

Zelence byly tradiční kytky na školních oknech. Přežily všechny "služby na květiny".

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. prosince 2023 18:21

Archivářka

Je to skoro do přiznání, ale já jsem byla květinová služba.

Ještě někdo taky? 

Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 01. prosince 2023 18:23

Mha #metoo

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. prosince 2023 18:23

Sweet Potato

Jestli chceš, pošlu ti ten od dětí.

Údržba je jednoduchá. Zálivka fantou a studeným čajem  a jako hnojivo sem tam vajgl. To dáš. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. prosince 2023 18:24
Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 01. prosince 2023 18:24

Mha

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. prosince 2023 18:28

Mha U nás to byla putovní funkce, stejně jako služba na tabuli a na okně jsme měli hlavně fialky. Toto je zelenec ze zámeckého parku, habě s rodinou tam žijí, maj to tam na plným slunci od jara do zimy.

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. prosince 2023 18:31

Kan

Hele neprovokuj zeleným zelencem

Tak u nás se teda služby nestridaly a já byla kvetinosluzbou několik let. Asi celou zakladku. Hrozný. 

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 02. prosince 2023 18:51

Mha Sud jsem taky narychlo vylívala v neděli. Dneska rychlé stěhování pár květináčů do garáže, neboť zítra večer má být mínus 11 a v pondělí minus 15. To bude mazec.

K rajčatům si vždycky na konci roku chystám seznam a nakoupím semínka. Mám pár stálic a pak testuju nová. 

Stálicemi jsou Start, Mandat (nejoblíbenější), Odat, Pollicino, vše česká semínka Semo nebo Moravoseed a Wapsipinicon z Permasemínek (velmi zvláštní žluté broskvové rajče, na omak velmi měkké, skvělá chuť).

Jinak budou z Permasemínek Latah, Trixi, Vejce ptáka ohniváka na vyzkoušení.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 02. prosince 2023 18:58

Pinot Noir

Vilec pěstuju jen v zemi, vždy u plotu ať se může popínat. Musí se předpěstovat brzy a fakt mu trvá než vykvete. Taky ho dávám na slunce, na západní stranu. Myslím, že snese i polostín.

Odstíny jsou dva, modrý a bílý, možná i fialový. I ten bílý je úžasný, viz

https://www.zesemen.cz/vilec-splhavy-bily-semena-7-ks-cobaea-scandens

Offline Mha
příspěvků moje polička 02. prosince 2023 19:05

Ronna

Jo, Pollicino jsem měla loni, letos Bejbino, ale nebylo tak sladké. Vždycky si beru navíc nějakou barevnou(ne červenou) odrůdu, ale tam nemívám moc dobrý výnos (asi o třetinu míň) . 

Z polních mám ráda Stupicke, taky permaseminka, tam se mi F1 neosvedcila. 

Pěstuješ i býčí srdce?

Letos jsem zkoušela divoké rajče, hrozná otrava to trhat, ale teď je mám v pytli zamrazene a jsou výborné. Samozřejmě v kuse:))

No a teď místo vánočních dárků projíždím katalog permaseminka, tak dik

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 02. prosince 2023 19:14

Mha Pollicino jsem si vyselektovala jako velmi dobré k mozzarelle. Ale nemám ho každý rok.

Doporučuji červené mandat a oranžové odat, jsou to malá rajčátka - jednohubky, rostlina je obsypaná a je to ten typ rajčat, že pokaždé, když jdu po zahradě kolem, zobu. Mandat je velmi sladký. Oba od Moravoseed. Fakt nezklamou.

Býčímu srdci se u mě nedaří. 

Pěstuji teda ještě různá zahraniční, německé staré odrůdy, třeba Sgt. Peppers, German strawberry orange. Mám ráda i zelená, třeba Green zebra a na jaře zaseju Green envy. 

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 02. prosince 2023 23:39

To je jak z pohádky. Odhaduju to na 30 cm. Akorát mi ten sníh rozlámal motýlí keř a můj nádherný rozmarýn taky nějak podezřele leží.

Offline Janulik03
20126 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 09:02

Tak ruze som neostrihala. A motylovnik sa drží, ale ďalší sneh asi neunesie. Inak je to krása.

Offline RoSa
10089 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 09:11

Janulik03 tak už jste se tady dočkali!

Offline Janulik03
20126 příspěvků moje polička 03. prosince 2023 09:44

RoSa veru