RoSa K neuvěření.
Kytičky aneb zelené prsty...
Ty růže jsou úplně neuvěřitelný!!!
Já dnes ikebana ve vánočním duchu...

Pravidelně začne kvést 14 dní před vánoci.

Tak Betty Jak se jmenuje?
Tak Betty Vánoční pepřinec? ![]()
Sweet Potato nene to je Ludisie
Jestli chceš, přinesu ti oddenek ![]()
V rámci překopání všeho v rámci neúspěšného hledání vánočních světýlek jsme našli tři nastartované cibule hyacintů. Tak dostaly skleněné pelechy a k mokré hlíně i trochu vody, byly dost vyschlé. Jako moc naděje si nedělám, i listy mě potěší, při mé pěstební úspěšnosti. Mám dvě možnosti jak je nechat 1/ v teple, ale nic moc světlo 2/ chladno, se světlem púl dne lepší. Kam je mam dát?
andulka01 chladno. Vydrží ti kvest i měsíc.
continuity děkuji
teda pokud vůbec vykvetou :-)
andulka01uvidíš, kde se ti rozjely, někde ve sklepě?
Já kupuji v zahradnictví ty přirychlene a mám je v tomto počasí na zasklenem balkone. Ohromně jim to svědčí, kvetou fakt dlouho, akorát po čase už tolik nevoní.
continuity jj, zapomenuté v garáži, asi taky z minulých Vánoc, všechno ostatní dáváme do záhonů. Dám jim šanci, dlužím jim to.
A samozřejmě, mě to postrčilo tomu, že nutně potřebuju rozkvetlý hyacinty, hodně a hned teď. To zas bude majlant...
Ronna Sweet Potato Je to jak píše SunEclipse Ludisie.
Ooo, orchidejka!
Sweet Potato ano, já ji tak důvěrně říkám.
Před měsícem a kus jsme na lesní zahradě sklidili zelená rajčata a dle příkladu Sweet Potato dali k jablkám. Tak dnes konečně šly do omáčky. Mňam.
Zalila jsem ficus zbytkem magnosolvu. ![]()
Mám to nejak řešit?
continuity tak hořčík je hnojivo, ne?
continuity Prolila bych to vodou.
Prosím vás, co teď udělat s odkvetlym hyacintem z vánoc? Nechat cibule v květináči i s listím a květem samovolně zavadnout nebo ustrihnout? Cibule nechat v hlíně nebo vytáhnout? Mám to ted na balkoně. A znovu s tím zase zacit něco delat kdy? Kdy je muzu přemístit do venkovního zahonku? Loni jsem cibule vytáhla z hlíny a přes léto uschly na prach...
JJá bych byla pesimista a vyhodila. Těmhle rostlinkam rychle dojde ta životní energie.
Nebo ustřihnout a na jaře zasadit do hlíny (pohřbít, říkají děti)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my